Komende vieringen

ds. M. Braamse, Alkmaar

17 feb 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 20 januari Lezing:
Ester 2: 1-17

Zondag 27 januari Lezing:
Ester 3

Zondag 3 februari Gezamenlijke PGA-viering in de Vrijheidskerk, Bevestiging en afscheid ambtsdragers Lezing: Ester 4

Zondag 10 februari Voorganger: ds. Marius Braamse. Lezing op het leesrooster: Ester 5:1-6:11

Zondag 17 februari Voorganger: ds. Burret Olde. Lezing op het leesrooster: Ester 7:1-8:2

Zondag 24 februari Viering heilig avondmaal Lezing: Ester 8:3-8; 9:1-23

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Dank

Als ik terugkijk naar de afgelopen advents- en kerstperiode, ben ik vervuld van dankbaarheid en trots.
Dankbaar voor alle mensen die deze periode extra glans hebben gegeven: de sterrenophangers, de advents- en kerstbrievensamensteller, de drukkers en vouwers, de advents- en kerstkaarsenneerzetter, de kerkversierders, de kerstboomoptuigers, de kerstzingers in hal en kerkzaal, de trompettist, fluitiste, organist, de gastheren, de beheerder, de koffiezetters, de Glühweininschenkers en de kerstbroodsmeerders, de decorbouwers (en -afbrekers!) van het kerstspel, de leiding van de kindernevendienst én alle kinderen die een heus kersttafereel tot leven brachten.

Het lijkt soms zo vanzelfsprekend, dat dingen klaarstaan en mensen paraat staan, maar er wordt immens veel werk verzet. En de dagen van december zijn al zo druk… Toch gebeurt het! Ik ben hier heel dankbaar voor.

En ik ben ook trots, trots op zulke puike medewerkers, op wie je aankunt. Wát een team! Dan kunnen krantenberichten je overvallen, dat steeds minder mensen geloven en dat de kerken leegstromen, maar ik houd de moed erin, als ik zie dat we met elkaar een levendige gemeenschap vormen.

Wel is het zo, dat het vele werk op steeds dezelfde schouders neerkomt. Wat zou het mooi zijn, als gemeenteleden met nog onbelaste schouders ook zouden aantreden om bij te springen en werk uit handen te nemen. Er is plaats voor iedereen. We staan er immers samen voor, schouder aan schouder!

Nielspeter Jans

wie is wie?