hit counter joomla

nieuwsbrief

 

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


 

kerkdiensten

 
 22 mei 2022  10:00 uur:
ds. J. Zuidema
 
 26 mei 2022  10:00 uur:
dhr. G. Kluft
 
 29 mei 2022  10:00 uur:
ds. L. Geijlvoet, Leeuwarden
 
 05 juni 2022  10:00 uur:
mw. M. Geerse
 
 12 juni 2022  10:00 uur:
W. van Houten

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


De vespers in de stille week, op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 april, volgen we Jezus laatste wijsheden en lessen zoals die staan geschreven in Johannes 16 en 17.

 

In de viering van Witte Donderdag 14 april vieren we avondmaal, en we doen het weer in een kring zoals dat vóór corona op deze dag gebruikelijk was. We maken wel gebruik van de kleine zilveren bekertjes, dus dat is anders. De kinderen van de kindercatechese worden uitgenodigd om in deze dienst ook een aandeel te hebben.

 

Goede Vrijdag: deze dienst heeft een sober karakter en zal ingetogen zijn. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Marja Ligterink (ouderling) We staan stil bij het lijden en sterven van Christus.

 

Paaswake 16 april: we naderen het feest van Pasen. In deze nacht zien we uit naar het licht van Pasen. Voorganger: Gerard Kluft, in samenwerking met Laura Voet (ouderling) De nieuwe paaskaars wordt binnengebracht. We vieren onze doop, en zetten elkaar in het licht. We zingen liederen die passen in deze viering. De jongeren hebben een aandeel in deze dienst. Het thema is: “Wat betekent Pasen voor jou? en in deze wereld nu?” Vanuit het donker gaan we het licht van de paasmorgen tegemoet.


vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.


facebook

Toekomstscenario’s

De wijkkerkenraad nodigt jou en u uit!
De afgelopen maanden is een team jonge gemeenteleden bezig geweest met het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor onze wijkgemeente.
Daar zijn drie mooie scenario’s uitgekomen die we als wijkkerkenraad graag bespreken met het toekomstscenario team, met de taak- en werkgroepen, met de jongeren en met geïnteresseerde gemeenteleden.
De uitkomst daarna delen we met de Algemene Kerkenraad, gebruiken we voor de profielschets van de nieuwe predikant en als leidraad voor de te benoemen beroepingscommissie.
De bijeenkomst op 31 mei is van 19.30 – 21.30 uur in de Blije Mare. Opgave voor deelname graag uiterlijk 28 mei bij Ferdinand Coehoorn, scriba wijk Noord: 06 55 68 48 64 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens!

Tot ziens!
Zeven en half jaar geleden kwamen wij hier en nu vertrekken we. Jullie kunnen zien dat er in de tussentijd iets met ons gebeurd is. In de tweede helft juli zijn wij van plan te verhuizen wij naar Uithoorn. Vanwege de brand op ons huis op 26 april verblijven wij nu tot de zomer Nesdijk 9a in Bergen. (Maar ook op de Kanaaldijk komen we regelmatig voor de brievenbus en de herstelwerkzaamheden.) Ritske en Vera zullen op zondag in de tussentijd nog wel eens in de Blije Mare komen.

Lees meer...

Afscheidswoord

Hartelijk dank voor het goede afscheid! Dank voor de vele goede woorden en gebaren en blikken, in mails, kaarten, appjes en in alle kortere of langere fysieke ontmoetingen. Het overvleugelde echt het verlies van onze woonplek, zo vreemd vlak voor mijn weggaan als predikant. Blij verrast was ik door het afscheidscadeau van de gemeente: zeven zilveren hangers met elk hun eigen geloofssymboliek, prachtig bedacht! Bijgaand een foto ervan. En in beknopte termen de bijbehorende symboliek, van links naar rechts:

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

(bijgewerkt op 16-05-2022)
Beste gemeenteleden,
In de wijkkerkenraadsvergadering van 20 april zijn allerlei onderwerpen gepasseerd die onze aandacht vroegen. De meest belangrijke zaken hieronder:

Lees meer...

De kindercatechese was er weer en blijft!

De kindercatechese is weer achter de rug. En uiteindelijk hebben we met maar liefst twaalf kinderen in de leeftijd op de vierde middag de pesachmaaltijd gevierd. Drie van hen waren door andere kinderen meegenomen, hoe mooi is dat. Het was ook best bijzonder dat we weer een volledige reeks van vier keer konden doen met elkaar, want door corona is dat de afgelopen twee jaar niet gelukt.
Op de eerste middag hebben we de film ‘Storm’ bekeken bij mij thuis. Die bleek voor sommige kinderen wat al te spannend.

Lees meer...

