Komende vieringen

ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen

21 nov 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Zondag 24 oktober Voorgangers: ds. Bert Griffioen en ds. Nielspeter Jans.
Tijdens deze dienst zal collega Bert Griffioen, al een tijdje geestelijk verzorger in ons plaatselijk ziekenhuis, de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar, verbonden worden aan onze gemeente. Het is goed dat een ziekenhuispredikant zich uitgestuurd (‘gezonden’) en gezien weet door een gemeente die voor hem/haar een draagvlak en thuisbasis vormt. Hij wordt aan onze wijkgemeente verbonden als predikant met een bijzondere opdracht.

Zondag 31 oktober Hervormingsdag. Lezing: Johannes 9: 1-41, de genezing van een blinde. We nemen afscheid van organist Fred Lodder en bedanken hem voor zijn jarenlange muzikale inzet.

Zondag 21 november Laatste zondag van het kerkelijk jaar.
We noemen de namen van gemeenteleden die ons sinds advent 2020 ontvallen zijn. Ook kunt u de namen doorgeven van dierbaren die in het afgelopen kerkelijk jaar gestorven zijn en die elders niet genoemd worden (Margriet Binnendijk, 072 511 03 77 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Zoals het er nu uitziet, kunnen we ook weer rondom het doopvont en in het licht van de paaskaars lichten ontsteken (op gepaste afstand van elkaar). Vanaf 9.15 uur staan de kerkdeuren voor u open. Nadere info staat in het volgende kerkblad.

Kerkdiensten wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

zuid kerkzaal

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in de Vrijheidskerk.
Het adres van het kerkgebouw is: Hobbemalaan 2a, 1816 GD Alkmaar..

Kerkdiensten tijdens beperkingen rond coronavirus

Op woensdag 23 juni jl. heeft het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken nieuwe versoepelingen aangekondigd. We mogen in de eredienst weer iedereen ontvangen! Wel blijft de afstandsregel van anderhalve meter van kracht. Iedereen mag ook weer zingen!
De wijkkerkenraad heeft besloten deze voorstellen per direct over te nemen. Het betekent concreet dat er ruim 120 mensen plaats kunnen nemen in de kerkzaal. U hoeft zich niet meer vooraf aan te melden; wel wordt uw naam bij binnenkomst nog genoteerd. Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. Het zanggroepje hoeft niet meer voor te zingen. We laten nu weer allemaal van ons horen.
De zangers, die de lofzang steeds gaande hielden, dank ik van harte voor hun maandenlange inzet!
We blijven de diensten wel uitzenden. Ook mijn grote dank aan Edwin en Maurice die alles zondag na zondag zo goed in beeld brengen!

Het gebruiksplan voor onze kerk vindt u hier (versie 24-06-2021).

Zondagbrieven

Elke zondag en kerkelijk feestdag komt er een zondagsbrief of liturgie uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Hieronder kunt u deze downloaden.

Kopij: mail voor dinsdagavond naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spoedberichten kunnen nog tot woensdag 17:00 uur worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing kan dan echter niet meer worden gegarandeerd.

Uit deze versies van de zondagsbrieven zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief.

Wij zenden de dienst (beeld en geluid)uit via Facebook.
Hoe werkt dat?
Ga naar  www.facebook.com/vrijheidskerk. U krijgt de vraag 'aanmelden of nieuw account maken.' Dit is echter niet nodig om de dienst te kunnen bekijken en kunt u dus negeren. Als u naar beneden scrolt, ziet u de melding van de live uitzending (ongeveer 10 minuten voor aanvang). Door op het pijltje te klikken bij het begin van de dienst wordt de uitzending gestart. U kunt achteraf de diensten ook terugkijken via de knop 'video’s'.

Kerkomroep

In De Vrijheidskerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, kerkelijk werker of contactpersoon.

Hier onder staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

Vrijheidskerk Hobbemalaan 2a 1816 EP Alkmaar
2021-10-24 09:51:00 Luister
2021-10-17 09:51:00 Luister
2021-10-10 09:52:00 Luister