Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

10 juli 2022  10:00 uur:
pastor A. Martens

17 juli 2022  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel

24 juli 2022  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar

31 juli 2022  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

Andere diensten in het totaaloverzicht.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Afscheidswoord

Hartelijk dank voor het goede afscheid! Dank voor de vele goede woorden en gebaren en blikken, in mails, kaarten, appjes en in alle kortere of langere fysieke ontmoetingen. Het overvleugelde echt het verlies van onze woonplek, zo vreemd vlak voor mijn weggaan als predikant. Blij verrast was ik door het afscheidscadeau van de gemeente: zeven zilveren hangers met elk hun eigen geloofssymboliek, prachtig bedacht! Bijgaand een foto ervan. En in beknopte termen de bijbehorende symboliek, van links naar rechts:

• Een kruis als verwijzing naar de gestorven en opgestane Heer.
  • Het teken van dat wat altijd krachtig blijft: geloof, hoop en liefde in kruis, anker en hart.
  • Een zon, verwijzend naar God die licht is of naar Christus als de zon van de gerechtigheid.
  • De duif als teken van de vrede en de Geest. Op deze hanger staat in de achterkant de tekst gegraveerd: ‘mei 2022 – Immanuelkerk – PG-Alkmaar – Wijk Noord’.
  • Een triquetra als symbool voor de drie-eenheid vervlochten met het hart van de liefde.
  • Een engel, als boodschapper van God mensen, of een lovende engel. Als predikant heb je zowel iets met die boodschap als met dat loven.
  • En een medaillon met de levensboom erop, en ik denk dan aan die uit Openbaringen met die geneeskrachtige bladeren.

Hartelijk dank voor dit mooie cadeau. Ik zal ze graag dragen in mijn verdere werk als predikant.
Ik dank jullie allemaal dat ik hier in Alkmaar predikant heb mogen zijn. Ik ben het meestal erg graag geweest. Dank voor jullie openheid in pastorale ontmoetingen, het waren kostbare momenten voor mij. Dank voor jullie geloofsverhalen, in de wandelgangen, in groepen, waar dan ook. Het strekte ook mij vaak. Dank dat ik mocht zien hoe de onderlinge liefde en betrokkenheid er vaak op allerlei manieren was, ook daar genoot ik van. Dus dank voor al het goede. Het ga jullie allen goed.

Sibilla Verhagen

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten