Komende vieringen

ds. D.P. Jans

09 mei 2021  10:00 uur:
ds. L.T. Witkamp, Vinkeveen

Er mogen 30 bezoekers aanwezig zijn tijdens de kerkdiensten op de zondagmorgen en de avondgebeden tijdens de veertigdagentijd op de woensdagavond. Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De diensten zijn ook online te volgen.

Zondag 18 april. Voorganger: ds. Rudolf Kooiman. Op het leesrooster: Johannes 21:15-24.

Zondag 25 april Lezing: Johannes 10: 11-16 over de Goede Herder.

Zondag 2 mei, dienst tussen Koningsdag en 4 en 5 mei Lezing: Deuteronomium 4: 31-40 ‘De Heer, uw God, is een God van liefde (…) Ga de hele geschiedenis maar eens na!’ Het laatste lied van deze dienst zal Lied 708 zijn: ‘Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer!’

Zondag 9 mei Voorganger: ds. Theo Witkamp. We vieren samen avondmaal. Op het leesrooster staat Johannes 15: 9-17.

Donderdag 13 mei, Hemelvaart, 10.00 uur, morgengebed in en vanuit de Vrijheidskerk, verzorgd door de werkgroep Eredienst. Lezing: Handelingen 1: 1-11.

Zondag 16 mei, Wezenzondag Voorganger: ds. Ferdinand van Melle. Op het leesrooster staat Johannes 17: 14-26.

Zondag 23 mei, Pinksteren Lezing: Handelingen 2: 1-13, over de komst van de Heilige Geest.

Vrijdag 28 mei, Taizé-viering in het kader van de Feestweek van de oecumene (onder voorbehoud), om 19.30 uur in de Vrijheidskerk, verzorgd door onze werkgroep Eredienst. Thema: ‘Ga de weg van de kinderen van het Licht!’

Zondag 30 mei Lezing: I Korintiërs 2: 6-16 ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’

Nieuws uit de Vredestuin

Een korte terugblik op die donkere dagen voor kerst, de tuin vol met lichtpunten, een egel in winterslaap, gulle gaven en de eerste lentebodes …
In die laatste dagen voor kerst, toen de dagen het kortst waren en de nachten het langst, toen de tweede lockdown was afgekondigd en er via de media zoveel somberheid de huiskamers binnenstroomde, toen voelden we als tuingroep de behoefte om “lichtpuntjes” in de tuin te plaatsen. Immers:
“Duisternis kan geen duisternis verdrijven, enkel het licht is daartoe in staat. Haat kan geen haat verdrijven, enkel de liefde is daartoe in staat”. Een citaat van ds. Martin Luther King.

Voor dat aansteken van die lichtjes hadden we graag iedereen uit de kerk en de wijk uit willen nodigen om dan samen rond dat licht wat kerstliederen te zingen. Helaas kon dat laatste niet plaatsvinden i.v.m. de bekende coronaregels. Tóch wilden we die lichtjes graag laten branden en ondanks de harde wind lukte het ons om het Labyrint helemaal in het licht te zetten. Hopelijk kan dat volgend jaar mét publiek!

De egel, die zijn intrek had genomen in het egelhuis in de Vredestuin hebben we tot aan half december dagelijks gevoerd zodat het nog jonge dier voldoende vetreserves kon opbouwen om de lange winterslaap in te gaan. Toen we de egel niet meer waarnamen op de nachtcamera en het voer in het voederhuis onaangeroerd bleef, hebben we de conclusie getrokken dat de egel een lekker warm plekje had gevonden om tot ongeveer maart in winterrust te gaan.

vredestuin sneeuwklokjesDan de totale opbrengst van de donaties die we mochten ontvangen voor het vervangen van de buxusbollen en struiken: dat is een geweldig bedrag geworden, nl. ruim € 2100,- !!
Wat zijn we daar blij mee en dankbaar voor! Het stelt ons in staat om naast de nieuwe beplanting ook een al langer bestaande wens in vervulling te laten gaan: de aanschaf van een hakselmachine, zodat we al het snoeimateriaal uit de tuin fijn kunnen hakselen. Het verteert dan eerder op de composthoop en kan het volgende seizoen teruggegeven worden aan de tuin als natuurlijke compost. Zo is de kringloop weer rond.

De dag voor kerst ontvingen we wel een heel bijzonder kerstcadeau van de Gemeente Alkmaar. Er was spontaan een hele berg houtsnippers gestort bij de kerk. Daarmee hebben we de paden in de tuin nog vóór het nieuwe jaar weer van een verse laag snippers kunnen voorzien.

We zijn nog maar net over de drempel van het nieuwe jaar en nog midden in de winter en tóch zijn er in de tuin al tekenen van de lente te ontdekken. Onder het afgevallen blad in de borders zie je hier en daar al sneeuwklokjes boven de grond komen. Een teken van “Nieuw Leven”.

Ditta Voetberg