Komende vieringen

dhr. G. Kluft

03 apr 2021  21:30 uur:
voorbereid door jongeren

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Van de Beheerscommissie

De Beheercommissie van De Blije Mare bestaat uit leden van de Mariaparochie en Protestantse Gemeente. Bij overleg (vergaderingen) komen er punten zoals onderhoud, financiën, beheer en exploitatie, zorg en veiligheid, personele zaken enz. ter sprake.
Op het ogenblik speelt in deze coronatijd:

• Het openstellen van ons kerkcentrum de Blije Mare op zondag voor de drie geloofsgemeenschappen die een kerkdienst houden.
    Worden de RIVM-maatregelen juist toegepast?
    Belangrijk de route waarlangs mensen binnenkomen en de kerk weer verlaten, hoe lang zij binnen kunnen blijven, hoe zij daarbij begeleid worden, hoe houden de vrijwilligers de bezochte plekken hygiënisch schoon?
  • Het koffiedrinken na de zondagdienst in de hal van de Blije Mare.
    We zijn als Beheerscommissie met de Wijkkerkenraad in gesprek en we onderzoeken samen of we het koffiedrinken binnen weer veilig mogelijk kunnen maken, nu we de koudere maanden in gaan.
  • Door de week kan er weer gebruik worden gemaakt van de kleine zalen, hal en kerkzalen voor o.a vergaderingen. In een anderhalve meter opstelling is de capaciteit kleiner. Ook de keuken is dan weer te gebruiken om koffie en/of thee te zetten. Zingen in grote groepen wordt ten sterkste af geraden.
  • Door de coronapandemie heeft de Beheerscommissie vele huurders af moeten zeggen en als zodanig hebben wij onze inkomsten danig zien dalen.
    Vanaf september hebben wij gemeend weer huurders toe te laten die volgens de RIVM-regels gebruik maken van onze zalen.
    Voor koren is dit helaas nog niet aan de orde, u zult begrijpen waarom.
  • De dames- en herentoiletten worden in september gerenoveerd en zijn dus buiten gebruik. Voor de hoge nood is alleen het invalidentoilet wel te gebruiken.
  • Er komen zonnepanelen op het dak van ons kerkcentrum. Sinds 2017 is de Beheerscommissie hier mee aan de slag gegaan. De motivatie is besparing op de energierekening, duurzaamheid, milieu, klimaat enz. Na het indienen van een investeringsplan en een dakconstructieberekening worden er dit jaar een 72 panelen aangebracht.

Als Beheerscommissie hebben wij gemeend dat het belangrijk is u op de hoogte te stellen van de gang van zaken in ons kerkelijk centrum. Hopelijk zullen er met deze uiteenzetting vele vragen beantwoord zijn. Uiteraard kunt u altijd nog bij ons terecht voor vragen en/of opmerkingen.

Met vriendelijke groet,
De Beheers Commissie (Hessel Offringa – Cees de Vries)

Afbeelding van andreas160578 via Pixabay

online kerkdiensten