Komende vieringen

ds. M. Braamse, Alkmaar

17 feb 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 20 januari Lezing:
Ester 2: 1-17

Zondag 27 januari Lezing:
Ester 3

Zondag 3 februari Gezamenlijke PGA-viering in de Vrijheidskerk, Bevestiging en afscheid ambtsdragers Lezing: Ester 4

Zondag 10 februari Voorganger: ds. Marius Braamse. Lezing op het leesrooster: Ester 5:1-6:11

Zondag 17 februari Voorganger: ds. Burret Olde. Lezing op het leesrooster: Ester 7:1-8:2

Zondag 24 februari Viering heilig avondmaal Lezing: Ester 8:3-8; 9:1-23

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Zondags gaan we naar de kerk (vervolg op)

Nog één gemeentelid heeft gereageerd op mijn oproep (waarvoor dank!). Ik wil u deze niet onthouden.

Beste Nielspeter,
Je vraagt in “Samen Verder”: hoe denkt u over het spanningsveld tussen stilte en ontmoeting?
Voor mij is daar geen spanningsveld. Integendeel: stilte en ontmoeting gaan hand in hand. Waarom is het heel anders wanneer je thuis alleen stil bent of als je in een volle kerkzaal allemaal stil bent?

Het is anders omdat je elkaar ontmoet in de stilte, in het mysterie van de Eeuwige, die Niets en Alles is. Daarvoor ga ik ook naar de kerk. Om de Eeuwige te ontmoeten, verbonden met medegelovigen. In de stilte voel ik dat verbonden zijn ook heel goed. Daarom moet het als ik de kerkruimte binnenkom ook stil zijn. Is er gezellig geklets dan schiet alles zijn doel voorbij. Dat praten met elkaar is ook prima, maar in een andere ruimte, zoals de hal van de kerk bijv. In de kerkruimte gaat het om de Ontmoeting met een hoofdletter. Dat is nou echt het bijzondere van een kerkruimte.
Dit is mijn antwoord. Ik hoop dat je er iets mee kunt en dank je voor de vraagstelling. Ben benieuwd wat anderen vinden. Graag bereid tot gesprek.
Een hartelijke groet en Vrede en Alle Goeds gewenst!

We zullen de binnengekomen reacties bespreken tijdens de eerstvolgende vergadering van de werkgroep Eredienst.

Nielspeter Jans

wie is wie?