Komende vieringen

ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

15 sept 2019  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

7 juli Kinderen die de kindernevendienst, kinderclub en/of basisschool verlaten krijgen de zegen. De dienst staat in het teken van afscheid en opnieuw beginnen. Wie na de viering een persoonlijke zegen wil ontvangen, kan naar voren komen.

Zomerdiensten met de lutheranen: zie Uitgelicht.

Zondag 25 augustus We vieren samen avondmaal. Krijgt deze dienst nog een andere bijzondere invulling? Daar is op het moment waarop ik dit schrijf, nog niets over te zeggen. Zie voor nadere info in de zondagsbrieven van augustus.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.

Pastorale vogel(ge)vlucht 23.

De meeste van jullie zullen inmiddels wel vernomen hebben dat ik, gedwongen door een teruggekeerde oogaandoening, de tabberd aan de wilgen moet hangen. Na bijna drie jaar met veel plezier met en onder jullie te hebben gewerkt, is het nu tijd om aan mezelf te denken en in de agenda ontspannende activiteiten op te tekenen die ik dan ook moet gaan doen.

Een onverwachte ommezwaai die niet makkelijk is. Gelukkig word ik daarin volop gesteund door Marianne en de kinderen, de vele blijken van medeleven vanuit onze gemeente en de wijze waarop collega Nielspeter Jans, het sectieteam en het College van Kerkrentmeesters dit oppakken. Naast die steun wordt er inmiddels hard gewerkt aan vervanging. Nogmaals dank voor alle blijken van meeleven. Marianne en ik blijven lid van onze gemeente, dus tot ziens, in de kerk.

Albert Kozijn

wie is wie?