Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

10 juli 2022  10:00 uur:
pastor A. Martens

17 juli 2022  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel

24 juli 2022  10:00 uur:
ds. S. Rozendal, Alkmaar

31 juli 2022  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn

Andere diensten in het totaaloverzicht.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Verslag gemeenteavond

31 mei: Avond over toekomstscenario’s en de vacature voor de nieuwe wijkpredikant.
De avond over toekomstscenario’s en over het profiel van de nieuwe predikant op 31 mei is bemoedigend druk bezocht. We bespraken drie scenario’s voor onze kerk met daarin het Individu, de Groep en de Wereld centraal.

toekomstscenarios

De kenmerken van elke richting kwamen aan bod, de valkuilen, de bijbehorende waarden, activiteiten en de positie die de bijbel steeds inneemt en de betekenis van Jezus. Daarvan is een overzicht met details beschikbaar.

Uit de discussies bleek steeds dat het uiteindelijk om een combinatie van de drie gaat. We hebben inmiddels van 57 deelnemers hun opmerkingen en suggesties ontvangen voor de scenario’s en voor het invullen van de vacature voor een nieuwe wijkpredikant. Iedereen heeft een voorkeur voor een richting aangegeven door 100 punten te verdelen.

Het Individu centraal: 30% (21 mensen*) van de deelnemers heeft dit scenario het hoogst gescoord. Van alle deelnemers krijgt dit scenario 33% van de punten.

De Groep centraal: 54% (38 mensen*) van de deelnemers heeft dit scenario het hoogst gescoord. Van alle deelnemers krijgt dit scenario 40% van de punten.

De Wereld centraal: 16% (11 mensen*) van de deelnemers heeft dit scenario het hoogst gescoord. Van alle deelnemers krijgt dit scenario 27% van de punten.

*Van de 57 deelnemers hebben 47 mensen voorkeur voor één scenario, 7 mensen hebben voorkeur voor twee scenario’s en 3 mensen geven een gelijk aantal punten aan alle drie scenario's.

Wie niet aanwezig kon zijn en alsnog belangstelling heeft voor een overzicht van de details: dat is beschikbaar op papier en digitaal, op te vragen bij de scriba. Daar kan u/jij ook alsnog reacties en voorkeuren inleveren, tot end juni. Ook opmerkingen en suggesties voor het profiel van de nieuwe predikant en voor de te benoemen beroepingscommissie zijn van harte welkom.
Al met al was het een productieve avond in ontspannen sfeer met veel positieve reacties van de deelnemers. Met de resultaten kunnen we vooruit en daarmee zijn het Dagelijks Bestuur, de Wijkkerkenraad en de Algemene Kerkenraad inmiddels aan de slag.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten