Komende vieringen

09 juni 2019  10:00 uur:

16 juni 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

Zondag 5 mei Lezing: Openbaring 1: 9-20. Johannes is verbannen naar Patmos, omdat hij van Jezus heeft getuigd. Daar raakt hij in vervoering en ziet hij een visioen van ‘iemand die eruitzag als een mens’. Deze persoon zegt: ‘Ik ben degene die leeft; ik was dood, maar ik leef, nu en tot in eeuwigheid. Ik heb de sleutels van de dood en van het dodenrijk.’ Johannes heeft woorden gevonden voor de beelden die hij zag, beelden waar geen woorden voor zijn. Hij maakt ons er deelgenoot van. We laten ons meevoeren naar deze hemelse hoogte. Na de dienst komen we weer met beide benen op de grond te staan, want tijdens het koffiedrinken zal het resultaat van de brainstormbijeenkomst van 7 april gepresenteerd worden. Hemelhoog en aards concreet vallen op deze Bevrijdingsdag samen. Na de zegen zingen we het Wilhelmus met elkaar, een verzets- en geloofslied om bij hoog en bij laag vol te houden:

‘Mijn schild ende betrouwen
zijt Gij, o God mijn Heer,
op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmermeer.
Dat ik doch vroom mag blijven,
uw dienaar t'aller stond,
de tirannie verdrijven
die mij mijn hart doorwondt.

De zondagen 12 en 19 mei. Ds. Lettie Oosterhof (Schoorl) en ds. Nielspeter Jans hebben voor deze twee zondagen een themadienst voorbereid, elk met een eigen invalshoek. Op zondag 12 mei zal het onderwerp eerst in eigen gemeente besproken worden; een week later ruilen ze en nemen ze hun uitwerking mee naar de andere gemeente. Het zal opnieuw gaan over een lezing uit Openbaring: nu hoofdstuk 7: 9-17, over de schare vóór de troon van God, een schare die niemand tellen kan. Naar aanleiding van deze lezing zullen Lettie en Nielspeter het ‘Lam Gods’ van Jan van Eyck belichten. In de Vrijheidskerk: op 12 mei ds. Nielspeter Jans en op 19 mei ds. Lettie Oosterhof.

Zondag 2 juni: Op deze wezenzondag vieren we samen avondmaal. Op het leesrooster staat Openbaring 22: 12-21: ‘Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft’ (vers 17b). De lezing loopt uit op de bemoedigende uitroep van Hem die van al deze dingen getuigt: ‘Ja, Ik kom spoedig!’ De gemeente zegt dan: ‘Amen. Kom, Heer Jezus!’ (vers 20). Johannes voegt eraan toe: ‘De genade van onze Heer Jezus zij met u allen!’ (vers 21). Het zijn de allerlaatste woorden van de Schrift. Niets hoeft er meer te worden gezegd.
Zondag 9 juni Pinksteren, het feest van de Geest! De Parten, de Meden, de Elamieten, de inwoners van Mesopotamië, Judea en Kappadocië – ze staan allemaal weer in de startblokken om naar Jeruzalem af te reizen.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.