Komende vieringen

26 apr 2020  10:00 uur:

03 mei 2020  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel, Amersfoort

Andere diensten in het totaaloverzicht.

I.v.m. beperkingen rond het coronavirus is de Immanuelkerk gesloten. De diensten die hier zijn vermeld, worden uitgezonden via kerkomroep.
Geen of haperende verbinding? De servers van Kerkomroep worden zwaar belast. Probeert u het later nog eens.

Stille week
Voor de Stille week willen we aansluiten bij de thema’s van Sta Op. Om een rode lijn in de muziek te hebben, is er dit jaar gekozen voor liederen uit Taizé en Iona.

Palmzondag 5 april:
Johannes 12:12-19: Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer, de koning van Israël.

Maandag 6 april:
Matteüs 25:1-13: wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op wel tijdstip hij komt.

Dinsdag 7 april
Matteüs 26:1-27 en 26:66: Door die olie over mij uit te gieten, heeft ze mijn lichaam voorbereid op het graf.

Woensdag 8 april:
Johannes 12:20-36: Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft, draagt hij veel vrucht.

Witte Donderdag 9 april
Johannes 13:1-30. Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen.
Voorganger Ane Mulder
We vieren het avondmaal in de kring

Goede Vrijdag 10 april:
Lucas 23:43. Heden zult U met mij in het paradijs zijn.
Voorganger: Sibilla Verhagen.
In deze viering staat de hoop die leven doet centraal. We zijn stil, zingen en bidden de overweging zal hoopvol zijn. Er zullen in deze dienst veel rituelen plaats vinden.

Stille Zaterdag 11 april:
Voorganger: Jelmer Voet
De zaterdag voor Pasen is de Stille zaterdag. Op deze dag zullen jongeren in de kerk waken en stilstaan in de aanloop naar Pasen. Met medewerking van jongeren zal hier in de wake passend vorm aan gegeven worden.

Zondag 12 april, Pasen:
Johannes 20: 1-18. Maria uit Magdala ging naar de leerlingen en zei tegen hen: ‘Ik heb de Heer gezien!’
Voorganger: Ane Mulder.

Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Peuterkerk

peuterkerk“Dit is echt leuk voor kinderen!”

De Peuterkerk is een viering voor baby’s, peuters en kleuters van 0 t/m 4 jaar en hun ouders, grootouders of oppas. Een oudere broer of zus is natuurlijk ook welkom. In de viering beginnen we met het licht en we sluiten af met de zegen. We zingen eenvoudige liedjes op bekende kinderwijsjes. Het bijbelverhaal wordt zo verteld dat de kinderen volop mee kunnen doen.
De Peuterkerk is een eerste kennismaking met de kerk en het samen vieren. Onze ervaring is dat kinderen en volwassenen het heel erg leuk vinden! Dus kom kijken en meedoen.Van harte welkom!
De viering duurt een half uur en na afloop kunnen de kinderen spelen en is er koffie en limonade.

schepping21 juni 2020: De Schepping

Ken jij de maan? En de zon? En zie je de blauwe lucht en de witte wolken? Word jij ook blij van een konijntje, een poes of van mooie bloemen?
God ook! Hij maakte het allemaal en zag dat alles heel goed was.

jonaverlorenschaapkamishibai1verlorenschaapjes1peuterkerk 01peuterkerk 02scheppingbeeld2arkvannoach20165arkvannoach20164
indeboot2019uitdewalvis2019