Komende vieringen

ds. S. Verhagen

30 mei 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Van de voorzitter - april 2021

De Heer is waarlijk opgestaan. Een nieuw begin, een nieuwe start. Helaas nog wel met corona in ons midden. Ook dit jaar hebben we de veertigdagentijd weer online moeten vieren. Toch waren we, online weliswaar, met elkaar verbonden. Samen vieren, bidden, eten en drinken. Alle gemeenteleden zijn voorzien van een veertigdagenkalender en een prachtige bos tulpen, ook een manier van verbondenheid. Zij het anders dan dat we gewend zijn.

Maar ‘gewend’, wat is dat? We zijn inmiddels al meer dan een jaar ‘gewend’ aan hoe corona ons leven beïnvloedt. Alleen wandelend door de Oudorperpolder met één van de vesperdiensten klinkend in mijn oordopjes, realiseer ik me dat deze vorm me ook aanspreekt en verdieping geeft. Dat betekent niet dat ik niet terug verlang naar het ‘normale’. Ik vraag me echter af of ‘normaal’ is wat we tot een jaar geleden ‘normaal’ vonden of dat ‘normaal’ nu toch een beetje veranderd is.

Gedachten en vragen die bij mij, maar ongetwijfeld ook bij u op (kunnen) komen. We hebben allemaal andere (geloofs)ervaringen opgedaan in het afgelopen jaar. Hoe ging u om met de invulling van zondagochtend? Wat miste u en wat absoluut niet? Wat was anders bij bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen en wat vond u prettig en wat niet. Bij de uitwerking van de visie over hoe we ons geloof met en in onze kerkgemeenschap vorm willen geven, kunnen we die ervaringen uitwisselen en onderzoeken met elkaar wat we willen behouden of juist niet. Hopelijk krijgen we snel weer ruimte om als gemeenteleden bij elkaar te mogen komen in samenkomsten en activiteiten zodat we dit in elkaars aanwezigheid kunnen doen.

Voor nu overweegt de wijkkerkenraad iedere vergadering welke verruiming mogelijk en passend is voor onze kerkgemeenschap en de eredienst.

Dit schrijvende moest ik denken aan een alinea uit ‘Focus voor de Protestantse Kerk in Nederland op weg naar 2025 “Van U is de TOEKOMST”.

Laat dan mijn hart U toebehoren
en laat mij door de wereld gaan
met open ogen, open oren
om al uw tekens te verstaan.
Dan is het aardse leven goed,
omdat de hemel mij begroet.
(lied 978:4)

“Het is de roeping van de kerk om daar te zijn waar de Geest aan het werk is en Jezus zich laat vinden. In zijn naam worden we geroepen anderen nabij te zijn en te blijven. Ook als dat vereist dat we vér gaan, tot in de duisternis, in de wereld van kwaad en lijden, daar waar anderen het laten afweten.“

Carine van der Eerden-Borsboom
Voorzitter wijkkerkenraad Noord

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

peuterkerk

wie is wie?