De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is heel wat te beleven voor de jeugd van De Vrijheidskerk:

jeugd zuid

De club is open voor alle kinderen in de basisschool leeftijd.
Op woensdagmiddag om 14:00 uur komen de kinderen uit groep 1 t/m 4 bij elkaar. Ze luisteren naar een bijbelverhaal en gaan daarna knutselen of een spelletje te spelen.
Op vrijdagavond om 19:30 uur is het de beurt aan de oudere kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Ook hier staat een bijbeltekst of -verhaal centraal. Vervolgens wordt er iets actiefs gedaan bijv. een speurtocht, een spel, een ingewikkelde knutsel (inclusief timmeren en zagen) of het bakken van iets lekkers. Door in gesprek te gaan met de kinderen (en de kinderen met elkaar) mogen ze ontdekken dat het geloof iets is om zelf actief mee aan de slag te gaan.
Het rooster tot eind 2018: klik op het plaatje voor een vergroting.
De afsluitende avond voor beide groepen is op vrijdag 21 december om 15:45 uur.

zuid jeugd 01zuid jeugd 02

Kindernevendienst

Iedere zondag tijdens de kerkdienst gaan de kinderen van groep 1 t/m 8 aan de slag met de verhalen uit de Bijbel aan de hand van de Kind op Zondag (deze hanteert het gemeenschappelijk leesrooster). De verhalen worden op verschillende manieren uitgewerkt tijdens de kindernevendienst bijv. door een spel te spelen, een bouwsel van lego te maken, met een gesprek of een knutsel. De leiding hoopt de kinderen mee te geven dat de verhalen uit de Bijbel niet alleen van lang geleden zijn maar dat het ook verhalen zijn voor vandaag de dag en voor de toekomst.

zuid jeugd 03zuid jeugd 04

De Tieners – 10 t/m 15 jaar

Elke eerste zondag van de maand mogen de tieners de kerkzaal verlaten om in hun eigen ‘tienerhonk’ (zaal 3) iets te ontdekken over het geloofsleven en/of de levensgeschiedenis van een gastspreker.
Gedurende het seizoen worden er ook andere activiteiten georganiseerd voor deze leeftijdsgroep. Zo heeft de groep meegeholpen met het voorbereiden van een zondagsdienst. Ook hebben ze samen met ouders hard gewerkt aan het inrichten van hun eigen ruimte. Een filmavond of spelletjesavond staat meestal ook op de agenda.

zuid jeugd 05zuid jeugd 06zuid jeugd 07

Crèche – 0 t/m 3 jaar

Elke zondag staat er weer oppas klaar om de baby’s en peuters op te vangen zodat hun ouders even rustig kunnen zitten in de kerkbank. In zaal 1 wordt er geslapen, gespeeld en voorgelezen en als het nodig is een luier verschoond en een flesje gegeven.

zuid jeugd 08