Komende vieringen

30 sept 2018  10:00 uur:

14 okt 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 oktober Jongerenviering in Vrijheidskerk.
Kom op 7 oktober naar de Vrijheidskerk, in de Blije Mare is dan geen viering. Het is een gezamenlijke dienst en dit keer is het ook een Jongerenviering. Het thema is, zo vlak bij 8 oktober: Vrijheid.

14 oktober: Vriendendienst.
Op 14 oktober is er een Vriendendienst. Het thema is nog niet bekend, houd de zondagsbrief en facebook in de gaten. Er is voor deze dienst twee doopaanvragen, dus we hopen ook nieuwe gemeenteleden te verwelkomen.

14 oktober 's middags is er Peuterkerk.

De belevenissen van dominee Sibilla - juli 2018

Deze weken houd ik me bezig met iets nieuws, tenminste voor mij nieuw. Ik ben aan het nadenken over een vlogcatechese. De doelgroep zijn tieners. Nu is de catechese door de predikant hier al jaren geleden afgeschaft, maar ik vind het aanbod voor de jongeren in de PGA aan de magere kant (gelukkig is er wel Provider!). En omdat de jeugd in deze tijd voortdurend op social media zit, dacht ik, daar moet ik wezen. Dus zodoende een vlog.

Her en der praat ik er met mensen over. Ook met onze dochter van acht. Ze zit een uur per dag op allerlei vlogs en filmpjes te kijken. En ik vroeg haar: hoe vaak denk jij dat ik dan moet vloggen? Kreeg ik nog een uiterst serieus antwoord ook, prompt zei ze: ‘De meesten doen het één keer per week.’ Ok, dat gaat het waarschijnlijk worden, één keer per week.

Inmiddels heb ik vier testfilmpjes opgenomen. En ik merk dat vloggen iets met me doet. Iets met mijn narcistische snaar. Als ik voor de spiegel sta kijk ik er best graag in, meestal. En als je vervolgens wegloopt, is je spiegelbeeld ook weg. Maar bij vlogfilmpjes van jezelf, kan je eindeloos herhalen, de beelden verdwijnen niet zomaar. Dat eindeloos moet je dus begrenzen, want het is zinloos om naar jezelf te blijven kijken. Dat begrenzen lukt overigens wel hoor.

De komende week ga ik de testfilmpjes met een aantal tieners bespreken. Ik vind het heel erg leuk om over de vlogcatechese na te denken, de ideeën stromen. Maar er is in me ook een onderstroom. Ver weg in mijn buik voel ik een diepe angst. Een thrill seeker, noemde mijn man me, toen ik het aan hem bekende. Zo had ik mezelf nog nooit bekeken, ik houd namelijk niet van bungeejumpen. De hoogste tijd om uit te gaan rusten van al deze ontdekkingen. Ik wens iedereen een goede vakantietijd toe!

Sibilla Verhagen

wie is wie?