Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

kerkdiensten

21 aug 2022  10:00 uur:
ds. S. Rozendal

28 aug 2022  10:00 uur:
ds. J. van Aller

04 sept 2022  10:00 uur:
ds. J.W. Stam

11 sept 2022  10:00 uur:
gemeenteleden

Andere diensten in het totaaloverzicht.

nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Update beroepingscommissie

Beste gemeenteleden,
Vorige week is de Wijkkerkenraad en deze week is het Dagelijks Bestuur bij elkaar geweest. Daarin bespraken we de reacties van de gemeenteleden op de bijeenkomst van 31 mei over toekomstscenario’s en over het profiel van de nieuwe predikant. Daaruit komt deze behoefte naar voren: laten we op zoek gaan naar iemand die...

1. ...het geloof vol overtuiging leeft en voorleeft, uitdraagt en onderwijst; we hebben als gemeente behoefte aan groei en ontplooiing;
  2. ...empathisch is en benaderbaar: we willen gezien en gehoord worden door een “herder die zijn of haar schapen kent”, belangstelling heeft en contact houdt met de gemeenteleden;
  3. ...in staat is ons met elkaar te verbinden en affiniteit heeft met mensen van alle leeftijden en de verschillende scenario-voorkeuren;
  4. ...de kerkdiensten verrassend, afwisselend en inspirerend maakt, met veel aandacht voor muziek en zang;
  5. ...vernieuwend is: een inspirator en motivator met passie en lef, toekomstgericht.

We hebben ook gekeken naar het samenstellen van de beroepingscommissie en kwamen uit bij deze uitgangspunten:

• De groep zou een afspiegeling moeten zijn van onze wijkgemeente, toekomstgericht, enthousiast en goed moeten kunnen samenwerken.
  • De grootte is max 10 mensen, om het werkbaar te houden.
  • Met de beroepingscommissie willen we het profiel opstellen. Leden komen daarom bij voorkeur uit de groep deelnemers van 31 mei, of hen die later hun inbreng hebben gegeven en zo hun interesse hebben getoond.
  • We zoeken een evenwichtige balans van leeftijd, geslacht en scenariovoorkeur.
  • Andere overwegingen die we meewegen zijn: eventuele betrokkenheid bij taak-en werkgroepen, lid van Wijkkerkenraad, Dagelijks Bestuur, Algemene Kerkenraad en/of wijk Zuid en eventuele ervaring als lid van een eerdere beroepingscommissie. Overigens: ook als iemand minder betrokken is bij de kerk dan kan hij of zij juist in beeld komen.

We zijn inmiddels in gesprek met een beoogd voorzitter voor de beroepingscommissie, met wie we een voorstel maken (voor de Wijkkerkenraad en de Algemene Kerkenraad) voor de overige leden van de beroepingscommissie.
Tijdens de 31 mei bijeenkomst kwam voor het invullen van de predikants-vacature een suggestie naar voren die we graag omarmen: we gaan ons als wijkgemeente presenteren met een filmpje. Daarin laten we zien wie wij zijn, wat we doen en naar wie we op zoek zijn, op basis van onze visie en toekomstscenario’s. Aan geïnteresseerde predikants-kandidaten vragen we als reactie om zelf ook een filmpje te maken waarin hij/zij aangeeft waarom hij/zij belangstelling heeft en denkt dat er een match is met onze wijkgemeente.
Heb je ervaring met het maken van zo’n filmpje en/of ben je enthousiast om aan het script of aan de uitvoering van ons filmpje mee te werken? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden; dat kan bij de scriba.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

online activiteiten

link naar MS-Teams voor online activiteiten