Komende vieringen

Taizédienst

30 mei 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Er mogen 30 bezoekers aanwezig zijn tijdens de kerkdiensten op de zondagmorgen en de avondgebeden tijdens de veertigdagentijd op de woensdagavond. Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De diensten zijn ook online te volgen.

Zondag 18 april. Voorganger: ds. Rudolf Kooiman. Op het leesrooster: Johannes 21:15-24.

Zondag 25 april Lezing: Johannes 10: 11-16 over de Goede Herder.

Zondag 2 mei, dienst tussen Koningsdag en 4 en 5 mei Lezing: Deuteronomium 4: 31-40 ‘De Heer, uw God, is een God van liefde (…) Ga de hele geschiedenis maar eens na!’ Het laatste lied van deze dienst zal Lied 708 zijn: ‘Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer!’

Zondag 9 mei Voorganger: ds. Theo Witkamp. We vieren samen avondmaal. Op het leesrooster staat Johannes 15: 9-17.

Donderdag 13 mei, Hemelvaart, 10.00 uur, morgengebed in en vanuit de Vrijheidskerk, verzorgd door de werkgroep Eredienst. Lezing: Handelingen 1: 1-11.

Zondag 16 mei, Wezenzondag Voorganger: ds. Ferdinand van Melle. Op het leesrooster staat Johannes 17: 14-26.

Zondag 23 mei, Pinksteren Lezing: Handelingen 2: 1-13, over de komst van de Heilige Geest.

Vrijdag 28 mei, Taizé-viering in het kader van de Feestweek van de oecumene (onder voorbehoud), om 19.30 uur in de Vrijheidskerk, verzorgd door onze werkgroep Eredienst. Thema: ‘Ga de weg van de kinderen van het Licht!’

Zondag 30 mei Lezing: I Korintiërs 2: 6-16 ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’

Uit de wijkkerkenraad

In de kerkenraadsvergadering van 6 april j.l. blikten we terug op de paastijd.
Nielspeter had als intro op deze vergadering kopieën van treffende schilderijen en een interessant verhaal.
Er is tevens, in de tijdsspanne van 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren, een prachtig dagboekje verschenen voor gemeenteleden van De Vrijheidskerk. Een boekje met hoopvolle verwachtingen en mooie gedichten. Maar soms ook een verrassend recept en een leuke puzzel.

Op de vorige vergadering bracht ds. Peter Verhoeff ons een bezoek. We hebben toen heel bemoedigend met elkaar gesproken over vele kerkelijke-en gevoelszaken. Ds. Verhoeff heeft over dit bezoek een verslag geschreven. Dit verslag gaan we in een toekomstige vergadering gebruiken als bezinning.

De werkgroep Vorming en Toerusting heeft activiteiten op hun programma staan, waarover u nog zult lezen, maar twee zijn alvast het vermelden waard:
Er staat zondag 30 mei een labyrint-workshop gepland die in de Vredestuin zal worden gehouden. Thea Verkerk, een labyrintdeskundige uit onze wijk, zal de workshop verzorgen.
Op 3 juli a.s. is er een dag over Vincent van Gogh, door Nielspeter Jans. Door de coronarestricties is nu nog niet zeker of deze activiteiten door kunnen gaan.

Caroline Wiggelinkhuizen kondigt namens de tuingroep aan dat 17 en 18 april de eerste Open Tuinen dag van onze Bijbelse Vredestuin is. Het is dan ook de nationale bijenteldag, dus onze insectenhotel zal, bij mooi weer, druk bezocht worden! De tuingroep neemt de organisatie op zich.

‘Hij zal je beschermen met zijn vleugels,
onder zijn wieken vind je een toevlucht,
Zijn trouw is een veilig schild’.
Ps. 9:14.

online kerkdiensten

Link naar online kerkdiensten:

wie is wie?

nielspeter