hit counter joomla


Komende vieringen

 
 19 apr 2019  19:30 uur:
ds. Y. Bos en ds. D.P. Jans
 
 20 apr 2019  21:00 uur:
ds. Y. Bos en ds. D.P. Jans
 
 21 apr 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 apr 2019  10:00 uur:
ds M. Visser, Heemskerk
 
 05 mei 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 12 mei 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Woensdag 27 maart, 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd

Zondag 31 maart: Vierde zondag van de veertigdagentijd, Doopdienst m.m.v. onze tieners. Aan het begin van deze feestelijke dienst (de zondag wordt ook wel ‘Klein Pasen’ genoemd) wordt Marcus Mahendra gedoopt! De bijbellezing gaat over de verloren zoon (Lucas 15: 11-32). Zo heet die jongeman immers al eeuwen. Maar kunnen we hem niet beter ‘de gevonden zoon’ noemen of ‘de ontvangen zoon’ of ‘het omarmde kind’? De dienst is samen met de tieners van De Vrijheidskerk voorbereid. Een dienst voor jong en ouder dus, van baby tot hoogbejaard.

Woensdag 3 april: 18.00 uur, Vesper en sobere maaltijd.

Zondag 7 april: voorganger: pastor Albert Kozijn; aansluitend een toekomstgericht gemeenteoverleg met lunch.

Woensdag 10 april: 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd.

Zondag 14 april: Palmpasen, de kinderen lopen met hun palmpassstokken door de kerk.

Woensdag 17 april: 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd.

Donderdag 18 april: Witte Donderdag, Agapè-maaltijd in de Lutherse Kerk. Thema: ‘Tafelwoorden’.

Vrijdag 19 april: Goede Vrijdag, we lezen over de kruiswoorden van Jezus en bezinnen ons op zijn overgave/offergave. Thema: ‘Kruiswoorden’.

Zaterdag 20 april: Stille Zaterdag, Paasnacht, avondmaalsviering, belijdenisdienst. Thema: ‘Levenswoorden’. We wachten in stilte en waken bij het graf van Jezus. ‘Wachters op de morgen, hoever is de nacht?’ Dan wordt het licht bij ons binnen: de nieuwe paaskaars wordt aangedragen. Verheugd delen wij het oplichtend vuur. De Schrift wordt geopend. We lezen over het mysterie en het wonder van schepping en opstanding (zie het voorwoord ‘Alle begrip te boven’). We zingen het uit. Een van ons staat op en beaamt zijn doop. Hierna vernieuwen wij allen onze doopbelofte. We vieren Christus’ levende aanwezigheid met brood en wijn. ‘Christus, onze Heer, verrees. Halleluja!’ Thema: ‘Levenswoorden’.

Zondag 21 april: Paasmorgen. Vol vreugde bezingen wij in deze dienst de opstanding van Jezus. Thema: ‘Het Levende Woord’.

Zondag 28 april: ds. Visser uit Heemskerk gaat voor.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

kerkdiensten

vrijheidskerkOver de kerkdiensten Sectie Zuid - De Vrijheidskerk

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in De Vrijheidskerk.
Het adres van het kerkgebouw is: Hobbemalaan 2a, 1816 GD Alkmaar.

 

Kerkomroep

kerkomroepIn De Vrijheidskerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, kerkelijk werker of contactpersoon.

Rechts op deze pagina staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

Zondagbrieven

zondagsbrief zuidDe meeste zondagen komt er een zondagsbrief uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Rechts op deze pagina kunt u zondagbrieven downloaden voor zover deze beschikbaar zijn.
Kopij: mail voor dinsdagavond naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spoedberichten kunnen nog tot woensdag 17:00uur worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing kan dan echter niet meer worden gegarandeerd.
Uit deze versies van de zondagsbrieven zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief.