Komende vieringen

ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

15 sept 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

7 juli Kinderen die de kindernevendienst, kinderclub en/of basisschool verlaten krijgen de zegen. De dienst staat in het teken van afscheid en opnieuw beginnen. Wie na de viering een persoonlijke zegen wil ontvangen, kan naar voren komen.

Zomerdiensten met de lutheranen: zie Uitgelicht.

Zondag 25 augustus We vieren samen avondmaal. Krijgt deze dienst nog een andere bijzondere invulling? Daar is op het moment waarop ik dit schrijf, nog niets over te zeggen. Zie voor nadere info in de zondagsbrieven van augustus.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Loslaten

Onze pastor Albert Kozijn moet op doktersadvies zijn werk loslaten. Of beter gezegd: hij moet zijn ménsen loslaten. Want dat hij met velen van ons enthousiast optrok, was zonneklaar: het was meer dan werk. Dat loslaten moeilijk is, moet Albert nu ondervinden. En hij niet alleen … Hij en ik vormden een hecht team. We konden heel goed met elkaar opschieten en stonden over heel de linie op één lijn.

Ja, het is verstandig en wijs, dat hij na zijn pensionering in deze maand zijn nieuwe contract van een jaar niet aangaat, maar het is wél heel jammer! Zijn gezondheid gaat uiteraard vóór alles, maar het gemis is er niet minder om. We waren net zo mooi op dreef …
Natuurlijk verliezen we hem en zijn Marianne niet uit het oog, maar als pastor zal Albert zich niet meer kunnen inzetten. We danken hem van harte voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wensen hem samen met zijn gezin een ontspannen leven toe. Het sectieteam en de kerkenraad beraden zich op het moment dat ik dit schrijf, over de te nemen stappen. Komt er een opvolger van Albert in zicht? In de tussentijd zal ik naar beste vermogen zijn taken waarnemen.

Nielspeter Jans

wie is wie?