Komende vieringen

ds. A. Kramer, Heiloo

11 aug 2019  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel, Maarssen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 juli familieviering & picknick
Op 7 juli is de viering voor jong en oud en doen de kinderen in de basisschoolleeftijd de hele viering mee. De viering sluit aan bij het project dat de kinderen in de kindernevendienst in de weken ervoor hebben gedaan. In deze viering krijgen de kinderen die na de zomer voor het eerst naar de middelbare school gaan een zegen en cadeau mee voor hun nieuwe levensfase. Na de viering gaan we gezellig met z’n allen picknicken, zie hieronder.

14 juli reiszegen voor diaconale reis
In deze viering krijgen de jongeren en hun reisleiders een reiszegen voor hun diaconale reis naar Ghana.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Een jaar kindernevendienst

Afgelopen schooljaar is er weer veel gebeurd bij de kindernevendienst. We kijken met plezier terug op een mooi jaar met elkaar.
Allereerst hebben we weer een flink aantal zondagen Godly Play mogen doen. We hebben o.a. de verhalen van de ark van Noach en de gelijkenis van de kostbare parel gedaan. De kinderen deden geweldig mee met dit verhaal, ook al kwamen sommigen net terug van het superleuke maar ook intensieve kinderkamp! In de Blije Mare hebben we sinds kort onze eigen Godly Play ruimte. Dat werkt heel fijn, nu alles steeds meer een vaste plaats krijgt.

Na de herfstvakantie hebben we verhalen met dieren behandeld. Er bleken best veel dieren in de Bijbel voor te komen!

Met advent hebben we ons met het adventsverhaal bezig gehouden: de voorbereiding van Jozef en Maria op de geboorte van Jezus.

Het Nieuwjaar hebben we uitbundig gevierd met pannenkoeken in Delta! Ouders en kinderen hebben ervan gesmuld en daarna is er nog lekker gespeeld en gezellig nagepraat. Ook ouders en kinderen van de crèche waren aanwezig tijdens deze geslaagde middag.

Het 40-dagenproject stond in het teken van delen. Elke zondag hebben we het over iets gehad dat met delen te maken had. Daarnaast hebben de kinderen iets van hun eigen speelgoed gegeven aan de speelgoedbank in Haarlem. Daar kunnen kinderen uit gezinnen met te weinig geld voor speelgoed, zelf wat moois uitzoeken. Er is een hele auto vol ingezameld! Wat knap van jullie!

Met Pinksteren hebben we ’s middags Godly Play in speeltuin De Swaan gedaan. Over de schepping met wel 22 ouders en kinderen en heel mooi om te doen. Dit was tijdens een geloofsfamiliedag, waar onze peuterkerk ook enthousiast aan meedeed.

Over het project van de laatste zondagen van het schooljaar: ‘De nieuwe wereld van God.’ Hoe Johannes die beschrijft en wat we ons er zelf bij voorstellen. Zien we soms al een beetje van die nieuwe wereld?

In de zomervakantie staat de kindernevendienst in het teken van avontuur! ‘Helden en heldinnen uit het Oude Testament’. Dat belooft wat!

Naast al dat moois, hebben we als leiding helaas moeten besluiten dat het draaien van twee groepen niet te doen is. We zijn eenvoudigweg met te weinig. Nu we met één groep draaien, merken we dat soms de oudere kinderen wat meer tot hun recht komen en soms de jongere. We doen natuurlijk ons uiterste best om de kindernevendienst voor elke leeftijd aansprekend te houden. Bij hoogtijvieringen bekijken we per aantal kinderen of splitsen een optie is.

We hebben zin in het volgende jaar. Jullie ook?
Ank, Caroline, Evy, Jouke, Henny, Marieke en Sterre.

wie is wie?

sibilla