Komende vieringen

ds. S. Verhagen

21 mrt 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Belevenissen van dominee Sibilla

Vandaag heb ik wat moeite met dit stukje. Ik denk dat de coronasaaiheid nu echt toeslaat. Ook de lucht is saai want bijna egaal grijs. Dat levert een hele saaie foto op. Mijn dochter vindt dat ik niet moet zeuren over het uitzicht vanachter mijn bureau. Zij zegt: ‘Nou, het is wel beter dan bij andere mensen want die kijken tegen een ander huis aan.’. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik krijg een duf gevoel van die enorme grijze lucht. En dat terwijl vandaag mijn schoonvader tachtig wordt en we taart bij de koffie hebben.

Misschien zijn we gewoon te veel thuis in deze tijd. Ik ga gelukkig nog wel bij mensen op bezoek. De meeste mensen vinden het prima dat ik fysiek bij hen in huis kom en we houden netjes afstand. Het wordt bijzonder om dit te doen. Want onlangs bemerkte ik bij mezelf dat zo’n huisbezoek bijna voelt als een uitje. Maar vandaag heb ik geen huisbezoek in de agenda staan. Vandaag moet ik de viering van komende zondag afmaken, stukjes voor Samen Verder schrijven en mail- en appcontact onderhouden – ok, er zit een melig appje bij dat ‘Pesten op het werk heet’ en waarin Jan Klaassen uit de avondmaalsbeker plopt (nee, dat filmpje kreeg ik niet van een collega maar van een gemeentelid).

Vandaag zit ik dus achter mijn bureau. En als tussendoor opkijk van mijn werkzaamheden zie ik telkens die grijze lucht. Ik heb ook nog geen boot voorbij zien varen. En ook de kudde van Koedijk, een groep meerkoeten, is nergens te bekennen. Auto’s rijden er wel veelvuldig aan de overkant van het kanaal. Er zijn meer mensen die het vandaag te saai vinden thuis.

Maar goed, de saaiheid zal wel weer over gaan. Er is sneeuw voorspeld voor zondag. Sneeuw ervaar ik als geschenk van boven, sneeuw maakt alles mooi, als je niet de weg op moet. Maar we hoeven niet de weg op want ook zondag blijven we thuis. Ik doe zelfs de viering vanuit huis. Ik dacht dat dat beter was, want dan word ik niet geconfronteerd met een lege kerk, wat me een wezenloos gevoel geeft. Maar nu begin ik toch licht te twijfelen of het wel zo’n voordeel zal zijn. Hoewel, levende wezens op het scherm, dat moet toch wel veel minder saai zijn dan grijze lucht.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

peuterkerk

wie is wie?