Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema

26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft

29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden

05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse

12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

Andere diensten in het totaaloverzicht.

De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.

vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Plastic doppen

Beste allemaal,
We hebben al heel wat plastic doppen ingezameld in de hal van De Blije Mare. Deze werden ingeleverd bij Dagbesteding Centrum 31 in Heerhugowaard. Daar werden ze op kleur uitgezocht en men zamelde op die manier geld in voor blindengeleidehonden voor jongeren. Helaas kunnen ze bij Centrum 31 niet meer ingeleverd worden. U kunt ze nog wel in hal van De Blije Mare inleveren, maar mocht u toevallig in de buurt van Winkelcentrum Broeker Veiling moeten zijn, dan kunt u ze ook inleveren bij de Dierenspeciaalzaak aldaar.

Die zit aan de kant van het museum, vlak bij de geldautomaat. Ze komen dan evengoed goed terecht en zo kunnen we met zijn allen, op een simpele manier, toch blijven zorgen voor bijdragen aan de opleiding van blindengeleidehonden, in dit geval, voor jonge mensen en met name in de thuissituatie. De blinde jongere leert dus thuis met zijn of haar hond omgaan. Samen krijgen ze dus de training. We hebben zo alleen maar winnaars: U bent uw plastic doppen kwijt, de honden en jongeren worden opgeleid, minder doppen in de kerk en u doet er ook nog eens iets sociaals mee.
Fantastisch toch!

Trijnie Bakker

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten