Komende vieringen

01 dec 2019  10:00 uur:

08 dec 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

24 november: laatste zondag van het kerkelijk jaar, Gedachtenis der gestorvenen. M.m.v. de zanggroep van de Vrijheidskerk o.l.v. Cor Docter. Thema: ‘Onaantastbaar aanwezig’. In het licht van de paaskaars noemen we de namen van gemeenteleden die ons sinds advent 2018 ontvallen zijn. De naam van een overleden dierbare die elders niet genoemd wordt en die u wel wilt gedenken, kunt u tot en met zaterdag 23 november aandragen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vanaf 21 november: 072-5157625). We lezen over Daniël in de leeuwenkuil.

1 december: eerste advent. M.m.v. de cantorij van de Ter Coulsterkerk te Heiloo o.l.v. Gerard Leegwater. Een kind steekt de eerste adventskaars aan. We ontvangen ook een groet vanuit de oecumene. Tijdens de kinderuitleg gaan de kinderen vanaf deze zondag tot en met kerstmorgen een treinreis maken. Het gaat van Jeruzalem naar Bethlehem. Als ze deze zondag uit het raam kijken, zien ze enkel duisternis. Of…? Een medereiziger licht hen bij. We herkennen in hem de profeet Micha. Uit zijn boek lezen we het tweede hoofdstuk. In de adventsperiode en met kerst staat Micha op het leesrooster van de Raad van Kerken.

8 december: tweede advent. We vieren samen avondmaal. Micha 4:1-8 staat centraal: ‘Eens zal de dag komen!’ De kinderen turen uit hun treinraam en zien in de verte een stad. Micha heeft z’n verrekijker bij de hand.

15 december: derde advent. Voorganger: ds. Bert Kramer. ‘Er is jou, mens, gezegd, wat goed is’ (Micha 6:1-8). Geen duisternis zoals eerst, geen ver visioen zoals vorige week, maar mensen dichtbij. De kinderen zien rechtvaardigen voor zich en Micha laat zijn hart spreken.

22 december: vierde advent. M.m.v. het vrouwenkoor Indigo o.l.v. Marie Anne Pak. De kinderen zijn met hun laatste reisetappe bezig. Ze reizen ook ’s nachts, maar het wordt al bijna licht. Micha zegt het ons voor: ‘Ik blijf uitzien naar de Heer!’ (Micha 7: 1-7, 18-20). In de schemer ontwaren we een vrouw op een ezel.

Alvast over Eerste Kerstdag We zijn op onze bestemming aangekomen: eindstation ‘Betlehem-Centraal’. Het is daar een komen en gaan. Eén bijzondere trein arriveert: het is de trein van de liefde op het spoor van Christus. Stap maar in! Je hebt je leven lang vrij reizen.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Na de koffie met iets lekkers wordt er een wijntje of frisje geschonken en ook daar wordt een hapje bij geserveerd. En om de keer is er zelfs een heerlijke maaltijd, door de organisatie bereid!
De inloop in De Wijkplaats is de volgende maanden op 17 november met maaltijd en 15 december met een hapje en een drankje. We zijn open vanaf 15.00 uur en Henk komt met de auto, tel. 072 515 21 24. Hartelijk welkom!

Inloopmiddag03
Inloopmiddag02