hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

 

Vincent van Gogh-dag

Aan het begin van de zomer op zaterdag 4 juli bekijken we twee films van Vincent van Gogh. Eternity’s Gate. In deze film, een impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh, wordt de zoektocht van Vincent van Goghs naar aanvaarding uitgebeeld. Dafoe, die de rol van Vincent van Gogh speelt, maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar.

Lees meer...

Fiets- en wandelretraite

in de duinen - datum in overleg
Tijdens de fiets- en wandelretraite kun je nadenken over de weg die je gaat met jezelf, met God en met de mensen om je heen. Je gaat deze dag aan het werk met jouw eigen vraag en met wat je aangereikt wordt: tijdens de eerste stop lees je een tekst ter overweging en tijdens de tweede stop wandel je ‘Het pad van je leven’ aan de hand van beelden en woorden en sta je stil bij waar je geraakt wordt.

Lees meer...

Zomerschool 2020

De weg van de held(in) - de stem van je hart.
In de zomerschool in augustus van 2020 bestuderen we allerlei mythische vertellingen en hun structuur. We ontmoeten aartsvader Abraham en kleinzoon Jacob, Orpheus en Eurydice, Odysseus en Parsifal, Petrarca en Dante, mensen op weg, op zoek. Wij vragen ons af: zijn er in de grote verhalen over de zoektochten naar wijsheid overeenkomsten aan te wijzen?

Lees meer...

Meer...

Geen evenementen