Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Onze Vader

Mijn gebed is jouw gebed: nieuwe tekst Onze Vader
Op 16 januari starten we met het subthema: Mijn gebed is jouw gebed. We gaan op die zondag ook over op NBV21-tekst van het Onze Vader. Tot nu toe baden we altijd de versie uit de NBG51, een versie dus van ruim een halve eeuw geleden. Het mooie om dezelfde tekst te bidden als in de kanselbijbel is dat je dan dicht bij het idee blijft dat dit het gebed van Jezus is, het gebed dat Jezus zijn volgelingen leerde. Natuurlijk zal het wel even wennen zijn om de nieuwe woorden ons eigen te maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze gebedstekst ons vertrouwd zal worden.

De bewoordingen zijn net iets frisser dan de oude versie, maar zitten nog wel dicht tegen de oude versie aan. Voorlopig zal de gebedstekst geprojecteerd worden op de beamer als we het Onze Vader samen bidden. En er is een gebedskaartje beschikbaar, visitekaartjesformaat, die je makkelijk bij je kan dragen waardoor je je de tekst eigen kunt maken. Ook een mooi kaartje trouwens om weg te geven aan een vriend of kennis. Het kaartje is te vinden in het folderrek in de Blije Mare, of bij een ouderling en ook bij ondergetekende.

Sibilla Verhagen

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten