Komende vieringen

ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude

11 nov 2018  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 7 oktober: Gemeenschappelijke dienst Noord-Zuid, mede voorbereid en uitgevoerd door jongeren. Thema (n.a.v. Alkmaars ontzet): Vrijheid. We gaan o.a. een aantal stellingen met elkaar bespreken. Voorgangers: ds. Sibilla Verhagen en ds. Nielspeter Jans.

Zondag 21 oktober: Tijdens het koffiedrinken na de dienst zullen Carolien en Tim Visser het verhaal vertellen over hun zeereis, hun zeilavontuur. Ook tijdens de dienst zal het over zee en water gaan. En zeker ook over ‘een scheepken onder…’

Zondag 28 oktober Nationale Bijbelzondag Lezing: Marcus 10: 46-52, over Bartimeüs, de blinde bedelaar, van wie de ogen ontsluierd werden.

Zondag 18 november: Iona-dienst m.m.v. het Vocaal Ensemble o.l.v. Bert Rootmensen. Thema: ‘Til een steen op en daar zul je mij vinden.’ Vorig jaar zongen we samen met Bert en zijn zangers tal van rake en frisse liederen uit het hart van Iona, die oeroude maar springlevende Schotse kloostergemeenschap. Ze smaakten naar meer en riepen om een nieuwe dienst. In de gezangen, gebeden en het gesproken woord licht de Keltische spiritualiteit op.
Centraal staat een vers uit het Tomas-evangelie: Logion (Spreuk) 77 ’Jezus zei: Ik ben het licht dat over het Al schijnt. Ik ben het Al. Uit mij kwam het Al voort en naar mij strekte het Al zich uit. Klief een stuk hout en daar ben Ik, til een steen op en daar zul je mij vinden.’
Wie de vreugde alvast wil proeven, wijs ik op Lied 975: 1 en 3

Zondag 25 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar. Thema: (T)rouw. We noemen de namen van hen die ons sinds advent 2017 ontvallen zijn. U kunt tot en met donderdag 22 november een naam aandragen van een naaste die in dezelfde periode gestorven is en van wie de naam elders niet genoemd wordt. Op de zondag zelf kunt u vanaf 9.15 uur een kaarsje aansteken voor hen die u wilt gedenken.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

50 jaar Vrijheidskerk - 1968-2018

Zoals eerder is aangeduid bestaat de Vrijheidskerk deze maand 50 jaar.
In het weekend van 30 juni / 1 juli willen we bij dit jubileum stil staan. De voorbereidingen zijn in volle gang. We kunnen nog uw hulp gebruiken bij de volgende onderdelen:

1. Ten behoeve van een foto-expositie kunt u leuke, mooie foto’s ter beschikking stellen, bij voorkeur digitaal en voorzien van enige begeleidende tekst + een jaartal.
  2. Op zaterdag 30 juni zal de middag worden afgesloten met een zogenaamde Wereldmaaltijd voor allen, inclusief de buurtbewoners. Wie aan de bereiding mee wil werken is van harte welkom.
  3. Op zondag 1 juli is er om 10.00 uur een dankdienst met als centraal punt een grote kijkdoos, verbeeldende al wat wel en niet in de kerk thuishoort. Voor de invulling worden (etalage)poppen gebruikt, waarvoor nog aankleding is gewenst, denk aan een uniform, een trouwjurk en een driedelig kostuum. Denk ook aan accessoires als een hark, een koffer, pruiken en hoofddeksels. Op 18 mei kunt u ‘s avonds in de Vrijheidskerk helpen aankleden.
  4. Als u rond het thema ‘De kerk van Gods / onze dromen’ een bijdrage heeft - in welke vorm dan ook - die u wilt delen, is deze van harte welkom. Hier wordt een zomerboekje uit samengesteld.
  5. Het logo ‘alle mensen rond de vijf broden en twee vissen’ gaan we op groot formaat invullen met de gezichten van zo veel mogelijk gemeenteleden. Wie niet in de gelegenheid was in de kerk een foto van zich te laten maken en er wel op wil staan kan ook een pasfoto aanleveren.
  6. Ter ondersteuning van de dienst op 1 juli wordt weer een zanggroep gevormd, waarvoor u zich kunt aanmelden. Op de zondagen 10, 17 en 24 juni zal er na de dienst worden geoefend.

De organisatiecommissie bestaat uit Akke Wiersma, Edith van Tiel, Geertje Visser, Steve Geel, Edwin Wiggelinkhuizen, Nielspeter Jans, Albert Kozijn en Cor Docter. Er is zeker iemand bij die u kent en die u weet te benaderen om uw vragen te stellen, u aan te melden, bijdragen in te leveren of te laten ophalen.

De commissie

wie is wie?