Komende vieringen

ds. A. Kramer, Heiloo

11 aug 2019  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel, Maarssen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

7 juli familieviering & picknick
Op 7 juli is de viering voor jong en oud en doen de kinderen in de basisschoolleeftijd de hele viering mee. De viering sluit aan bij het project dat de kinderen in de kindernevendienst in de weken ervoor hebben gedaan. In deze viering krijgen de kinderen die na de zomer voor het eerst naar de middelbare school gaan een zegen en cadeau mee voor hun nieuwe levensfase. Na de viering gaan we gezellig met z’n allen picknicken, zie hieronder.

14 juli reiszegen voor diaconale reis
In deze viering krijgen de jongeren en hun reisleiders een reiszegen voor hun diaconale reis naar Ghana.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

De belevenissen van dominee Sibilla

Ik houd niet zo van vlagvertoon. Maar om te laten weten dat iets er is, moet je wat. Zo liep ik dus in het zonnetje op eerste Pinksterdag met een vlag door een speelpark. Gelukkig was ik niet alleen. Ik werd bijgestaan door vrijmoedige gemeenteleden, één met een luide bel, de andere twee met folders. En we werden aangemoedigd door twee gemeenteleden die even kwamen kijken, ook al vielen ze zelf niet in de doelgroep, met als resultaat bijgaande foto. Toch voelde ik mezelf lopen.

En als je jezelf voelt lopen, dan kan je niet helemaal jezelf zijn. Daar krijgt een mens overigens niets van. Als het maar niet te lang duurt, of te vaak voorkomt. Gelukkig kon ik even later mezelf vergeten. En dan ben je toch meer jezelf. Want bij de Peuterkerkviering in het speelpark gebeurde er iets prachtigs. Een meisje van vier jaar had al eerder die middag, en ook in voorgaande jaren, de viering van de Ark van Noach meegevierd. En dan groeit er iets bij kinderen. Ze wist dat er op een gegeven moment in het verhaal een duif gaat vliegen. Tot dan toe liet ik zelf de playmobilduif de ark uit- en ingaan. Maar deze keer had zij bedacht dat zij de duif wel kon laten vliegen. En vrij als ze was gaf ze aan dat zij de duif wilde. Zo gebeurde het dat op het bijbehorende liedje ‘Duifje, duifje, ga eens vliegen’, zij drie keer de duif in de rondte liet dansen, en ze danste zelf mee. Het was een onverwacht moment van de Geest dat mij en anderen op deze Pinkstermiddag toeviel. Veel mooier dan vlagvertoon. Ik wens iedereen deze zomer even mooie momenten toe!

ds Sibilla

wie is wie?