hit counter joomla

reserveer


 

Komende vieringen

 
 01 aug 2021  10:00 uur:
dhr. J.Voet, Heiloo
 
 08 aug 2021  10:00 uur:
prop. E. Bruggeman, Amsterdam
 
 15 aug 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 22 aug 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Belevenissen van dominee Sibilla

Ik houd van muziek. En ik houd van zingen. Dat zit al heel lang in me. Er is een verhaaltje dat ik als jonge peuter een jazzmuziekje hoorde. En daarbij begon ik spontaan met mijn luierbillen heen en weer te draaien. Mijn ouders vroegen zich af van wie ik dat geleerd had. Ik zal twee geweest zijn, niet ouder. Want mijn moeder was van de ordentelijke zindelijkheidstraining.
En er is een foto van mij, waar ik een jaar of drie ben. Het is zomer. Ik sta op een grote schommel bij ons vakantiehotel en heb mijn mond wagenwijd open. Dat is zingen en swingen in één.

Lees meer...

Bij de diensten

Samenzang en mooie vieringen
We hebben mooie vieringen gehad en het mooiste vond ik toch wel dat er weer een aantal mensen aanwezig konden zijn en dat we voorzichtig konden zingen. Het goede nieuws is dat er vanaf 4 juli weer volledige samenzang toegestaan is! Ook is het weer mogelijk om met een maximaal aantal mensen op anderhalve meter de viering te houden, dat betekent zo ongeveer 70 mensen in de Immanuelkerk. We zijn met veel meer mensen en daarom blijven we de vieringen uitzenden via Kerkomroep en YouTube. Als je live wilt meekijken, klik dan pas zo’n tien minuten voor de aanvang van de viering er op. Want vóór die tijd is de viering nog niet zichtbaar.

Lees meer...

Van de voorzitter

We kijken uit op een zomer met meer vrijheden. Natuurlijk is het live meevieren van de vieringen daar al één stap van. We zien inmiddels ook uit naar de startzondag op 12 september waar we met velen bijéén kunnen komen en we vier ambtsdragers  herbevestigen. De organisatie en invulling van de startzondag is volop in gang. Fijn dat ook hier weer veel inzet voor is. Voorzichtig worden plannen gemaakt om de kerkelijke activiteiten in het najaar ook weer helemaal op te pakken. Vol goede hoop dat het vanaf nu alleen maar beter wordt. Kortom allemaal dingen in het vooruitzicht om geestelijk op te laden.

Lees meer...

Jaarthema 2021-2022

Een goede ontmoeting rond ‘Mijn God is jouw God’
Met de startzondag op 12 september starten we ook met een jaarthema. Vanuit de wijkkerkenraad is de wens om met elkaar de geloofsontmoeting aan te gaan. Een geloofsontmoeting om te ervaren waarin we van elkaar verschillen en waarin niet, waarin we elkaar verrijken en ook waar we op onze eigen grenzen stuiten en op de grenzen van de ander. Ruim een jaar geleden is de wijkkerkenraad met het visietraject begonnen. In dat traject hebben de wijkkerkenraadsleden zelf de onderlinge geloofsontmoeting als heel waardevol ervaren. En het is de wens dat die waardevolle ervaring ook verder in onze wijkgemeente plaats zal vinden.

Lees meer...

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

PR en communicatie

Oproep voor nieuwe PR- en Communicatieleden en een grafisch vormgever
Beste gemeenteleden,
Wij zijn Jorrit Voet en Inge Hesselink, sinds een klein jaar de leden van de werkgroep PR en Communicatie van de PG Alkmaar. Wat doen wij zoal? De werkgroep wil de komende tijd alle communicatie van de PG Alkmaar, tussen gemeenteleden, maar ook naar buiten, in kaart brengen. Er wordt al op heel veel verschillende manieren gecommuniceerd. Daar zijn we blij mee! Wel is het belangrijk dat we allemaal dezelfde boodschap vertellen, zodat we in alle uitingen duidelijk herkenbaar zijn als PG Alkmaar. Hoe we dat vorm willen geven, daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

reserveer

I.v.m. coronamaatregelen kunnen de kerkdiensten door maximaal 70 personen bijgewoond worden. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via de knop hierboven.
Aanmelden kan tot de dag voorafgaande aan de kerkdienst 12.00 uur.
Mensen zonder internet kunnen zich aanmelden bij Gerard, 06 43 25 59 16, tussen 18.00 en 20.00 uur.online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


peuterkerk


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.