Komende vieringen

05 mei 2019  10:00 uur:
ds. N.A. Gillebaard, Graft-De Rijp

ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Bij de diensten

Zondag 14 april om 10:00, Palmzondag, is er de normale ochtendviering. In de avond vindt het concert van Adrian Snell plaats, genaamd ‘Fierce Love... Beyond Words’: gezamenlijke concerten van Adrian Snell en Carla Jae in aanloop naar Pasen. Meer informatie over Adrian Snel en het concert zelf is te vinden bij Activiteiten.

Peuterkerk 14 april: Palmpasen
Met palmpasen, 14 april, is er ook Peuterkerk in de Blije Mare, aanvang 16:00 in de Mariakerk. We behandelen het verhaal van Jezus’ intocht in Jeruzalem. Kom ook op een ezel rijden en doe mee in de optocht.

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 april worden de vespers gehouden
Aanvang: 19:15 uur.
In de vespers en de diensten op Witte donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en de Paasmorgen wordt er steeds een lied gezongen uit The Passion. Er is dan een gelegenheidskoor aanwezig, samengesteld onder leiding van Pieter Bais.
Op maandag en dinsdag worden de vesper georganiseerd door verschillende gemeenteleden, op woensdag door de groep Stilstaan op woensdag.

Donderdag 18 april: Witte donderdag, Viering van de maaltijd van de Heer.
Sibilla Verhagen gaat voor, aanvang 19:15 uur.
De laatste donderdag voor Pasen is de dag die volgens de kerkelijke traditie Witte Donderdag wordt genoemd. Het is het begin van het zogenaamde triduum sacrum, dat compleet wordt gemaakt door Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Op Witte Donderdag herdenkt de christelijke gemeenschap het laatste avondmaal dat Jezus met zijn discipelen nuttigde, de dag voordat hij op Golgotha zou worden gekruisigd. De Witte Donderdag wordt voorbereid met de kinderen van de kindercatechese en vieren we avondmaal in een kring.

Vrijdag 19 april: Goede Vrijdag.
Jelmer Voet gaat voor aanvang: 19:15 uur.
Tijdens Goede Vrijdag bereikt het lijdensverhaal een hoogtepunt (of dieptepunt, net hoe je het bekijkt). De dienst zal gaan over het lijden van Jezus en tegelijkertijd zijn we niet alleen droevig, maar ook dankbaar voor zijn lijden en wat Hij daarmee voor ons heeft gedaan. We lezen het lijdensverhaal uit de Bijbel, afgewisseld met liederen over het verhaal en we kijken voorzichtig uit naar paasmorgen, de opstanding. De begeleiding komt van Collage met gelegenheidszangers en -muzikanten.

Zaterdag 20 april: Stille Zaterdag.
Gerard Kluft gaat voor aanvang 21:30 uur
Stille Zaterdag is een dag van stilte en bezinning; het is de dag van het besef dat Jezus werkelijk gestorven is. De kerklokken worden daarom niet geluid tot aan de paaswake. Ook is Stille Zaterdag de laatste dag van de veertigdagentijd. De paaswake is een feest van het licht. We bevestigen met rituelen onze doop, de liederen en gebeden zijn daarop aangepast.

Gerard Kluft en Sibilla Verhage

wie is wie?