Komende vieringen

ds. S. Rozendal, Alkmaar

06 jan 2019  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Adventzondag met kunstwerken van Kink
De eerste adventszondag, 2 december, is de viering rond de mooie kunstwerken van Kink. Ze hangen al een tijdje in de hal van de Blije Mare en het thema van de werken is de Pelgrimspsalmen. We gaan met de kunstwerken uitkijken naar wat komt.

Messy Church

Op 18 november is er van 16:00-19:00 Messy Church. Het thema is: ik ben… de Goede Herder. Ontdek wat deze uitspraak van Jezus voor jou betekent. Dat kan je doen door iets te maken, door samen te praten, het Goede Herderspel te spelen of stil te worden, er is kortom van alles om te doen. We sluiten af met een korte viering en gezellig eten. En we starten dit keer met een borrelglaasje schapenmelk.

Bij Messy Church leert oud van jong (en andersom). Het is voor alle leeftijden, van 0 – 80 (of ouder)! Het is informeel. Je hoeft niet op de hoogte te zijn van hoe het gaat in een kerk, want het is voor iedereen nieuw (en elke keer weer een beetje anders). Messy Church betekent zoiets als ‘rommelige kerk’: we zijn met onze rommelige levens welkom!

Het Messy Churchteam

wie is wie?