hit counter joomla


Komende vieringen

 
 18 apr 2021  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn
 
 25 apr 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 02 mei 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 09 mei 2021  10:00 uur:
ds. L.T. Witkamp, Vinkeveen

 

Er mogen 30 bezoekers aanwezig zijn tijdens de kerkdiensten op de zondagmorgen en de avondgebeden tijdens de veertigdagentijd op de woensdagavond. Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De diensten zijn ook online te volgen.

  

 

Zondag 18 april. Voorganger: ds. Rudolf Kooiman. Op het leesrooster: Johannes 21:15-24.

Zondag 25 april Lezing: Johannes 10: 11-16 over de Goede Herder.

Zondag 2 mei, dienst tussen Koningsdag en 4 en 5 mei Lezing: Deuteronomium 4: 31-40 ‘De Heer, uw God, is een God van liefde (…) Ga de hele geschiedenis maar eens na!’ Het laatste lied van deze dienst zal Lied 708 zijn: ‘Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer!’

Zondag 9 mei Voorganger: ds. Theo Witkamp. We vieren samen avondmaal. Op het leesrooster staat Johannes 15: 9-17.

Donderdag 13 mei, Hemelvaart, 10.00 uur, morgengebed in en vanuit de Vrijheidskerk, verzorgd door de werkgroep Eredienst. Lezing: Handelingen 1: 1-11.

Zondag 16 mei, Wezenzondag Voorganger: ds. Ferdinand van Melle. Op het leesrooster staat Johannes 17: 14-26.

Zondag 23 mei, Pinksteren Lezing: Handelingen 2: 1-13, over de komst van de Heilige Geest.

Vrijdag 28 mei, Taizé-viering in het kader van de Feestweek van de oecumene (onder voorbehoud), om 19.30 uur in de Vrijheidskerk, verzorgd door onze werkgroep Eredienst. Thema: ‘Ga de weg van de kinderen van het Licht!’

Zondag 30 mei Lezing: I Korintiërs 2: 6-16 ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’

 


facebook

Nieuws uit de Vredestuin

Over zonnestraaltjes en lichtpuntjes …
Vorige keer deden we een oproep voor donaties aan gemeenteleden om de buxushagen en -struiken, die ten prooi waren gevallen aan de buxusmot, te kunnen vervangen. We zij heel blij en dankbaar dat er gehoor is gegeven aan deze oproep. Er is bij het schrijven van dit artikel inmiddels € 245,- binnengekomen. Hopelijk druppelen er nog wat donaties binnen. We kunnen in ieder geval een start maken met nieuwe aanplant. We willen iedereen die een donatie heeft gedaan heel hartelijk bedanken voor de bijdrage. We zijn hier heel dankbaar voor en u kunt ervan uitgaan dat het geld goed besteed gaat worden.

Inmiddels kunnen we de werkzaamheden aan de voorkant van de kerk, het fietsplein, bijna afronden. Het plein is, op een paar kleine puntjes na, klaar. De bomen en de beplanting rond het plein zijn geplant en een gedeelte van de verlichting is aangebracht. Er volgen nog meer lichtpuntjes …

Voor de plaatsing van de ‘fietsbeugels’ moeten we nog even geduld hebben omdat er een probleem is met de levering, maar dat gaat ook goed komen!
Het betekent ook dat we ons weer kunnen richten op het onderhoud van de Vredestuin aan de achterkant van de kerk. Officieel is de wintertijd aangebroken en nog steeds is er kleur in de tuin. Een van die vrolijke noten is de Rudbeckia Little Henry (De zonnehoed, vlak bij het paadje naar het pomphuisje). De bloemen van de zonnehoed lijken net kleine zonnestraaltjes. Iets waar we in deze moeilijke en sombere tijd misschien allemaal wel heel veel behoefte aan hebben en wat het bewijs is dat de natuur zich niets aantrekt van COVID-19. Ondanks alle ellende op het nieuws en in de media zijn dit voor ons in ieder geval de boodschappen van ‘Geloof, Hoop en Liefde’. De belofte dat het ook weer goed gaat komen!

Een mooie ontdekking was, dat zich spontaan een egel in de tuin gehuisvest heeft: de egel heeft zijn/haar intrek genomen in het egelhuis. Op advies van de egelbescherming voeren we de egel bij, totdat hij/zij goed doorvoed de winterslaap in kan gaan. Zo proberen we daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan het beschermen en behouden van dit bijzondere dier, wat al miljoenen jaren bestaat, maar door toedoen van de mens ernstig wordt bedreigd.

De aansluiting van de Vredestuin bij de organisatie van ‘de Groene Route’ is nu definitief en in de volgende Samen Verder zullen wij de data van ‘de open tuinen dagen’ aan u doorgeven.
Verder willen wij u er op attenderen dat op de facebookpagina van de Vrijheidskerk (Samen rondom de Vrijheidskerk) en de daaraan gekoppelde facebookpagina ‘De Vredestuin - Vrijheidskerk Alkmaar’ regelmatig nieuwsberichten worden gedeeld, vergezeld met foto’s.

licht fietsplein 12