hit counter joomla

Komende vieringen

 
 26 aug 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 02 sept 2018  10:00 uur:
ds. A.G. Oosterhof, Warmenhuizen
 
 09 sept 2018  10:00 uur:
ds. C. Baljeu, Pijnacker
 
 16 sept 2018  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Als wie kom jij? Familieviering 15 juli & picknick
Wie is jouw favoriete Bijbelpersonage? Kom op zondag 15 juli verkleed naar de viering als je favoriete Bijbelpersonage. Ik (Sibilla) zelf zoek nog een ruwharen mantel. In deze familieviering kunnen de kinderen van de basisschool de hele viering meedoen, er is geen kindernevendienst maar wel crèche. Degenen die volgend schoolseizoen naar de middelbare school gaan, krijgen in deze viering een zegen voor hun nieuwe levensfase. Na afloop van de dienst gaan we picknicken met elkaar.

facebook

Stoelgang - juli 2018

We genieten nog even na van de eredienst en het lunchconcert met Marten Kamminga. Het orgel, de piano of de accordeon, het blijft een genot om te mogen luisteren naar zijn muziek. De bijdrage van het lunchconcert was voor de stoelen. Er werd een bedrag van € 260 opgebracht. En de lunch werd door GEVO verzorgd. Dat leverde ook nog € 150. Dank GEVO. De commissie heeft ondertussen niet stil gezeten. Er zijn verschillende bezoeken gebracht aan bedrijven en aan een fabrikant. Uiteindelijk is gekozen voor een bedrijf. Deze heeft een scherpe offerte aangeboden. Er staan op dit moment een aantal stoelen in de kerkzaal op proef.

Lees meer...

Startzondag 16 september – Wie ben jij?

Het thema van de startzondag op 16 september is: Wie ben jij? We hopen elkaar op deze startzondag een beetje beter te leren kennen. Verder is het plan is om een start te maken met een zogenaamd Smoelenboek. En ook om een soort Heel De Blije Mare Bakt te doen; zo kunnen we letterlijk iets van de ander proeven bij de koffie. Meer info volgt op de zondagsbrieven en facebook, houd het in de gaten. En het mooiste van de startzondag is dat we, als alles volgens plan verloopt, een nieuw gemeentelid erbij krijgen: M.N., 43 jaar, moeder van drie kinderen en partner van D. Zij zal in deze viering de doop ontvangen.

Sibilla Verhagen

De belevenissen van dominee Sibilla - juli 2018

Deze weken houd ik me bezig met iets nieuws, tenminste voor mij nieuw. Ik ben aan het nadenken over een vlogcatechese. De doelgroep zijn tieners. Nu is de catechese door de predikant hier al jaren geleden afgeschaft, maar ik vind het aanbod voor de jongeren in de PGA aan de magere kant (gelukkig is er wel Provider!). En omdat de jeugd in deze tijd voortdurend op social media zit, dacht ik, daar moet ik wezen. Dus zodoende een vlog.

Lees meer...

De belevenissen van dominee Sibilla - juni 2018

Sinds drie maanden heb ik weer pianoles. Met tussenpozen is pianoles deel van mijn leven. Het begon op mijn achtste. Ik was nummer vijf van de familie die op les moest. Dat ‘moest’ was niet erg voor mij, want ik wilde graag. Vijfendertig jaar later ben ik aanbeland bij leraar nummer vijf. En dan zie je, als je terugkijkt, dat je van elk leraar wat anders leert.

Lees meer...

Van de Beheerscommissie

Met dit berichtje wil ik even uw aandacht vragen voor ons kerkelijk Centrum De Blije Mare. Wekelijks zijn er, vooral op maandagmorgen, mensen bezig om alles schoon te houden, de tuin aan het opknappen, andere klusjes aan het uitvoeren, koffie en thee aan het zetten voor gebruikers van het gebouw. En dit herhaalt zich dan op verscheidende andere momenten in de week.

Lees meer...

Relax bij Messy Church

Kom gezellig naar Messy Church op zondag 10 juni, aanvang 16:00, in de Blije Mare. We gaan relaxen want het schoolseizoen loopt ten einde, de zomer komt eraan en bij Jezus mag je tot rust komen. Kom op je slippers, in je pyjama of je makkelijke strandjurk, neem je slaapknuffel mee en ga lekker liggen in een zitzak. Bij Messy Church leert oud van jong. Met van alles om te ‘doen’, een korte viering en comfort food.

