hit counter joomla

Komende vieringen

 
 16 juni 2019  11:00 uur:
ARK-viering Josephkerk
 
 23 juni 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 30 juni 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 07 juli 2019  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 23 juni viering met persoonlijk verhaal
In de viering van 23 juni wordt er weer een persoonlijk verhaal gedeeld. We hebben dit twee keer eerder gedaan, in januari 2018 vertelde Arie B. over zijn ontwikkeling in geloof en leven en afgelopen januari hoorden van Henny de G. haar ervaring met haar psychische ziekte. In de viering van 23 juni delen Dyane en Mariella, beiden veertigers, hun ervaring in leven & geloof met lesbisch zijn. Het is goed om elkaars verhalen te horen want het kan ons helpen in het groeien in liefde voor elkaar. In de viering delen we verder in Gods liefde met de viering van de maaltijd van de Heer.7 juli familieviering & picknick
Op 7 juli is de viering voor jong en oud en doen de kinderen in de basisschoolleeftijd de hele viering mee. De viering sluit aan bij het project dat de kinderen in de kindernevendienst in de weken ervoor hebben gedaan. In deze viering krijgen de kinderen die na de zomer voor het eerst naar de middelbare school gaan een zegen en cadeau mee voor hun nieuwe levensfase. Na de viering gaan we gezellig met z’n allen picknicken, zie hieronder.14 juli reiszegen voor diaconale reis
In deze viering krijgen de jongeren en hun reisleiders een reiszegen voor hun diaconale reis naar Ghana.

 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Gemeente-picknick

Zondag 7 juli is er – aansluitend op de familiedienst – weer de jaarlijkse gemeente-picknick! De insteek is: iedereen neemt wat eten en/of drinken mee, dat we vervolgens met elkaar delen. Denk aan hartige taart, rauwkost, sandwiches, fruit, sap, fris, wijn etc. Neem zelf een picknickkleed mee. De organisatie zorgt voor borden, bekers, bestek, wat stoelen en tafels. Een paar partytenten zou handig zijn. Hopelijk tegen de felle zon, maar desnoods tegen de regen. Wilt u een partytent ter beschikking stellen, laat het ons weten.

Lees meer...

Project “Delen” tijdens de Kindernevendienst

Bij de veertigdagentijd past het om iets op te geven waar je aan hecht. Helemaal mooi is het natuurlijk als daar iemand anders mee geholpen is. Zo ontstond het idee om in de kindernevendienst aandacht te schenken aan het thema “delen”. Gedurende de zondagen in de veertigdagentijd lazen we verhalen voor uit de kinderbijbel die hierbij passen.

Lees meer...

Kindercatechese

Met het volle aantal van zeven kinderen is in maart en april de kindercatechese geweest onder leiding van Caroline Langeweg en ondergetekende. Op de foto staan de deelnemers elk met een ingrediënt van de Pesachmaaltijd die we de laatste middag vierden. De eerste middag hebben we ons verwonderd over de tafel van de Goede Herder waar iedereen komt, het Godly Play verhaal over het avondmaal.

Lees meer...

De belevenissen van dominee Sibilla - maart 2019

Naast de bezigheden die ik wel vaker doe – kindercatechese, alpha, beleid voor de nieuwe structuur, pastoraal bezoek, vlogcatechese bedenken, de zondagse viering voorbereiden – heb ik volgende week een bijzondere bijeenkomst. Ik ben uitgenodigd door het Nederlands Bijbelgenootschap voor een panelgesprek over de revisie van de Nieuwe Bijbelvertaling.

Lees meer...

Einde inzameling aluminium

Beste mensen, ik kan per direct geen aluminium meer inleveren. Het aluminium wordt verkocht naar China en daar zijn de regels erg aangescherpt. IJzerwerf Overdie heeft de laatste tijd te kampen gehad met afgekeurde containers aluminium. Aangezien de hele opbrengst voor hen dan wegvalt en de verscheping heen en terug heel veel geld kost, hebben ze dit besluit moeten nemen.

Lees meer...

Nieuw avondmaalsstel

Vanaf 3 maart a.s. vieren we het avondmaal in de Immanuelkerk met een nieuw avondmaalsstel. De set is samengesteld uit een schenkkan, bekers en borden en het bevat ook nog twee collecteschalen. Deze stukken komen allemaal uit de erfenis van verschillende Alkmaarse PKN kerken die de afgelopen jaren gesloten zijn. Het zijn zilveren en verzilverde stukken die mooi bij elkaar passen en op deze manier worden ze hergebruikt: helemaal van deze tijd!

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.