Vanuit onze kant weer even een korte update over onze zoektocht naar een nieuwe predikant voor onze wijkgemeente Noord. Nadat we onze advertentie in februari weer geplaatst hebben, met een iets andere tekst en ook opengesteld voor deeltijd, hebben we twee sollicitanten gehad. Hoewel dat inspirerende gesprekken waren, bleek er geen “klik” te zijn. Vanuit de kant van de PKN dienstenorganisatie werden diverse kandidaten voorgedragen en ook via gastpredikanten werden we een aantal keren geattendeerd op mogelijke kandidaten. Die worden allemaal persoonlijk benaderd. Maar het blijft een moeilijke zaak en een landelijk probleem.

Tussen nu en 2030 gaat een derde van de predikanten met emeritaat en bovendien is de mobiliteit van predikanten afgenomen, door bijv. zorgtaken voor (klein)kinderen of een baan van de partner.
We hebben zeer kort geleden een gesprek gevoerd met degene van de PKN dienstenorganisatie die bemiddelt, met de bedoeling duidelijk te maken wie wij zijn als gemeente en naar wat voor persoon we nu op zoek zijn.
Vanuit de Wijkkerkenraad is ons gevraagd een nieuw filmpje te maken, liefst door een professionele organisatie. De contacten daarvoor zijn gelegd. We zijn voornemens tijdens de startzondag op 17 september a.s. opnames te laten maken. We zullen daar later nog aandacht aan besteden zodat rekening gehouden kan worden met gemeenteleden, die niet graag gefilmd willen worden.
Uiteraard gaan we weer hard aan de gang om de juiste persoon te vinden. Het blijft altijd mogelijk dat u als gemeente ons attendeert op iemand. Dat vinden we heel prettig en ondersteunend. U kunt alle leden van onze beroepingscommissie daarover aanspreken of mij daarvoor bellen 06 23 88 01 80 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dank alvast!

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links