hit counter joomla

nieuwsbrief

 

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief


 

kerkdiensten

 
 25 sept 2022  10:00 uur:
ds. R. Erkelens
 
 02 okt 2022  10:00 uur:
gemeenteleden
 
 02 okt 2022  16:00 uur:
Peuterkerk
 
 09 okt 2022  10:00 uur:
mw. R. Penning-Wolswinkel
 
 16 okt 2022  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.


facebook

Kindernevendienst

De vakantie is afgelopen, de scholen zijn begonnen en ook de kindernevendienst is weer van start gegaan. Er is nu weer iedere week kindernevendienst. Anna, Joëlle, Daniël, Luca, Isabella, Sven, Lotte, Imke, Noor, Femmie, Fygo en andere kinderen: fijn om jullie weer te zien!
Tijdens de startzondag hebben we het verhaal gelezen van Jozef die in de put zat, en hebben we van glazen potjes, zand en schuurpapier zelf een put geknutseld. De komende twee weken zullen we verder gaan met het verhaal van Jozef. De volgende verhalen zullen worden verteld en geknutseld:

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden, ik hoop dat u een goede zomerperiode heeft gehad, wat was het warm! Veel zomerse dagen, veel warmte die de één beter waardeert dan de ander. Voor mij en ons gezin hebben we ons ‘oude’ thuis in het Caribisch gebied weer op kunnen zoeken. Ook daar het dubbele gevoel qua warmte: enerzijds lekker maar anderzijds toch ook wel weer erg warm. Het weerzien met onze oude thuisplek leverde nostalgische momenten op waar je naar terug kunt verlangen. Aan de andere kant is het goed dat we dat achter ons gelaten te hebben. Wat dat betreft heeft het leven altijd twee kanten, bijzonder vind ik dat. Dat gevoel heb ik ook met de breuk die ik kort voor de vakantie opliep aan mijn sleutelbeen.

Lees meer...

Van de beroepingscommissie

Als beroepingscommissie willen we u met enige regelmaat informeren over de voortgang van onze zoektocht naar een nieuwe predikant van onze gemeente.
We hebben, op het moment van schrijven, twee vergaderingen achter de rug. Die stonden in het teken van het voorbereiden van het daadwerkelijke zoeken naar een goede predikant.  
Zo hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende fases van het (wervings)proces en hebben we ons inhoudelijk bezig gehouden met het profiel van onze gemeente en predikant. Dit is onder anderen gedaan m.b.v. onze missie- en visiedocumenten en de informatie die is voortgekomen uit de gemeenteavond op 31 mei jl. Ook wordt er een filmpje gemaakt waarin wij ons als gemeente presenteren.

Lees meer...

De Groene Kerk / Water

Deze keer heb ik het over water. Schoon water is op deze aarde eigenlijk zeer zeldzaam. Slechts 2,5 % is zoet water, waarvan het meeste nog onderdeel uitmaakt van de, nu nog, bevroren gletsjers. Des te vreemder is dat wij allemaal in de westerse wereld, onze toiletten doorspoelen met schoon drinkwater.
Wellicht herkent en erkent u ook dat er ook vaak heel veel koud water uit uw douchekop stroomt, tot het water warmer begint te worden. Het schone koude water verdwijnt dan zo in het putje. Erg jammer (lees: doodzonde).

Lees meer...

Update beroepingscommissie

Als beroepingscommissie zijn we – op het moment dat u dit leest - van start gegaan. In de eerste vergadering hebben we een aantal organisatorische zaken besproken. Dat gaat met name over hoe we het hele traject van het zoeken naar een nieuwe predikant voor onze wijkgemeente gaan aanpakken.
Voordat de hele procedure van start gaat, zullen we ook een tweetal dagdelen de training voor beroepingswerk volgen. Deze wordt gegeven door een begeleider vanuit de PKN dienstenorganisatie.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden. Dit jaar een zonnige, droge en vooral warme zomer. Een zomer waarin we weer volop, zonder opgelegde beperkingen, eropuit konden trekken. Misschien ver of dichtbij, lang of kort, vrijwillig of met je ouders mee. Ik hoop dat u ervan hebt genoten of nog gaat doen. Deel je een foto van iets/iemand waarin je iets van God herkent? In een speciale dienst op 2 oktober gaat de werkgroep Eredienst de foto’s gebruiken.

Lees meer...

De Groene Kerk / Voedsel

Op 10 juli jl. werd er weer een geweldige picknick gehouden in de Rekerhout. Alle deelnemers zaten lekker op de betonnen randen te smullen van alle heerlijkheden die door de gemeenteleden waren gemaakt. Daarvoor hartelijk dank, maar ook absoluut een groot compliment en veel dank aan de groep Gemeentevorming voor de organisatie. In het kader van De Groene Kerk, had GEVO duurzame, afwasbare kommen, bordjes, bekers en bestek ingekocht, dat voortaan altijd voor dit soort gelegenheden gebruikt kan worden. Ook werd het afval gescheiden ingezameld. En wat het voedsel betreft: al het overgebleven eten is door de gemeenteleden mee naar huis genomen dus er ging niks verloren. Top!

Lees meer...

Kindernevendienst

We hebben er lang naar uit gekeken maar het was eindelijk zomervakantie voor de kinderen. Tijd om lekker op te laden en veel leuke dingen te doen: op vakantie gaan, logeren, dagjes uit, of lekker thuis en bij vriendjes/vriendinnetjes spelen. We zijn heel benieuwd naar al jullie belevenissen en verhalen!
In de kindernevendienst hebben we het in juli gehad over het verhaal van Jakob en Esau. Wie heeft het filmpje van 3 juli ook op Facebook gezien? De oudste kinderen spelen daar het begin van het verhaal na.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


online activiteiten


link naar MS-Teams voor online activiteiten