Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Geloofsgesprekken

We zijn als werkgroep pastoraat blij en dankbaar dat we elkaar weer mogen ontmoeten. Naast de vieringen op zondag in de kerk kunnen we ook door de week weer activiteiten organiseren, zoals nu de geloofsgesprekken.
Op 25, 26 en 27 april en op 16, 17 en 18 mei a.s. organiseren we als werkgroep een aantal bijeenkomsten, die we “geloofsgesprekken” hebben genoemd, voorheen “groot huisbezoeken”.
Hoe gaat dit in zijn werk?

Op verschillende plekken in Alkmaar-Noord en Oudorp stellen mensen op genoemde dagen hun huiskamer beschikbaar. Zij ontvangen maximaal 8 gemeenteleden.We vertellen elkaar hoe deze turbulente tijd voor ons is. Hoe we samen kerk zijn beleven, na twee jaar covid en een afschuwelijke oorlog in Oekraïne en hoe dit voor ieder van ons is in ons persoonlijk leven. Aan de hand van een aantal vragen gaan we hierover met elkaar in gesprek.
U wordt allen de komende weken persoonlijk per brief uitgenodigd om deel te nemen aan deze gesprekken. U kunt zich dan aanmelden voor een gesprek ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds. Het gaat om twee ontmoetingen, met dezelfde gemeenteleden.
Wij hopen, dat u aan deze mooie ontmoetingsmogelijkheid gehoor geeft.
Weet, dat u hartelijk welkom bent!

Met een pastorale groet, Arie Bergwerff en Tinny Olie-Dijkstra.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten