Komende vieringen

ds. S. Verhagen

16 juni 2019  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Project “Delen” tijdens de Kindernevendienst

Bij de veertigdagentijd past het om iets op te geven waar je aan hecht. Helemaal mooi is het natuurlijk als daar iemand anders mee geholpen is. Zo ontstond het idee om in de kindernevendienst aandacht te schenken aan het thema “delen”. Gedurende de zondagen in de veertigdagentijd lazen we verhalen voor uit de kinderbijbel die hierbij passen.

Ook is Annemarie Voet komen vertellen over het collecteren en heeft Marieke van den Houten een mooi verhaal verteld. Gedurende de looptijd van het project werd een actie gehouden om speelgoed in te zamelen voor kinderen die zelf niet zoveel speelgoed hebben. In de aanloop naar de inzameling spraken we hierover met de kinderen. Dat het best lastig is om speelgoed weg te geven. Dat je daar andere kinderen blij mee kunt maken en dat dat een goede reden is om het toch te doen. Op 24 en 31 maart konden de kinderen speelgoed brengen. Er is best veel speelgoed ingezameld. De maandag erna is het speelgoed gebracht bij de Speelgoedbank in Haarlem. Kinderen van wie de ouders een HaarlemPas hebben, kunnen maandelijks twv €5,- gratis speelgoed uitzoeken. De medewerkers hielpen mee met het uitladen van de auto en even later stond het speelgoed in de winkel. Het ingezamelde speelgoed kan nu weer nieuwe kinderen blij maken. Iedereen hartelijk dank voor de mooie bijdragen die zijn gegeven! Het project is afgesloten met het maken van de palmpasenstokken en een swingende optocht door de kerkzaal.

Jouke van Gosliga

SV 2019 04 06 noord 2SV 2019 04 06 noord 3