hit counter joomla

Komende vieringen

 
 02 feb 2020  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 09 feb 2020  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar
 
 16 feb 2020  10:00 uur:
ds. B. Olde, Zwaag
 
 23 feb 2020  10:00 uur:
ds. C. Baljeu, Dalfsen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Tijdens de afwezigheid van ds. Verhagen houden wij u hier op de hoogte van de planning van de kerkdiensten.


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Levende adventskalender

In de adventsperiode had u de gelegenheid om andere gemeenteleden thuis te ontmoeten door in te schrijven op de Levende adventskalender. 16 gemeenteleden hebben hiervan gebruik gemaakt, eerlijk gezegd viel me dat een beetje tegen. Er wordt nogal eens geroepen dat er meer gedaan moet worden voor ouderen maar het bleek dat veel mensen al een aardig volle agenda hadden in de decembermaand. Van de 16 personen heb ik van een aantal terug gehoord dat zij een mooi gesprek hadden. Waarvan akte!

Anja Bergwerff

Afbeelding van Robert Fotograf via Pixabay 

Uit de wijkkerkenraad - jan. 2020

We hebben als wijkgemeente Noord onze gemeenteavond gehad op 11 december. We zijn als wijkkerkenraad en dagelijks bestuur blij met de betrokkenheid en instemming voor de voorgestelde begrotingen voor de PGA en de Diaconie. En er was ook steun om in de wijk aan de slag te gaan in de nieuwe structuur en taakverdeling met een grote groep vrijwilligers in taak- en werkgroepen en daaromheen. Ook het meeleven bij de ziekmelding van ds Sibilla Verhagen en de betrokkenheid bij de situatie waar we als gemeente ons in bevinden geeft vertrouwen.

Lees meer...

Kerkdiensten

rondom Kerst en oud en nieuw

  • Dinsdag 24 december
    Kerstnachtdienst aanvang: 22.00 uur. Thema: “Geef licht”

Ook in het kerstverhaal speelt licht een grote rol; en dat in een tijd die helemaal niet licht was.
De Romeinen regeerden met harde hand, maar in die donkere dagen gebeurt er iets bijzonders: Jezus wordt geboren. Een redder die niet komt als groot en machtig heerser, maar klein en kwetsbaar als een baby. Een geboorte die aangekondigd wordt door engelen, omgeven door Gods licht.

Lees meer...

Ziekenzalving

In onze gemeente kennen we het niet zo goed: ziekenzalving. Maar ook bij ons is er natuurlijk de ervaring met ziekten op lichamelijk en geestelijk vlak. Daarbij mogen we geloven dat God betrokken is bij hen die door ziekte gebroken en beperkt leven. In onze kerk gebeurt het vaak dat we onze moeite in deze voorleggen in gebed, in ons persoonlijk gebed thuis, in een gebedsgroep en ook in de voorbede tijdens de zondagse vieringen. Maar met ziekenzalving zijn de meesten van ons minder vertrouwd.

Lees meer...

Pastoraat ouderen

Voor wijk Noord is er geen aparte ouderenpastor meer. Gezien de omvang van de wijkgemeente en de capaciteit van het pastorale team, werd dit niet mee nodig geacht. Als je het graag wilde was het al mogelijk om ook als 75plusser een keer bezoek van mij te krijgen, en zo nu en dan heb ik ook ouderen bezocht.

Lees meer...

Nieuwe wijkkerkenraad

Na alle voorbereidingen van de afgelopen tijd, is op 1 oktober de nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Wijk Noord heeft nu een eigen wijkkerkenraad die 9 oktober voor het eerst bij elkaar is geweest.
Uit de kerkenraad is het leidinggevende team gekozen dat als moderamen zal acteren; een soort dagelijks bestuur. Het zijn Carine van der Eerden-Borsboom, Petra Kool, Sibilla Verhagen, Piet de Boer en Ferdinand Coehoorn. Hoe de onderlinge taken verdeeld gaan worden, zal binnenkort duidelijk zijn. 

Lees meer...

Pastorale ontmoeting

Pastorale ontmoeting: Ik denk aan
Voorafgaand aan het gedenken van overledenen in de dienst van 3 november, is er een pastorale avond, met als thema ‘Ik denk aan...’. De avond is op maandag 28 oktober om 19:30 uur in de Blije Mare. De bijeenkomst wordt geleid door ondergetekende en een pastoraal ouderling.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.