hit counter joomla

Komende vieringen

 
 16 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 23 dec 2018  10:00 uur:
ds. M.A. de Hoog, Doorn
 
 24 dec 2018  22:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 25 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 30 dec 2018  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar
 
 06 jan 2019  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Adventzondag met kunstwerken van Kink
De eerste adventszondag, 2 december, is de viering rond de mooie kunstwerken van Kink. Ze hangen al een tijdje in de hal van de Blije Mare en het thema van de werken is de Pelgrimspsalmen. We gaan met de kunstwerken uitkijken naar wat komt.

facebook

De belevenissen van dominee Sibilla - oktober 2018

Eind september ben ik gestart met een vlogcatechese. Ga naar youtube en tik ‘dominee Sibilla’ in, en je krijgt de eerste filmpjes te zien. link Om te starten doe ik één keer in de twee weken een filmpje. Ik moet er een beetje inkomen om het in het werk in te passen. Wellicht dat ik in 2019 naar elke week ga, want ik heb inmiddels zo’n zestig onderwerpen op mijn lijstje, dus stof te over.

Rond de zomer heb ik de filmpjes getest en dat heeft me echt verder geholpen. Op vriendelijke wijze hebben vijf tieners (en twee moeders, en jongerenwerker Ramona) mij van commentaar voorzien. En sommige adviezen daar doe je wat mee. Ik heb ietsje mijn spreektempo verhoogd. De vlogs voor jongeren gaan namelijk best snel. Ik heb toch de naam vlogcatechese gehouden. De meningen waren verdeeld maar de meesten vonden dat vlog wel kon, want vlogs kunnen over van alles gaan, niet alleen maar over hoe iemand naar de bakker gaat. Verder kreeg ik mooie tips om wat meer in beeld te zijn, ik was een poppetje zonder armen, tips voor onderwerpen, om ’s wat uit te leggen via een tekening, om een vraag of opdracht mee te geven, en om ook eens iemand anders uit de kerk in beeld te brengen, zoals: wat doet een ouderling of een koster?
Tot nu toe zijn de reacties positief. - Zelfs van mijn broer, mijn familie is doorgaans van de kritische kant. Hij vroeg ook wat die ezel van Bileam achter mij deed. Wie weet laat ik die ook een keer aan het woord. – Ik ga dus vrolijk door, is het plan. De vlogcatechese is bedoeld voor tieners. Maar aangezien een hollywoodfilm ook mikt op het intellect van een gemiddelde dertienjarige, is het vast ook goed te doen voor volwassenen.

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.