hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

Op deze pagina vindt u het jaarlijks wisselende aanbod van activiteiten.
Vaste kringen, gespreksgroepen, open kerk vindt u op de pagina kringen.
In de rechterkolom ziet u activiteiten in en rond Alkmaar die door anderen worden georganiseerd. 

Dagtocht voor onze senioren

Op 25 augustus 2022 wordt er weer een senioren dagtocht georganiseerd door de diaconie van de Protestantse Gemeente Alkmaar. We vertrekken om 8.45 uur vanaf het Europaplein in de Mare en om 9.00 uur vanaf de Hoefstate in het Hoefplan.
We rijden als eerste naar De Witte Bergen in Eemnes voor koffie met gebak. Hierna gaan we door naar Terwolde in Gelderland waar het diner “Dekselse Pannetjes” inclusief een dessert wordt geserveerd in Brasserie Kriebelz. Na het diner maken we een rondrit met een gids in de bus over de Veluwe en de heidevelden (ca 1,5 uur). Daarna komen we terug bij ons restaurant voor een vrije consumptie.

Lees meer...

Steunpunt Verlies en Rouw

Op 20 september is het Steunpunt weer geopend.
Wanneer je een dierbare hebt verloren dan kom je in en wirwar van emoties en gevoelens. Het is fijn om over degene die je hebt verloren te praten maar dat is niet altijd mogelijk.
Daarom heeft aandachtscentrum De Zwaan enkele jaren geleden het Steunpunt Verlies en Rouw geopend. Voor ieder die een dierbare heeft verloren. En het maakt niet uit hoelang of hoekort geleden dat is. Vaak is het zo dat je na langere tijd wel behoefte hebt om over je dierbare te vertellen maar dat je dat niet goed durft om je omgeving niet te belasten. In het Steunpunt kom je lotgenoten tegen: mensen die ook een dierbare hebben verloren. Elk verlies is anders maar toch herkennen mensen veel in elkaar.

Lees meer...

Meer...

Geen evenementen