hit counter joomla

Komende vieringen

 
 08 apr 2020  19:30 uur:
vesper
 
 09 apr 2020  19:30 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 10 apr 2020  19:30 uur:
ds. S. Verhagen
 
 11 apr 2020  21:30 uur:
dhr. J. Voet
 
 12 apr 2020  10:00 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 19 apr 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 26 apr 2020  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 03 mei 2020  10:00 uur:
ds. J. Wolswinkel, Amersfoort

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 

I.v.m. beperkingen rond het coronavirus is de Immanuelkerk gesloten. De diensten die hier zijn vermeld, worden uitgezonden via kerkomroep.
Geen of haperende verbinding? De servers van Kerkomroep worden zwaar belast. Probeert u het later nog eens.


Stille week
Voor de Stille week willen we aansluiten bij de thema’s van Sta Op. Om een rode lijn in de muziek te hebben, is er dit jaar gekozen voor liederen uit Taizé en Iona. 

 

Palmzondag 5 april: 
Johannes 12:12-19: Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer, de koning van Israël.

 

Maandag 6 april:
Matteüs 25:1-13: wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op wel tijdstip hij komt.

 

Dinsdag 7 april
Matteüs 26:1-27 en 26:66: Door die olie over mij uit te gieten, heeft ze mijn lichaam voorbereid op het graf.

 

Woensdag 8 april:
Johannes 12:20-36: Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft, draagt hij veel vrucht.

 

Witte Donderdag 9 april
Johannes 13:1-30. Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen. 
Voorganger Ane Mulder
We vieren het avondmaal in de kring

 

Goede Vrijdag 10 april:
Lucas 23:43. Heden zult U met mij in het paradijs zijn.
Voorganger: Sibilla Verhagen.
In deze viering staat de hoop die leven doet centraal. We zijn stil, zingen en bidden de overweging zal hoopvol zijn. Er zullen in deze dienst veel rituelen plaats vinden.

 

Stille Zaterdag 11 april: 
Voorganger: Jelmer Voet
De zaterdag voor Pasen is de Stille zaterdag. Op deze dag zullen jongeren in de kerk waken en stilstaan in de aanloop naar Pasen. Met medewerking van jongeren zal hier in de wake passend vorm aan gegeven worden.

 

Zondag 12 april, Pasen:
Johannes 20: 1-18. Maria uit Magdala ging naar de leerlingen en zei tegen hen: ‘Ik heb de Heer gezien!’
Voorganger: Ane Mulder.


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Van de voorzitter

Gemeenteleden,
“We leven in een periode van bezinning, inkeer en bewustwording”.
Zo begon ik mijn bericht in de laatste Samen Verder. Niets vermoedend dat we geconfronteerd zouden worden met een virus dat ons zo in de greep houdt en impact heeft op alles in ons leven. Voor een ieder, niemand uitgesloten. En toch zie en hoor ik om me heen dat de de bezinning, de inkeer en bewustwording ook vandaag de dag nog steeds centraal staat. Wat voorheen gewoon was, is opeens niet meer vanzelfsprekend. Het naar de kerk gaan, of beluisteren, elkaar ontmoeten, naar provider, noem maar op...

Lees meer...

Viering on line

De vieringen rond Pasen worden uitgezonden op ons YouTube kanaal.
Kijk op de pagina Kerkdiensten voor de laatste informatie.

Uit de wijkkerkenraad

Maart 2020
We leven in een periode van bezinning, inkeer en bewustwording. De weg naar Pasen. De lente staat al te popelen. Lente: het ontwaken en open gaan, het ontkiemen. Treffend voor de periode die we als wijkkerkenraad hebben gehad en met elkaar tegemoet gaan.

Lees meer...

De belevenissen van dominee Sibilla

Gelukkig ben ik weer regelmatig achter mijn bureau aan het werk. En als ik achter mijn bureau zit, maar ik doe het ook als ik een boodschappenlijstje schrijf, dan maak ik krabbels. Ik krabbel van alles, gewoon op het papier en met de pen die toevallig voor me liggen. Ik doe het als ik telefoneer. Ik doe het als ik nadenk. Ik doe het als ik niets doe.

Lees meer...

Verslag reis naar Lesbos

In het novembernummer van Samen Verder stond een oproep voor inzameling van goederen i.v.m. mijn reis (3 t/m 13 februari 2020) naar Lesbos – kamp Moria. Vele mensen gaven artikelen, die ik vervolgens naar een inzamelpunt kon brengen. Vervolgens meldden zich nog 2 gemeenteleden aan, namelijk Martha Visser en Angela Jansen. Wij zijn met een groep (14 personen) op 3 februari naar Lesbos afgereisd.

Lees meer...

Paasontbijt

Beleef paasmorgen met elkaar!
Zondag 12 april is het Pasen. Een goed moment om elkaar weer te ontmoeten aan de ontbijttafel. Pasen is een feest. Daarom wordt het ontbijt feestelijk verzorgd door GemeenteVorming. Het ontbijt begint om 8.30 uur. Zo zijn we ruimschoots klaar voor de paasdienst van 10.00 uur.

Lees meer...

Stamtafel

Na de vieringen is de ouderling van dienst beschikbaar voor eventuele vragen aan de wijkkerkenraad. Ook is de gastvrouw of -heer beschikbaar voor vragen en om mensen wegwijs te maken in de wijkgemeente. Om dat meer zichtbaar te maken heeft de wijkkerkenraad het voornemen om een stamtafel in te richten waarop ook informatie te vinden is over de wijkgemeente, onder andere het boekje Blije Gezichten.

Lees meer...

Wijkboekje

Het boekje Blije Gezichten levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van de onderlinge band in de gemeente. Als aanvulling daarop willen we ook aan de slag met het maken van een Wijkboekje voor Noord, zoals ook vroeger gangbaar was. Daarin komt een overzicht van wie wat doet in welke taakgroep, werkgroep of als vrijwilliger en informatie over de historie en organisatie van onze wijk Noord.

Lees meer...

Rouwgroep

In mei zal ik weer bevestigd worden als pastoraal ouderling. Al voorafgaand ga ik starten met een zogenoemde ‘rouwgroep’. Een ‘rouwgroep’ is een groep voor mensen die een dierbare hebben verloren. En het maakt niet uit of uw verlies kort of langer geleden is. Rouw is voor ieder mens weer verschillend. Veel hangt ook af van de aard van de relatie of de omstandigheden waaronder iemand is gestorven. Rouw kan lang duren.

Lees meer...

Uit de Wijkkerkenraad

Februari 2020 Verdeling aandachtsvelden binnen db
Om rechtstreeks contact tussen de wijkkerkenraad en de verschillende (werk)groepen in onze wijk mogelijk te maken heeft elk bestuurslid van het dagelijks bestuur van de wijkkerkenraad een aantal aandachtsvelden toebedeeld gekregen. Dit is ook eerder gemeld tijdens gemeentebijeenkomsten over de nieuwe structuur.

Lees meer...

Ziekenzalving

In onze gemeente kennen we het niet zo goed: ziekenzalving. Maar ook bij ons is er natuurlijk de ervaring met ziekten op lichamelijk en geestelijk vlak. Daarbij mogen we geloven dat God betrokken is bij hen die door ziekte gebroken en beperkt leven. In onze kerk gebeurt het vaak dat we onze moeite in deze voorleggen in gebed, in ons persoonlijk gebed thuis, in een gebedsgroep en ook in de voorbede tijdens de zondagse vieringen. Maar met ziekenzalving zijn de meesten van ons minder vertrouwd.

Lees meer...

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.