Komende vieringen

ds. J.W. Stam, Woerden

09 mei 2021  10:00 uur:
ds. F. van Melle, Oudorp

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Nieuwe Visie

Uitnodiging aan alle gemeenteleden voor een tweede gesprek over de nieuwe visie.

Vorig jaar hebben we als wijkkerkenraad Noord alle gemeenteleden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van onze gemeente zoals we die op papier in een concept visie hadden verwoord.
Het ging toen o.a. over vragen zoals:

• Wat ráákt ons als gemeente?
  • Wat bindt ons als gemeente met relatief veel diversiteit en veelkleurigheid?
  • Waar vinden we elkaar om op een respectvolle manier verbonden te blijven en om samen ons geloof in Jezus Christus te belijden, te vieren?
  • Hoe kunnen we samen kerk zijn in Alkmaar Noord?

De uitkomsten van die vijf gesprekken in oktober vorig jaar, waarin ongeveer 50 mensen hebben deelgenomen, zijn samengevat en zijn besproken in de wijkkerkenraad. Dat heeft geleid tot aanpassingen en aanscherpingen van de tekst van de visienotitie.
In de laatste vergadering van de wijkkerkenraad is het eerste deel van deze visienotitie nu vastgesteld. De opdracht aan onze taak- en werkgroepen is er om die visie te concretiseren een bijdrage te leveren aan het nog te schrijven beleidsplan.

Digitale versies van de nieuwe vastgestelde visie kunt u downloaden. Een toelichting op de totstandkoming vindt u in het bericht van de voorzitter van de wijkkerkenraad. Indien nodig kunt u een papieren exemplaar bestellen bij Tinny en Axel.

We hebben bij die gesprekken ook een tweede ronde aangekondigd. We willen graag in deze tweede gesprekken, verduidelijkende vragen aan de orde stellen en met elkaar spreken over de praktische betekenis van deze visie.
Een visie moet niet in de la verdwijnen, maar leven en richting geven aan ons als gemeente en aan het beleid dat we voeren.

We nodigen hierbij iedereen van harte uit aan deze gesprekken deel te nemen. Degenen die aan het eerste gesprek hebben deelgenomen, zullen we uitnodigen per mail. Door de huidige omstandigheden van de pandemie waarin we leven, zullen naar alle waarschijnlijkheid de bijeenkomsten digitaal georganiseerd worden. We hopen natuurlijk dat we ook fysiek bij elkaar kunnen komen. Wij berichten u dat, zodra dit duidelijk is.

We hebben de volgende data genoteerd:

• zondag 11 april na afloop van de Delta viering (met jongeren)
  • donderdag 15 april 15.00 – 16.30 uur
  • donderdag 15 april 20.00 - 21.30 uur
  • zondag 18 april 15.00 - 16.30 uur
  • donderdag 22 april 15.00 – 16.30 uur

Mocht dat nodig zijn dan plannen we een extra overleg op:

• woensdag 21 april 15.00 – 16.30 uur

U kunt zich opgeven bij Tinny Olie (tel. 06 26 87 72 50 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij Axel Bolderheij (tel. 06 23 88 0180 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

We hopen u bij een van deze bijeenkomsten te mogen ontmoeten.
Tinny Olie-Dijkstra en Axel Bolderheij (namens de wijkkerkenraad Noord)

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

peuterkerk

wie is wie?