Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

De kindercatechese was er weer en blijft!

De kindercatechese is weer achter de rug. En uiteindelijk hebben we met maar liefst twaalf kinderen in de leeftijd op de vierde middag de pesachmaaltijd gevierd. Drie van hen waren door andere kinderen meegenomen, hoe mooi is dat. Het was ook best bijzonder dat we weer een volledige reeks van vier keer konden doen met elkaar, want door corona is dat de afgelopen twee jaar niet gelukt.
Op de eerste middag hebben we de film ‘Storm’ bekeken bij mij thuis. Die bleek voor sommige kinderen wat al te spannend.

Maar gelukkig hebben wij een groot huis, en konden ze naar behoefte even op de schommel gaan zitten in de ruimte daarnaast. De popcorn en mandarijnen vielen gelukkig wel bij iedereen in de smaak. Op de tweede en derde middag hebben we Godly Play gedaan in De Blije Mare. Sterre vertelde het verhaal van de doortocht. En zelf heb ik het verhaal van de wereldcommunie gedaan. Daarin is de goede Herder ook de gastheer aan tafel, aan de tafel waar iedereen mag komen. Dat leverde een werkstukje op van Noor, zie bijgaande foto. Alle kinderen hebben bij Godly Play trouwens hard gewerkt.
Margriet en Annemarie draaiden dit jaar mee en hebben zo kennis kunnen maken met de kinderen en de kinderen met hen. Voor volgend jaar hopen Annemarie en Margriet de honneurs waar te nemen en de kindercatechese te geven. En zo kan ik met gerust hart dit mooie werk loslaten.

Sibilla Verhagen

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten