Alkmaarse Raad van Kerken

ark

De Alkmaarse Raad van Kerken (ARK) is een platform van christelijke kerken en geloofsgemeenschappen.
Het doel van de ARK is elkaar ontmoeten, zorgen voor meer onderlinge betrokkenheid, elkaar beter leren kennen en samenwerken. Dit gebeurt door het uitwisselen van ervaringen, door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en het houden van oecumenische vieringen. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is het respecteren van elkaars eigenheid.

Stichting Wijdekerk

wijdekerk

Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT'er (lesbisch, homo, bi, transgender) of nauw betrokken bij LHBT'ers.

Wij willen laten zien hoe LHBT'ers en andere betrokkenen hun gemeente ervaren en roepen mensen daarom op hun persoonlijke ervaringen te delen.

Daarnaast roepen wij kerken op inzage te geven in de mate waarin LHBT'ers als volwaardig gemeentelid worden geaccepteerd. Met deze gegevens zetten wij kerken op de kaart.

Laat zien wat er leeft in de kerk, want samen zijn wijdekerk!