hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

Op deze pagina vindt u het jaarlijks wisselende aanbod van activiteiten.
Vaste kringen, gespreksgroepen, open kerk vindt u op de pagina kringen.
In de rechterkolom ziet u activiteiten in en rond Alkmaar die door anderen worden georganiseerd. 

Meditatieve wandeling

Welkom bij de podcast met een meditatieve wandeling.
Deze meditatie kan je alleen of samen met anderen doen, ook de kinderen kunnen meedoen. Het eerste deel is een uitleg, daarna volgt de wandeling. Doe er zo lang over als je zelf wilt, gebruik de pauzeknop.
Een mooie en gezegende wandeling toegewenst!

Download hier de podcast. Als de podcast direct begint af te spelen, klik dat met uw rechter muisknop op de speler en kies voor 'audio opslaan' of dergelijk.

Anja Bergwerff

Labyrint Workshop

Op 30 mei. In een doolhof verlies je de weg, in een labyrint vind je je weg.
Leer het labyrint beter kennen en ervaar wat het voor jou kan betekenen.
Wat doen we deze middag? Al meer dan 2 jaar ligt in de vredestuin achter de Vrijheidskerk een labyrint. In deze workshop willen we u ermee nader kennis laten maken. Thea Verkerk, labyrintwerkster sinds vele jaren, zal een inleiding geven over de geschiedenis, betekenis, verschillende labyrintvormen enz. Daarna zullen we het lopen. Dit lopen geeft veel mensen rust en meer inzicht over wie ze zijn, en helpt antwoord vinden op vragen. Het brengt de linker en rechter hersenhelft in balans.

Lees meer...

De gaven van de Geest

In de komende weken willen we mediteren over de gaven van de Geest en wat die voor ons betekenen. In een serie van zeven vindt u elke week een nieuwe podcast met een gave. Met de rechter muisknop kunt u de podcast opslaan op uw computer of telefoon.
Gebruik de pauzeknop om zolang u wilt na te denken over een vraag of tekst.
Een goede en gezegende tijd gewenst!

Anja Bergwerff

Lees meer...

Vincent van Gogh-dag

Aan het begin van de zomer op zaterdag 3 juli bekijken we twee films van Vincent van Gogh. Eternity’s Gate. In deze film, een impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh, wordt de zoektocht van Vincent van Goghs naar aanvaarding uitgebeeld. Dafoe, die de rol van Vincent van Gogh speelt, maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar.

Lees meer...

Meer...

Geen evenementen