hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

Op deze pagina vindt u het jaarlijks wisselende aanbod van activiteiten.
Vaste kringen, gespreksgroepen, open kerk vindt u op de pagina kringen.
In de rechterkolom ziet u activiteiten in en rond Alkmaar die door anderen worden georganiseerd. 

Rouwgroep

In oktober zal pastoraal ouderling Marja Ligterink in de Blije Mare weer gaan starten met een rouwgroep. Deze is bestemd voor mensen die een dierbare hebben verloren.
Het verlies van een dierbare (partner, kind, vader, moeder, broer, zus maar ook een vriend of vriendin) geeft een breed scala aan vaak verwarrende gevoelens. Hiervan is verdriet het meest bekend.
Afgelopen jaar hebben we voor het eerst een rouwgroep in de kerk gehad. Het was een fijne warme groep mensen. Allen vertelden hoe fijn ze de bijeenkomsten hebben gevonden. Juist het kunnen delen met mensen die ook een dierbare hebben verloren geeft veel herkenning en steun.

Lees meer...

Oecumenische ontmoetingsdag

'Waar is God in de Crisis?'
Datum: 29 oktober 2021 10.00 tot 15.00
We hebben te maken met een pandemie, een klimaatcrisis en een vluchtelingencrisis. Ook in ons persoonlijke leven kennen we moeilijke momenten. Komt het allemaal wel goed? Waarom overkomt mij of anderen dit? In hoeverre geeft het geloof steun? We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Lees meer...

Gedenkmiddag

Op zaterdag 30 oktober organiseert het Steunpunt Verlies en Rouw een Gedenkmiddag voor iedereen die een dierbare mist.
Deze gedenkmiddag vindt plaats in kerkelijk centrum 'de Blije Mare', Kajakstraat 60, 1826 DN Alkmaar (naast het winkelcentrum Alkmaar-Noord). Aanvang 16.00 uur.
Tijdens deze middag kunt u een lichtje branden voor iemand die u mist, de naam (namen) laten voorlezen en een (ingelijste) foto op de gedenktafel plaatsen.
Muzikale medewerking is er van Liesbeth Brinkman (zang), Colet Nierop (harp) en Gregor Overtoom (viool).
Na afloop is er een hapje en een drankje. Uiteraard kunt u familie/vrienden meenemen.

Lees meer...

KinK in de Blije Mare

In de hal van de Blije Mare hangt een overzicht van de kunstwerken van KinK (Kunst in de kerk). We hebben dit jaar gekozen voor het thema “water”. Water is enerzijds een bron van leven. Zonder water kunnen mensen en dieren, kan de schepping niet leven, niet groeien en bloeien. Anderzijds roept water ook angst op en kan chaos veroorzaken. Dat hebben we kort geleden nog in ons eigen land meegemaakt. Ieder heeft op eigen wijze zich laten inspireren door verhalen en beelden uit bijbelse verhalen.

Lees meer...

Meditatieve wandeling

Welkom bij de podcast met een meditatieve wandeling.
Deze meditatie kan je alleen of samen met anderen doen, ook de kinderen kunnen meedoen. Het eerste deel is een uitleg, daarna volgt de wandeling. Doe er zo lang over als je zelf wilt, gebruik de pauzeknop.
Een mooie en gezegende wandeling toegewenst!

Download hier de podcast. Als de podcast direct begint af te spelen, klik dat met uw rechter muisknop op de speler en kies voor 'audio opslaan' of dergelijk.

Anja Bergwerff

De gaven van de Geest

In de komende weken willen we mediteren over de gaven van de Geest en wat die voor ons betekenen. In een serie van zeven vindt u elke week een nieuwe podcast met een gave. Met de rechter muisknop kunt u de podcast opslaan op uw computer of telefoon.
Gebruik de pauzeknop om zolang u wilt na te denken over een vraag of tekst.
Een goede en gezegende tijd gewenst!

Anja Bergwerff

Lees meer...

Meer...