hit counter joomla

Komende vieringen

 
 27 jan 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 10 feb 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 17 feb 2019  10:00 uur:
ds. M. Kraak, Opperdoes

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Samen gemeente zijn: 20 januari en 10 februari
In verband met de gaventest op 10 februari, zie hiernaast, is op 20 januari en 10 februari het thema van de vieringen: samen gemeente zijn. Wat zegt de Bijbel over samen gemeente van Christus zijn, wat is in deze tijd belangrijk voor het goed functioneren van onze gemeente en wat is onze eigen plek hierin?

 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

facebook

Gaventest na de viering van 10 februari: doe mee!

Zoals op de laatste gemeenteavond en ook na de viering van 16 december door de voorzitter van het sectieteam Ferdinand Coehoorn is gemeld, is het plan om weer twee wijkgemeentes te gaan vormen binnen de Protestante Gemeente Alkmaar. In onze wijk willen we deze structuurverandering aangrijpen om een gaventest te organiseren want: we kunnen allemaal wat!

Op zondag 10 februari is er na de viering een gaventest voor volwassenen en tieners. Het idee van de test is dat je er achter komt wat jij kan en graag doet in de kerk. De test is een leuke manier om je plek in onze gemeente (opnieuw) te vinden. Soms doen we namelijk dingen die we beter niet kunnen doen omdat we er eigenlijk geen plezier in hebben of omdat de gave ervoor ontbreekt. Soms hebben we talenten waarvan we nog niet wisten dat we ze hadden en ontdekken we die door de test. Het kan ook zo zijn dat je niet zo goed weet wat je zou kunnen doen in de gemeente en dan is de gaventest een mooie start om daar achter te komen. Het plan is om in de maanden na de test de uitslag te koppelen aan een concrete plek of taak in de gemeente. Dit kan een al bestaande taak zijn, maar het kan ook iets nieuws zijn. We laten ons verrassen door de inzichten en ontdekkingen die we door de test en van Gods Geest krijgen. Anja Bergwerff, Ferdinand Coehoorn, Carine van der Eerden en ik zijn met een meedenkend oog van het sectieteam, druk bezig om het allemaal in goede banen te leiden, meer informatie is bij ons te krijgen. En ook belangrijk om te weten: de test hoeven we niet met lege maag te doen want gevo zal voor de lunch zorgen.

ds. Sibilla Verhagen

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.