Leuk om te beginnen met de resultaten van vorig jaar: in 2023 zijn we begonnen met de maandelijkse verkoop van gedoneerde fietsen. In november en december zijn er ongeveer 25 fietsen verkocht. Kinderen krijgen fietsen gratis.
Al met al gaan er heel wat fietsen door onze handen. De reparaties zijn zeer divers en we raken steeds bekwamer: banden verwisselen, vervangen van remblokjes, kettingen, spatborden, kettingkasten. Zelfs eenvoudige reparaties aan lagers lukken soms.
Het klaarmaken van gedoneerde fietsen is slechts de helft van ons werk. Als we woensdag- en vrijdagmiddag de werkkeet openen, staat er vaak al een groep mensen met een lekke band of een andere reparatieklus.

Altijd weer mooi als het lukt om ze verder te helpen en de dankbaarheid is groot. Altijd vragen we volwassenen zelf hun fiets te repareren, ook al is niet iedere bewoner even handig. Wij staan ze ter zijde. Een enkele maal krijgen we hulp van bewoners die zelf in hun land van herkomst fietsenmaker waren. Dat is voor ons heel prettig.
Wat wij van u vragen: er is een blijvende behoefte aan gedoneerde fietsen, met name damesfietsen met een kleine maat en aan kinderfietsen is altijd behoefte. Geef dit door aan mensen in uw omgeving!
En bent u zelf handig met fietsreparaties: kom eens een middag kijken of het iets voor u is want versterking is zeker nodig! Het is één middag per week. Het is gezellig, er heerst een kameraadschappelijke sfeer en we helpen elkaar als we iets niet weten. Zou u het willen overwegen? Of weet u iemand in uw omgeving die ons kan komen helpen?
Wilt u een fiets doneren, laat het ons weten.
Wij komen de fiets ophalen. Theo Bruin doet dat in Zuid (072 512 42 02 / 06 10 19 68 85) en Anno doet dat in Noord (06 11 44 02 78 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wij horen graag van u!

Theo Bruin, Geert Jongsma en Anno Bos

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links