Digitale Nieuwsbrief

We hebben een nieuwe wekelijkse nieuwsbrief! Je ontvangt elke vrijdag in je mailbox een nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en informatie uit De Blije Mare.
Je vindt er informatie over vieringen, kindernevendienst, collectedoel, mededelingen, agenda en lief en leed.
De werkgroep Communicatie is blij dat de nieuwsbrief er is. Heb je punten voor verbetering, laat het ons weten.
Je kunt je opgeven via de link in linker kolom van deze pagina. Als je Samen Verder digitaal krijgt, krijg je automatisch ook de nieuwsbrief.

werkgroep Communicatie

Plastic doppen

Beste allemaal,
We hebben al heel wat plastic doppen ingezameld in de hal van De Blije Mare. Deze werden ingeleverd bij Dagbesteding Centrum 31 in Heerhugowaard. Daar werden ze op kleur uitgezocht en men zamelde op die manier geld in voor blindengeleidehonden voor jongeren. Helaas kunnen ze bij Centrum 31 niet meer ingeleverd worden. U kunt ze nog wel in hal van De Blije Mare inleveren, maar mocht u toevallig in de buurt van Winkelcentrum Broeker Veiling moeten zijn, dan kunt u ze ook inleveren bij de Dierenspeciaalzaak aldaar.

Lees meer...

Jaarthema 'Mijn God is jouw God'

Bij de start van de weken rond het jaarthema heeft de werkgroep Geloof & Gebed aan de taak- en werkgroepen gevraagd een kaars te versieren en deze kaars te laten branden tijdens hun bijeenkomsten.
Hierbij een collage van de versierde kaarsen en de gedachten daarbij.

1,2: Diaconie: “Gods handen”. We hebben gekozen voor handen; we willen “Gods handen” zijn en hebben daarbij Gods Geest nodig. Daarvoor staat de duif symbool.

Lees meer...

Geloofsgesprekken

We zijn als werkgroep pastoraat blij en dankbaar dat we elkaar weer mogen ontmoeten. Naast de vieringen op zondag in de kerk kunnen we ook door de week weer activiteiten organiseren, zoals nu de geloofsgesprekken.
Op 25, 26 en 27 april en op 16, 17 en 18 mei a.s. organiseren we als werkgroep een aantal bijeenkomsten, die we “geloofsgesprekken” hebben genoemd, voorheen “groot huisbezoeken”.
Hoe gaat dit in zijn werk?

Lees meer...

Gebedsavond, terugblik

Licht in het duister

Samen onze handen vouwen en bidden voor de wereld. Dit keer door corona niet in de kerk, maar vanuit je eigen huiskamer. Zoals ‘elk nadeel een voordeel heb’. Geen fietstocht naar de kerk door weer en wind. Spannend vonden wij het als werkgroep wel. Wie durft er op de link te klikken, wat zullen de gemeenteleden ervan vinden. Laten we onze handen vouwen en bidden tot de Heilige Geest dat God ons hierin mag leiden.

Voor onze diverse gemeente, waren er twee smaken in de markt gezet. Een wat vaster van structuur, zoals we gewend zijn, en de tweede avond meer ruimte voor ...

Lees meer...

Onze Vader

Mijn gebed is jouw gebed: nieuwe tekst Onze Vader
Op 16 januari starten we met het subthema: Mijn gebed is jouw gebed. We gaan op die zondag ook over op NBV21-tekst van het Onze Vader. Tot nu toe baden we altijd de versie uit de NBG51, een versie dus van ruim een halve eeuw geleden. Het mooie om dezelfde tekst te bidden als in de kanselbijbel is dat je dan dicht bij het idee blijft dat dit het gebed van Jezus is, het gebed dat Jezus zijn volgelingen leerde. Natuurlijk zal het wel even wennen zijn om de nieuwe woorden ons eigen te maken. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook deze gebedstekst ons vertrouwd zal worden.

Lees meer...

Boek der namen

Van gedenkstenen naar een boek der namen
Als iemand overleden is noemen we zijn of haar naam in de viering en houden we een gedachtenis. Tot voor kort kwam er dan meestal een steen waarop de naam stond. Die steen bleef een jaar lang in de kerk liggen. Deze stenen werden niet altijd door familieleden meegenomen en het was ook lastig om er een mooie steen van te maken. Vanaf dit kerkelijk jaar gaan we over op een boek met namen. In een mooi gedenkboek wordt de naam gekalligrafeerd. Dit boek blijft op de gedenkplank in het liturgisch centrum liggen. Zo blijven de namen onder ons, als teken dat wij levenden en gestorvenen verbonden zijn in Christus.

ds. Sibilla Verhagen

Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


online activiteiten


link naar MS-Teams voor online activiteiten