Komende vieringen

ds. S. Rozendal, Alkmaar

06 jan 2019  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Op 4 november is er Gedenken Overledenen. Er is voor en tijdens de viering gelegenheid om een gedachtenislichtje aan te steken. Ook zullen de namen genoemd worden van de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. Anno Bos zal met een achttal zangers een mooie muzikale bijdrage leveren aan deze viering. De viering bereid Sibilla voor met ouderling Gerard Kluft.

Op 11 november is er een familieviering. De kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst. Op deze datum gaan we stilstaan bij het leven van de heilige van die dag: Sint Maarten. Wist je dat er ook een lied over hem in het Nieuwe Liedboek staat? Het is lied 744 (naast het lied over Sinterklaas).

Adventzondag met kunstwerken van Kink
De eerste adventszondag, 2 december, is de viering rond de mooie kunstwerken van Kink. Ze hangen al een tijdje in de hal van de Blije Mare en het thema van de werken is de Pelgrimspsalmen. We gaan met de kunstwerken uitkijken naar wat komt.

Nieuws uit het sectieteam

Nu de kerkenraad heeft besloten om een nieuwe wijkstructuur uit te laten werken heeft het sectieteam dit voor Noord opgepikt. Op 14 november is dit met de ambtsdragers uit Noord besproken. Op basis hiervan wordt een voorstel voorgelegd aan de kerkenraad en aan de gemeente. Eerst op de gemeenteavond in november en vervolgens na de dienst in de Immanuelkerk op 16 december.

Met de nieuwe structuur willen we onze visie “Verbinden en Delen” in Noord verder vormgeven. We nodigen binnenkort iedereen uit om haar of zijn talent met veel plezier en enthousiasme in te zetten. Sterker nog: we hebben u en jou nodig om een hechte wijkgemeente te vormen. Daar komen we in januari meer in detail op terug.

Voor vragen over de wijk en de taak- en werkgroepen is het sectieteam Noord beschikbaar, ook bij het koffiedrinken na de diensten: Wieke Wijntje Kingma, Letty van der Graaf, Ingrid van Heerde, Sibilla Verhagen, Hans Tijssen, Henk Stiegheuver, Cees de Vries en ondergetekende.

Een goede advent-maand toegewenst!
Ferdinand Coehoorn

wie is wie?