Komende vieringen

ds. J.W. Stam, Woerden

09 mei 2021  10:00 uur:
ds. F. van Melle, Oudorp

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Belevenissen van dominee Sibilla

Soms dagdroom ik over mijn werk. Dat dagdromen is vaak als flard op de achtergrond in mijn hoofd. Mijn droom gaat over een kerk als heilzame plek, als een plek van herstel en genezing. Ergens heb ik het gevoel dat ik die dagdroom een keer in daden moet gaan omzetten. In mijn werk zijn die daden er natuurlijk nu ook zo her en der. Want na een pastoraal bezoek van mij gaat de ander vaak weer wat vrijer en vrolijker voor Gods aangezicht door het leven. En een zondagse viering heeft ook zo zijn helende effect op mensen. Maar het is niet zo dat onze kerkgemeenschap zichzelf identificeert met een plek van heling en herstel in Alkmaar Noord. De meeste kerken zien zichzelf niet als zo’n plek.

Mijn droom komt wel eens vanuit de achtergrond naar boven. Ook weer tijdens mijn vakantieweek. Omdat we helaas onszelf dit jaar niet kwijt konden in besneeuwde bergen had ik maar twee boeken besteld. En één daarvan was: ‘Mensen zijn ingewikkeld’. Dit boek gaat over de stand van zaken in de psychiatrie, of eigenlijk over de identiteitscrises waarin psychiatrie verkeert. Ik was getriggerd door de achterflap. Daarop staat dat mensen in verbinding met de ander tot herstel kunnen komen. Ja, dat geloof ik dus ook. En na het lezen van het boek stond mijn dagdroom weer eens stevig op mijn netvlies. Die kerkgemeenschap waar je zomaar kunt zijn en meedoen. Waar geen behandelplan gevolgd hoeft te worden. Waar we kunnen bidden voor elkaar. Waar we zingend of luisterend onze hoop laten leven. Die kerkgemeenschap leent zich uitstekend voor verbinding met de ander. Die verbinding die in onze samenleving zo vaak gemist wordt.

et andere boek was KliFi van Adriaan van Dis. Dat boek was net voorhanden en ik verwachtte dat het op z’n minst met enige vakmanschap geschreven zou zijn. Dat is het, luchtig van toon in combinatie met een dreigende inhoud. En één lijn in dit boek is ook (het verlies van) die verbinding tussen mensen.
Tijd dus om na mijn vakantieweek mijn dagdroom eens aan papier toe te vertrouwen, je moet ergens beginnen als je dromen in daden wilt omzetten. Dus hier heb ik vanochtend een vrij uur aan besteed. Dat uur had ik nog net. Want ik moest ook nog dit stukje schrijven.

Sibilla Verhagen

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

peuterkerk

wie is wie?