hit counter joomla

Activiteiten

folder

De Protestantse Gemeente Alkmaar organiseert diverse activiteiten. Taakgroep Vorming en Toerusting geeft tweemaal per jaar een folder uit met het activiteitenprogramma. Het programma omvat cursussen, kringen, films en andere activieiten zoals gezamenlijk museumbezoek. De folder wordt bij de gemeenteleden thuisbezorgd en er zijn exemplaren in de kerkgebouwen beschikbaar. Klik hier om de folder te downloaden.

Activiteiten

Op deze pagina vindt u het jaarlijks wisselende aanbod van activiteiten.
Vaste kringen, gespreksgroepen, open kerk vindt u op de pagina kringen.
In de rechterkolom ziet u activiteiten in en rond Alkmaar die door anderen worden georganiseerd. 

Annulering Kerstnachtdienst

Zoals u zult begrijpen kan de kerstnachtdienst in de Grote Kerk dit jaar niet doorgaan. De noodzakelijke, aangescherpte maatregelen van oktober, in verband met het coronavirus, volgen wij op.
Dat betekent dat er slechts 30 personen op anderhalve meter afstand aanwezig kunnen zijn en zingen sterk wordt ontraden. Met een selectie- of reserveringssysteem doen wij geen recht aan het gastvrije karakter van de kerstnachtdienst in de Grote Kerk, waarbij iedereen altijd welkom is.

Lees meer...

Waarom werken we zo hard?

Vanaf 12 november.
Doe mee met het boekgesprek! Op donderdagavond op 12, 19 en 26 november onder leiding van ds. Sibilla Verhagen in de Blije Mare (en bij een lockdown online).
Waarom werken we eigenlijk, waarvoor doen we dat? Govert Buijs analyseert dit en formuleert een doel, een telos voor ons werken en onze economie. Hij geeft in zijn boek een boeiend historisch-antropologisch overzicht en een aanzet tot verder denken. Voor iedereen die wil reflecteren over hoe we onze samenleving & economie inrichten en door welke waarden we gedreven (willen) worden.

Lees meer...

In dialoog met Seneca.

Vanaf 23 november. Wat is gelukkig leven? Hoe doe je dat? We zoeken het antwoord op deze vraag bij filosoof Seneca die zijn zevende Dialoog aan dit onderwerp wijdt. We maken in deze verhandeling kennis met het Stoïsche gedachtegoed: alleen bezit van deugd garandeert geluk, al het daarvoor benodigde ligt in de mens zelf besloten. Seneca koppelt ‘geluk’ los van ‘genot’.

Lees meer...

Kerstwandeling 2020

De kerstwandeling kan dit jaar helaas geen doorgang vinden. Door het coronavirus is het niet mogelijk om met een groep bij elkaar te komen in een kleine ruimte. Alle deelnemers van de vorige wandelingen zullen bericht ontvangen dat de kerstwandeling niet doorgaat. Wij zijn er van overtuigd dat u begrip zult hebben voor het annuleren van de kerstwandeling. Hopend op de kerstwandeling 2021.

Kerstmiddag ouderen

Op 16 december. Ook dit jaar wil de diaconie, samen met een aantal vrijwilligers, u graag een gezellige kerstmiddag bezorgen. Deze middag is op woensdag 16 december om 14.00 uur in de BlijeMare.
"Een gezellige kerstmiddag voor senioren, kan dat nog in deze tijd" zult u zeggen!
Welnu, We doen ons best.
We hebben een datum, we hebben al een paar leuke ideeën, er is heel veel goede wil, én er heerst een nare ziekte. Daar moeten we dus rekening mee houden, veiligheid voor alles.
Dus houden we ons aan de voorschriften … anderhalve meter afstand … niet meer dan dertig mensen, mondkapje op zolang je loopt en de handen desinfecteren bij de ingang.
Als we dát nu allemaal doen dan moet het vast wel lukken.

Lees meer...

Volkskerstsamenzijn

– in plaats van volkskerstzang -
op zaterdag 19 december in de Grote Kerk.
Naar wij hopen mogen wij u op zaterdagavond 19 december 2020 weer verwelkomen. Vanwege de omstandigheden verandert samen zingen in Volkskerstsamenzijn. Het zullen twee sessies worden van 18:30 tot 19:30 uur en 20:30 tot 21:30 uur
Wij willen u in de dagen naar het kerstfeest toe, hoe dan ook, een sfeer van vrede en harmonie laten proeven. Het complete programma met kleine vocale en instrumentale optredens volgt nog.
Er zullen alleen gereserveerde plaatsen zijn.
Voor de laatste berichten kijk op de website: www.volkskerstzang-alkmaar.nl

Meditatieve wandeling

Welkom bij de podcast met een meditatieve wandeling.
Deze meditatie kan je alleen of samen met anderen doen, ook de kinderen kunnen meedoen. Het eerste deel is een uitleg, daarna volgt de wandeling. Doe er zo lang over als je zelf wilt, gebruik de pauzeknop.
Een mooie en gezegende wandeling toegewenst!

Download hier de podcast. Als de podcast direct begint af te spelen, klik dat met uw rechter muisknop op de speler en kies voor 'audio opslaan' of dergelijk.

Anja Bergwerff

De gaven van de Geest

In de komende weken willen we mediteren over de gaven van de Geest en wat die voor ons betekenen. In een serie van zeven vindt u elke week een nieuwe podcast met een gave. Met de rechter muisknop kunt u de podcast opslaan op uw computer of telefoon.
Gebruik de pauzeknop om zolang u wilt na te denken over een vraag of tekst.
Een goede en gezegende tijd gewenst!

Anja Bergwerff

Lees meer...

Meer...

Geen evenementen