Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Voel je er voor om af en toe iemand te bellen, gewoon voor een koffiepraatje of een dieper gesprek. Zelf heb je dan ook weer een contactmoment zodat het mes aan twee kanten snijdt.
Als je daar voor voelt neem dan contact op met Helene de Graaf (06 13 44 36 01) of Marja Ligterink (06 30 08 86 10). Wij geven dan wat informatie en koppelen je aan iemand (of aan meer mensen) om te bellen. Bezoeken mag ook maar in deze tijd raden we dat zeker niet aan. En behalve gewoon bellen kan het soms ook met beeldbellen.
Heb je met meer mensen contact dan kun je wellicht ook een kleine whattsappgroep aanmaken en zo via beeldbellen gezellig met meer mensen koffie drinken.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten