Komende vieringen

ds. M. Braamse, Alkmaar

17 feb 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 20 januari Lezing:
Ester 2: 1-17

Zondag 27 januari Lezing:
Ester 3

Zondag 3 februari Gezamenlijke PGA-viering in de Vrijheidskerk, Bevestiging en afscheid ambtsdragers Lezing: Ester 4

Zondag 10 februari Voorganger: ds. Marius Braamse. Lezing op het leesrooster: Ester 5:1-6:11

Zondag 17 februari Voorganger: ds. Burret Olde. Lezing op het leesrooster: Ester 7:1-8:2

Zondag 24 februari Viering heilig avondmaal Lezing: Ester 8:3-8; 9:1-23

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Pastorale vogelvlucht 19

De kalender geeft 7 december aan. We spoeden ons weer naar het einde van dit jaar. Een bewogen jaar in menig opzicht. Turbulentie in de wereld, in ons land en wellicht ook in onze eigen omgeving. Soms lijkt het of alles in een soort stroomversnelling zit. Ook in onze gemeente veranderen er zaken die in 2019 hun beslag zullen krijgen. Ik vraag mij soms wel eens af hoe God naar al die aardse beslommeringen kijkt.

Elk jaar vieren we dat God in Jezus naar de aarde afdaalde en mens werd, het grootste geschenk wat wij ooit kunnen ontvangen. Tegelijkertijd lijkt de mens zich te willen verhogen, lijkt de mens God te willen worden. Een volstrekt tegengestelde beweging zou je zeggen. Goed om eens over na te denken.

Samen mochten we de laatste zondag van het kerkelijk jaar vieren waarbij we in dankbaarheid voor hun leven, met respect en liefde de namen noemden van hen die ons sinds advent 2017 voor waren gegaan. De basis voor de lijst van volgend jaar is alweer gelegd met het overlijden van nn. Laten we als gemeente de nabestaanden, de zieken, de eenzamen en de dwalenden met aandacht omringen.

De sterren hangen weer in de kerk, prachtig gezicht. Ons kleine sterretje groeit voorspoedig in de buik van onze schoondochter. Het verlangen naar het wonder van kerst groeit. Tel uw zegeningen.
Door alle voorbereidingen voor de verschillende kerstvieringen en het overige werk kan het zijn dat ik later aan een huisbezoek toe kom dan gepland. Bel gewoon even als de nood hoog is. Er is altijd een gaatje in de agenda te vinden.

Deze laatste maanden werkte ik vier dagen per week en vanaf 1 januari 2019 drie dagen per week. Ik probeer zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd om te gaan, maar zaken als crisissituaties en uitvaarten laten zich moeilijk dicteren. Neem gewoon contact met mij op dan bezien we waar de mogelijkheden liggen. De eerste twee weken van het nieuwe jaar ben ik met verlof. Ds.Nielspeter Jans neemt mij dan waar. Iedereen gezegende feestdagen en een goede jaarwisseling, uiteraard ook namens Marianne.

Tot ziens, thuis of in de gemeente, Albert

wie is wie?

nielspeter