22 mei 2022  10:00 uur:

ds.. J.T. Witkamp, Vinkeveen

10 juni 2022  19:30 uur:
Taizéviering

Zondag 15 mei vieren wij met elkaar de dienst van Schrift en Tafel. Joan Idzenga leidt deze dienst. Ook zij is als lid betrokken bij onze gemeente. Zij komt in haar dagelijks werk als geestelijk verzorger in Westerhout en Nieuwpoort regelmatig onze gemeenteleden tegen, die daar tijdelijk dan wel vast wonen.

Zondag 22 mei zal voorgaan Annerien Groenendijk. Ook geen onbekende. Haar werkzaamheden als geestelijk verzorger in de Noordwest Ziekenhuisgroep is ons allen bekend. Gelukkig komen we haar vaker tegen buiten het ziekenhuis, dan er in.

Hemelvaartsdag 26 mei is er in de Vrijheidskerk geen dienst. Wij gaan dan naar De Blije Mare, waar om 10 uur een zangdienst zal worden gehouden.

Zondag 29 mei gaan we een dienst beleven met ds. Leon v.d. Dool. Ik noem dat dan een dominee van de buren. Hij is verbonden aan de Hervormde kerk in Broek op Langedijk. Voor de mensen die weleens naar Petrus in het land kijken, daar is hij ook al eens voorbijgekomen.

5 juni Pinksteren. Ds. Theo Witkamp gaat voor in deze dienst. De kinderen hebben weer iets leuks verzonnen. Ze hebben ook een verrassing, want … de kerk is dus jarig vandaag.
En met de kerk bedoelen we dan alle christenen in de hele wereld.

10 juni (vrijdag). Om half 8 is in de Vrijheidskerk een Taizéviering verzorgd door de werkgroep Eredienst. De liturg is dan Peter Tuinman en de zanggroep o.l.v. Bert Rootmensen zal van zich laten horen en dat is altijd feest. Dit alles in het kader van de week van de Oecumene.

Op 12 juni gaan alle kerkgangers van aangesloten kerken bij de ARK naar de afsluitende dienst in de Immanuelkerk in De Blije Mare. De voorganger zal daar zijn Wim van Houten, van het Leger des Heils. Deze dienst begint om 10 uur. De Vrijheidskerk is dan dus gesloten.

Op 3 juli gaat ds. Bert Griffioen bij ons voor. In deze dienst gaan 2 kinderen, Amélie en Matthias, de kindernevendienst verruilen voor de tienerdienst en worden uitgenodigd voor Provider.
De leiding van de KND verzorgt in deze dienst hun opstapje naar een volgende fase.

Kerkdiensten wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

zuid kerkzaal

Elke zondag om 10:00 uur is er een kerkdienst in de Vrijheidskerk.
Het adres van het kerkgebouw is: Hobbemalaan 2a, 1816 GD Alkmaar..

Corona en de kerkdiensten

Er is een einde gekomen aan de beperkende maatregelen voor het kerkelijk leven.
Voor kerkdiensten betekent dit dat met ingang van 25 februari a.s. geen beperkingen meer zullen gelden over aantallen kerkgangers omdat de verplichte 1,5m afstand is komen te vervallen.

• Aandacht voor kerkgangers met een kwetsbare gezondheid is gewenst. Daarom is het voorstel om voorlopig de banken te laten staan zoals ze staan, 1,5m afstand van elkaar.
  • Het hanteren van de basisregels blijft belangrijk: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, zorg voor voldoende ventilatie, bij klachten thuis blijven.
  • Liederen kunnen weer volop meegezongen worden.
  • Collecteren via de bokalen in de hal.
  • De diensten blijven digitaal uitgezonden worden. Zo kunnen kwetsbare personen en andere belangstellenden de kerkdiensten blijven meevieren.
  • U bent weer welkom bij het koffiedrinken na de kerkdienst.

Zondagbrieven

Elke zondag en kerkelijk feestdag komt er een zondagsbrief of liturgie uit met daarin de orde van dienst en mededelingen. Hieronder kunt u deze downloaden.

Kopij: mail voor dinsdagavond naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Spoedberichten kunnen nog tot woensdag 17:00 uur worden doorgegeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Plaatsing kan dan echter niet meer worden gegarandeerd.

Uit deze versies van de zondagsbrieven zijn privégegevens verwijderd. Wilt u bijvoorbeeld toch een kaartje sturen, stuur dan een mailtje naar de makers van de zondagsbrief.

Wij zenden de dienst (beeld en geluid)uit via Facebook.
Hoe werkt dat?
Ga naar  www.facebook.com/vrijheidskerk. U krijgt de vraag 'aanmelden of nieuw account maken.' Dit is echter niet nodig om de dienst te kunnen bekijken en kunt u dus negeren. Als u naar beneden scrolt, ziet u de melding van de live uitzending (ongeveer 10 minuten voor aanvang). Door op het pijltje te klikken bij het begin van de dienst wordt de uitzending gestart. U kunt achteraf de diensten ook terugkijken via de knop 'video’s'.

Kerkomroep

In De Vrijheidskerk is een zender van kerkomroep.nl aanwezig. De kerkdiensten worden via internet rechtstreeks uitgezonden en zijn ook op een later tijdstip te beluisteren.
Gemeenteleden die niet is staat zijn om naar de kerkdienst te komen en geen beschikking hebben over internet, komen in aanmerking voor een ontvanger van kerkomroep. Informeert u bij uw predikant, kerkelijk werker of contactpersoon.

Hier onder staan directe links naar de laatste opnamen. De opnamen met een starttijd kort voor 10:00 uur zijn de reguliere kerkdiensten. Op de website kerkomroep.nl staan meer opnamen. Daar kunt u ook opnamen downloaden.

Weet u dat er ook apps zijn voor Android, I-Phone en Windows Phone?

Vrijheidskerk Hobbemalaan 2a 1816 EP Alkmaar
2022-05-15 09:52:00 Luister
2022-05-08 09:51:00 Luister
2022-05-01 09:54:00 Luister