Komende vieringen

ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude

11 nov 2018  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 7 oktober: Gemeenschappelijke dienst Noord-Zuid, mede voorbereid en uitgevoerd door jongeren. Thema (n.a.v. Alkmaars ontzet): Vrijheid. We gaan o.a. een aantal stellingen met elkaar bespreken. Voorgangers: ds. Sibilla Verhagen en ds. Nielspeter Jans.

Zondag 21 oktober: Tijdens het koffiedrinken na de dienst zullen Carolien en Tim Visser het verhaal vertellen over hun zeereis, hun zeilavontuur. Ook tijdens de dienst zal het over zee en water gaan. En zeker ook over ‘een scheepken onder…’

Zondag 28 oktober Nationale Bijbelzondag Lezing: Marcus 10: 46-52, over Bartimeüs, de blinde bedelaar, van wie de ogen ontsluierd werden.

Zondag 18 november: Iona-dienst m.m.v. het Vocaal Ensemble o.l.v. Bert Rootmensen. Thema: ‘Til een steen op en daar zul je mij vinden.’ Vorig jaar zongen we samen met Bert en zijn zangers tal van rake en frisse liederen uit het hart van Iona, die oeroude maar springlevende Schotse kloostergemeenschap. Ze smaakten naar meer en riepen om een nieuwe dienst. In de gezangen, gebeden en het gesproken woord licht de Keltische spiritualiteit op.
Centraal staat een vers uit het Tomas-evangelie: Logion (Spreuk) 77 ’Jezus zei: Ik ben het licht dat over het Al schijnt. Ik ben het Al. Uit mij kwam het Al voort en naar mij strekte het Al zich uit. Klief een stuk hout en daar ben Ik, til een steen op en daar zul je mij vinden.’
Wie de vreugde alvast wil proeven, wijs ik op Lied 975: 1 en 3

Zondag 25 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar. Thema: (T)rouw. We noemen de namen van hen die ons sinds advent 2017 ontvallen zijn. U kunt tot en met donderdag 22 november een naam aandragen van een naaste die in dezelfde periode gestorven is en van wie de naam elders niet genoemd wordt. Op de zondag zelf kunt u vanaf 9.15 uur een kaarsje aansteken voor hen die u wilt gedenken.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Contactpersonen gezocht

Eerder heeft u kunnen lezen in een artikel van Albert Kozijn over een nieuw in te richten vorm van pastoraat. De werkgroep eredienst Zuid is daar druk mee bezig. Het plan heeft kans van slagen als ook u er aan mee wilt werken. Daarom doen we een dringend beroep op u. Wilt u contactpersoon worden voor vijf adressen? Een paar keer per jaar aanbellen en een bezoekje brengen bij mensen die ook lid zijn van uw kerk. Omzien naar elkaar, zomaar en bij lief en leed.

Op die manier maken we kleine kringen van mensen die met elkaar verbonden worden door een coördinator. Ziet u het maar als het beeld van de Olympische ringen: verschillend maar toch verbonden. Wat zou het mooi zijn als dat plan zou slagen! Dan maken vele handen licht werk. Dat is dromen van de kerk van de toekomst. We hopen dat er wel tien mensen te vinden zijn die deze taak op zich willen nemen. Samen met de huidige wijkmedewerkers kunnen we er dan weer even tegenaan.
Doet u ook mee?
Heel graag zien we uw reactie tegemoet.
Anneke Janse de Jonge

wie is wie?