post-it

Voor onze wijkgemeente in Alkmaar-noord, de Immanuëlkerk, zijn wij op zoek naar een predikant.
(0,5 - 1,0 fte)

Even voorstellen

Wij zijn een gemeenschap in alle leeftijden, die geïnteresseerd is in elkaar, waar iedereen welkom is en mag meedoen. Het geloof in Jezus Christus is wat ons bindt. Dat is waarvoor we samenkomen, maar beleven doet ieder op zijn of haar eigen manier. We zijn actief en zijn nieuwsgierig naar nieuwe vormen van samenkomst en beleving. We geloven dat we als gemeenschap niet op onszelf maar midden in de wereld staan. Daarom willen we niet alleen op elkaar maar ook op onze omgeving betrokken zijn.

Organisatorisch vormen we sinds 2014 samen met de Vrijheidskerk (Wijkgemeente Zuid) de PKN gemeente Alkmaar. De Immanuëlkerk is gehuisvest in kerkelijk centrum De Blije Mare en bestaat uit ruim vierhonderd belijdende leden en ruim tweehonderd doopleden. We komen wekelijks bij elkaar in de eredienst op zondagmorgen. Daaromheen worden diverse activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie over die activiteiten verwijzen we naar de links hieronder.

Als gemeente stellen we ons voor via een filmpje:

Wie ben jij?

 • Je bent een warme persoonlijkheid, benaderbaar en geïnteresseerd in gemeenteleden van alle leeftijden en voorkeuren. Je leeft je geloof in Jezus Christus en je bent in staat dat uit te dragen tot groei en verdieping.
 • Als predikant inspireer je, motiveer je en geef je ruimte. Je stelt ieder in staat geloof op zijn of haar manier te (be)leven. Je zorgt voor verrassing, afwisseling en vernieuwing in de eredienst. Je hebt ook aandacht voor muziek en zang.
  Jouw insteek is het vertalen van de bijbelse boodschap naar de context van onze levens in het hier en nu.
 • Je beschikt over een praktische instelling bij het (laten) organiseren van activiteiten. Je betrekt mensen en in je communicatie ben je transparant.

Ons kenmerk is verbinding. Dat vergt continue aandacht namelijk:

 • verbinding binnen onze pluriforme gemeente om samen ons geloof te delen. Dat vereist (leren) omgaan met diversiteit;
 • verbinding in wisselwerking met onze omgeving om een toegankelijke en laagdrempelige plek te zijn voor niet- of randkerkelijken en voor bijvoorbeeld het bieden van mogelijkheden tot contact, voor materiële zaken en zingevingsvragen.

We hebben een vacature met de omvang van 1 fte. Afhankelijk van de activiteiten die we afspreken, kun je ook voor minder opteren. (minimaal 0,5 fte). Bij een invulling van minder dan 1 fte zullen we aanvullende invulling zoeken van een andere professional.

Is je interesse gewekt dan zien we uit naar je reactie. Dat kan via een brief of op een andere creatieve manier. Je reactie kun je zenden naar de beroepingscommissie t.a.v. Axel Bolderheij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Axel is ook bereikbaar voor nadere informatie: 06 23 88 01 80.

 

Relevante documenten:

 • Advertentietekst 2023 2.pdf
 • Plaatselijke Regeling PGA wijk Noord (07-2021).pdf
 • Profiel van de predikant.pdf
 • Visie PG Alkmaar Noord (2021-11-02).pdf
 • data pg Alkmaar.pdf

Pay off Protestantse Kerk 2019 RGB links