Mijn favoriete bijbelverhaal en picknick

De kindernevendienst begint op 10 juni met het project ‘mijn favoriete bijbelverhaal’. De kinderen gaan aan de slag met hun eigen favoriete verhaal. Ook zullen enkele volwassenen hun favoriete verhaal uit hun kindertijd met de kinderen delen. We sluiten het project af met een familieviering op zondag 15 juli:

Lees meer...

Open Kerk in De Blije Mare.

Een aantal jaren vindt er elke woensdagmiddag Open Kerk plaats in De Blije Mare. Het aantal bezoekers neemt de laatste tijd behoorlijk af. Helaas komt het voor dat de vrijwilligers geen bezoekers meer zien verschijnen. Om deze reden hebben we als groep vrijwilligers besloten definitief te stoppen met de Open Kerk.

Lees meer...

Talenten gezocht

Iedere zondag tijdens de viering is er muziek: orgel of pianospel om de zang te begeleiden. In sommige diensten werkt Collage mee , en af toe speelt er iemand op een ander instrument.
Muziek en het samen zingen is een belangrijk onderdeel van de zondagse vieringen. Want waar zouden we zijn zonder muziek. Samen zingen maakt je vrolijk, het verbindt en we prijzen God.

Lees meer...

Stoelgang

Even iets over de voortgang van de stoelen in de Immanuëlkerk, want we hebben niet stil gezeten. De diverse acties van de afgelopen tijden hebben ongeveer 8500.- euro opgebracht. Daarbij was ook een anonieme gift van 250.- euro. Hartelijk dank. Er zijn ook nog liggende gelden van een erfenis van een aantal jaren terug, waarvan een gedeelte voor de stoelen gebruikt mag worden.

Lees meer...

Kindercatechese

De kindercatechese zit er weer op. Er waren acht kinderen die meededen dit jaar (twee waren ten tijde van de foto ziek). We hebben vier keer een goed samenzijn gehad, met twee keer Godly Play over het geheimenis van Pasen en het avondmaal, een hele spannende film die zich afspeelde in de tijd van de Reformatie en we hebben een Pesachmaaltijd gehouden met schapenvlees en mierikswortel en nog veel meer. Voor wie niet mee kon doen, kom volgend jaar.

Heilige stilte

Tijdens het vertellen van Godly Playverhalen is er veel stilte. Bij de gelijkenissen, bij de schepping van hemel en aarde, bij de gezichten van Jezus. Bij het luisteren naar elkaar, bij het doorgaan met het verhaal door er iets bij te maken dat ons meer over het verhaal kan vertellen. Zoals die slang van klei die in de geopende woestijnzak werd gelegd, of dat houten kruisje waar een meisje bloemen opplakte, als haar persoonlijke verwijzing naar het geheimenis van Pasen.

Lees meer...

Samen onze belevenissen delen

Elke zondag komen we bij elkaar in de Immanuelkerk om te vieren, te lezen, te bidden en te zingen. Na de viering drinken we koffie met elkaar maar er gebeurt meer. Ook door de week zijn we gemeente van Christus.
We doen samen activiteiten, we beleven iets in het groot of in het klein, we hebben onze verwachtingen en teleurstellingen in ons dagelijks leven.

Lees meer...

Ook iets van jouw leven?

In de viering van 21 januari heeft Arie Bergwerff met ons zijn levensverhaal gedeeld, hoe zijn gang door het geloof verbonden was en is met hoe hij opgroeide en wat er op zijn pad kwam. Dit persoonlijke verhaal leverde veel herkenning op en raakte mensen. Graag zou ik wat vaker zulke persoonlijke levensverhalen willen delen. Dus als je denkt: dat wil ik ook wel, geef het dan bij mij aan.

Lees meer...

Op zoek naar...

Wij zoeken mensen die er voor andere mensen willen zijn. Die het belangrijk vinden om iets te doen aan de eenzaamheid. Die houden van een mooi gesprek en een lach. Wij bieden: uitwisseling van kennis en ervaringen binnen verschillende generaties. Een wederzijdse waardering. Verrassende gesprekken. Een grotere betrokkenheid en begrip van verschillende generaties. Begeleiding in de eerste kennismaking en ontmoetingen.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.