Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Jaarthema 'Mijn God is jouw God'

Bij de start van de weken rond het jaarthema heeft de werkgroep Geloof & Gebed aan de taak- en werkgroepen gevraagd een kaars te versieren en deze kaars te laten branden tijdens hun bijeenkomsten.
Hierbij een collage van de versierde kaarsen en de gedachten daarbij.

1,2: Diaconie: “Gods handen”. We hebben gekozen voor handen; we willen “Gods handen” zijn en hebben daarbij Gods Geest nodig. Daarvoor staat de duif symbool.

3: Pastoraat: Op onze kaars staan de Hebreeuwse letters die samen de naam van God vormen (Ik ben en Ik zal er zijn, Ex.3:14-15). Dit vormt voor onze werkgroep de kern van waaruit wij werkgroep zijn. We vertrouwen op Gods belofte van Zijn aanwezigheid.
4: Communicatie: Twee pijlen die staan voor de communicatie van binnen naar buiten, maar ook van buiten naar binnen. Centraal staat de C, die staat voor zowel Christus als Communicatie.
5: Wijkkerkenraad Noord: De alfa en de omega worden met elkaar verbonden door klimop. Symbool o.a. van trouw. Deze klimop omsluit de hele kaars, symbool van het Licht. Onderaan de klimop vinden we het hart, het oog, de mond en het oor, symbolen van hoe Gods liefde tot ons komt, We komen de duif en de vuurvlammen tegen, symbolen van de Heilige Geest, en de lemniscaat, in rood uitgevoerd, symbool van Gods oneindige liefde.
6: Dagelijks Bestuur: De kaars symboliseert voor ons inspiratie, vuur voor de kerk en het kerkenwerk. We verlangen naar inspiratie vanuit God.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten