Project februari 2024: 6 woningen in Las Eneas
Van 12 t/m 23 februari mogen we weer aan het werk in de Dominicaanse Republiek! En deze keer gaat mijn echtgenoot Juul Rijpkema ook mee! Na 20 jaar van alle verhalen aanhoren (en financieel bijdragen) steekt hij nu zelf de handen uit de mouwen! We gaan aan het werk in Las Eneas, een klein dorp in het bergachtige binnenland van de Dominicaanse Republiek. Het ligt in het gebied waar Mano a Mano al jaren actief is. Mensen leven hier in erbarmelijke omstandigheden en hebben vaak nauwelijks voldoende eten en drinken, laat staan geld voor goede huisvesting. Vaak zijn de huizen in zeer slechte staat en veel te klein. We kijken ernaar uit om de nieuwe bewoners te ontmoeten en samen een nieuw huis voor hen te bouwen.

Zes gezinnen krijgen een nieuw huis. Het huis bestaat uit een woonkamer en drie slaapkamers. Hier is bewust voor gekozen. Naast een slaapkamer voor de ouders is er een aparte slaapkamer voor de jongens en voor de meisjes van het gezin. Dit zorgt voor meer privacy van alle gezinsleden, een belangrijke voorwaarde voor een menswaardig bestaan. De huizen die we bouwen zijn duurzaam, toekomstbestendig en passen qua materiaal en afmeting goed in de omgeving. De bewoners moeten zelf eigenaar zijn van de grond. Hierdoor voorkomen we dat een eventuele grondeigenaar na het project de woning opeist en er met de “winst” vandoor gaat. Naast een nieuw huis krijgen de bewoners ook een latrine (toilet).

Hoe bijdragenMano a Mano voorziet in alle bouwkosten. Het materiaal, het transport, de arbeid en alle bijkomende kosten. Een woning kost ca. € 9.500,- een latrine kost ca. € 350,-. Onze deelnemersbijdrage dekt lang niet alle kosten.

Daarvoor doen we een beroep op u/jou. Elke bijdrage is welkom. Ter indicatie een overzicht van wat alles kost.
Bankrekening: NL04 TRIO 0391079328
t.n.v. Stichting Mano a Mano, Sneek o.v.v. project februari 2024.

Meer over Mano a Mano: www.manoamanodomrep.nl of bij WiekeWijntje Kingma, gemeentelid van PGA-Noord, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 072 561 56 31

WiekeWijntje Kingma

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links