hit counter joomla

Komende vieringen

 
 27 jan 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 10 feb 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 17 feb 2019  10:00 uur:
ds. M. Kraak, Opperdoes

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Samen gemeente zijn: 20 januari en 10 februari
In verband met de gaventest op 10 februari, zie hiernaast, is op 20 januari en 10 februari het thema van de vieringen: samen gemeente zijn. Wat zegt de Bijbel over samen gemeente van Christus zijn, wat is in deze tijd belangrijk voor het goed functioneren van onze gemeente en wat is onze eigen plek hierin?

 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

facebook

Belevenissen van dominee Sibilla - januari 2019

Op de een of andere manier word ik altijd blij van nieuw. Nieuw kan voor mij trouwens ook oud zijn. Nieuw kan ook zijn: nieuw voor mij en niet nieuw voor anderen. En nieuw kan ook zijn: opnieuw. Een nieuw plan waardoor allerlei mooie dingen kunnen gebeuren – heel de Bijbel lezen in één jaar, doe je mee in 2020?!

Een nieuw jaar, die periode die nog moet komen - in mei ga ik naar een conferentie in de Royal Albert Hall (ben ik nog nooit geweest) in Londen. Een nieuwe lege agenda waarin ik allemaal goede dingen ga plannen – voldoende vrije tijd. Een nieuw boek waar ik nog uren lekker in kan gaan lezen - drie boeken van Jane Gardam liggen naast mijn bed op me te wachten. Een nieuw instrument met nog te ontdekken klanken - ik ben een beetje verliefd op mijn nieuwe gitaartje. Nieuwe kleren met een opnieuw goed gevoel - moet ik nog gaan kopen. Nieuwe mensen - kom ik nog steeds tegen in de pastorale bezoeken, is altijd boeiend, hoe oud iemand ook is.

Nieuw is het doorbreken van de sleur. Ik vermoed dat dit het is wat me blij maakt. De meeste dingen op een dag zijn namelijk niet nieuw. En hoe ouder je wordt, hoe minder dingen er nieuw voor je zijn. En nieuw blijft nooit nieuw, het wordt altijd vertrouwder, en dat is eigenlijk ook wel weer fijn. En misschien ben ik gewoon wat snel verveeld. Ik kijk dus ook erg uit naar de nieuwe aarde. Want dat gaat enorm nieuw wezen. Maar ik maak ook een klein beetje zorgen. Want zo’n nieuwe wereld, hoe lang blijft dat dan nieuw? Wellicht dat het op die nieuwe aarde net zo gaat als nu: je kan telkens nieuwe dingen doen - dan word ik alsnog concertpianist en balletdanseres. Of misschien zoek ik het niet bij de juiste bron? Die bron van leven die op die nieuwe aarde zo heel dichtbij is: God zelf. Als je de Bijbel leest houdt God wel van vernieuwen. En zijn enorme scheppingskracht geeft natuurlijk telkens weer iets geweldigs nieuws, iets dat mijn voorstellingsvermogen te boven gaat. Of zou zo dicht bij Hem mijn verlangen naar nieuw gewoon verdwenen zijn? We gaan het merken. Eerst hier maar het nieuwe jaar 2019.

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.