reserveer

ds. A.G. Oosterhof. Schoorl

10 okt 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

Andere diensten in het totaaloverzicht.

Op zondag 19 september laten we ons inspireren door het werk van groep Kunst in de Kerk, oftewel KinK. Zij zijn de aflopen tijd bezig geweest met het thema water. Water komt op vele manieren in de Bijbel en in ons leven voor. De viering doen we aan de hand van deze werken die deze maanden te zien zijn in de hal van de Blije Mare.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Kerkdiensten wijkgemeente Noord - Immanuelkerk

noord kerkzaal

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in de Immanuelkerk, een van de kerkzalen van kerkelijk centrum De Blije Mare in Alkmaar Noord.
Het adres van het kerkgebouw is: Kajakstraat 60, 1826 DV Alkmaar.

Welkom in de kerk!

Op dit moment kunnen we maximaal 70 kerkgangers toelaten bij de vieringen, uiteraard met inachtneming van de gangbare coronamaatregelen. De voorwaarden kunt u lezen in het protocol, waarvan hier de laatste versie (26-06-2021) te vinden is. In het kort:

• De anderhalvemeterregel blijft gehandhaafd. Voor de Immanuelkerk betekent dit dat er 70 kerkgangers exclusief medewerkers welkom zijn bij de vieringen.
  • Bij binnenkomst en verlaten van de kerkzaal houden we anderhalve meter afstand en daar houden we ook rekening mee bij het gebruik van toiletten.
  • Daar waar toch geen anderhalve meter afstand te houden is, wordt een mondkapje geadviseerd.
  • Ook zullen we ons nog moeten blijven aanmelden via het formulier op de website of telefoon bij Gerard Kluft.
  • We mogen ook weer samen zingen! En bovendien kunnen we na afloop weer koffiedrinken in de hal. Ook daar geldt overigens de anderhalvemeterafstandsregel.

U moet zich aanmelden als u de kerkdienst fysiek wilt bijwonen.Vooral wie geen internet of YouTube heeft of wie moeite heeft om de dienst online te volgen raden we aan om hiervan gebruik te maken.
Het aanmelden kan op verschillende manieren (tot zaterdag 12.00 uur):

• Via dit formulier
  • Telefonisch tussen 18.00 en 20.00 uur bij Gerard Kluft: 06 43 25 59 16.

Wilt of kunt u liever nog niet komen, dan kunt u de diensten volgen via Kerkomroep (alleen geluid) of via ons Youtube-kanaal. In de diensten waar ds. Sibilla Verhagen voorgaat kunt u dan ook gebruik maken van de life chat, bijvoorbeeld voor het aandragen van onderwerpen voor de voorbeden of gewoon om te laten weten dat u er bent.

Koffiedrinken

Na afloop van de kerkdienst kunnen we weer koffiedrinken in de hal. De mogelijk om 'online' koffie te drinken houden we voorlopig nog even open. De link hiervoor is: https://www.pg-alkmaar.nl/koffie.noord.

Kerkomroep

In de Immanuelkerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, ouderling of contactpersoon.

Hier onder staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

De Blije Mare Kajakstraat 60 1826 BV Alkmaar
2021-09-16 13:17:00 Luister
2021-09-12 19:02:00 Luister
2021-09-05 12:48:00 Luister
2021-09-05 09:52:00 Luister
2021-08-29 10:21:00 Luister
2021-08-22 09:51:00 Luister
2021-08-15 09:52:00 Luister
2021-08-11 12:58:00 Luister

Zondagsbrieven / liturgieën

Elke zondag en kerkelijk feestdagen komt er een zondagsbrief of liturgie uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Hieronder kunt u deze downloaden.

Uit deze versies zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als u een mededeling wilt plaatsen in de zondagsbrief kunt u dit verzoek sturen aan het hierboven genoemde e-mailadres. Mededelingen graag kort en bondig houden. De redactie kan besluiten om mededelingen in te korten of niet te plaatsen. De inzender wordt hierover geïnformeerd.

reserveer

I.v.m. coronamaatregelen kunnen de kerkdiensten door maximaal 70 personen bijgewoond worden. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via de knop hierboven.
Aanmelden kan tot de dag voorafgaande aan de kerkdienst 12.00 uur.
Mensen zonder internet kunnen zich aanmelden bij Gerard, 06 43 25 59 16, tussen 18.00 en 20.00 uur.

online kerkdiensten

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst

peuterkerk

wie is wie?