hit counter joomla

reserveer


Komende vieringen

 
 01 nov 2020  09:30 uur:
ds. S. Verhagen
 
 08 nov 2020  09:30 uur:
ds. A. Mulder, Alkmaar
 
 15 nov 2020  09:30 uur:
ds. S. Verhagen
 
 22 nov 2020  09:30 uur:
ds. F. van Melle, Oudorp

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


 


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Kindernevendienst

Advent en Kerst in de kindernevendienst: “ Dicht bij het licht”
In deze vreemde periode van corona gaat de kindernevendienst gewoon door. We willen graag dat de kinderen contact met elkaar kunnen houden. Daarom bieden we de kindernevendiensten ook online aan. We proberen te zoeken naar werkvormen die hierbij passen.

Lees meer...

Vanuit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden,
Als de amaryllisbollen weer in de verkoop komen dan weet je, we naderen de donkere dagen en krijgen de viering van de geboorte van Jezus in ons vizier. De opbrengst van de bollenactie is dit keer voor de professionalisering van de media(computer)corner in de Immanuëlkerk. Zoals we de afgelopen tijd hebben gezien een belangrijke investering. Daarmee kunnen we in deze door corona gedomineerde tijd toch samen gemeente zijn door te vieren, (aan)bidden, bezinnen en genieten van muziek ondanks het niet (fysiek) samenzijn.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

In oktober ben ik gestart met een cursus in het kader van de Permanente Educatie die je als predikant in de PKN geacht wordt te doen. De cursus die ik volg is de cursus Preken voor Gevorderden. Deze cursus heeft een looptijd van maar liefst twee jaar. En één van de onderdelen van de cursus is deelname aan een supervisiegroep. Met dit groepje van vier predikanten o.l.v. een supervisor (ook een predikant) heb je tien keer een sessie van een ochtend. Vandaag was de eerste bijeenkomst en voordat ik er heen ging grapte onze tienjarige bij het ontbijt: ‘ik ga een cursus Theedrinken voor Gevorderden’ doen. Zij heeft zo iets van: preken dat kan je toch al, hoezo een cursus?

Lees meer...

Oliebollen en Appelbeignets

We gaan weer oliebollen en appelbeignets bakken dit jaar.
Geheel coronaproof.
Dit jaar is de opbrengst voor de mediahoek in de Immanuelkerk.
10 oliebollen voor € 8,00
Appelbeignets € 1,50 per stuk
Alle verdere informatie volgt nog.
Maar als je echte kwaliteit wilt bestel ze dan bij ons.
Je kan nu al bestellen via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afbeelding van Marjon Besteman-Horn via Pixabay

Doe-maatje en corona

Elders kunt u lezen wat Doe-maatje voor u kan betekenen: het doen van klusjes waar u zelf geen raad mee weet (kijk bij het menu onder 'delen')
We willen in deze coronatijd het aanbod uitbreiden. Veel gemeenteleden volgen de kerkdiensten zondagochtend nu thuis, mogelijk alleen. Als u de dienst in uw eentje volgt en het fijn zou vinden om dat eens samen met een ander te doen, wil Doe-maatje op zoek gaan naar iemand die samen met u naar de dienst kijkt/luistert.

Lees meer...

Verslag

40dagenVrKVerslag van de startzondag 13 september Protestantse gemeente Alkmaar Noord
Een dag om nooit te vergeten!!
Wat een perfecte organisatie en locatie: Het speelpark De Swaan bij de Camping Molengroet maar liefst 5 ha groot!
Waarvan wij 2 grote en 1 kleine weide en het toiletgebouw mochten gebruiken.
Het was weer geweldig: in plaats van een half jaar via TV of Kerkomroep de dienst te horen, weer zoveel bekenden te ontmoeten en geloof te beleven met elkaar.

Lees meer...

Van de Beheerscommissie

De Beheercommissie van De Blije Mare bestaat uit leden van de Mariaparochie en Protestantse Gemeente. Bij overleg (vergaderingen) komen er punten zoals onderhoud, financiën, beheer en exploitatie, zorg en veiligheid, personele zaken enz. ter sprake.
Op het ogenblik speelt in deze coronatijd:

  • Het openstellen van ons kerkcentrum de Blije Mare op zondag voor de drie geloofsgemeenschappen die een kerkdienst houden.
    Worden de RIVM-maatregelen juist toegepast?
    Belangrijk de route waarlangs mensen binnenkomen en de kerk weer verlaten, hoe lang zij binnen kunnen blijven, hoe zij daarbij begeleid worden, hoe houden de vrijwilligers de bezochte plekken hygiënisch schoon?

Lees meer...

1 nov. lichtjes ter gedachtenis

Op 1 november is het Gedenken van overledenen. We noemen dan de namen van hen die ons in het afgelopen jaar ontvallen zijn en de nabestaanden worden voor deze viering uitgenodigd. Normaal gesproken is bij deze viering ook gelegenheid voor iedereen om een lichtje ter gedachtenis te ontsteken. Die gelegenheid voor iedereen willen we behouden. Maar door de coronamaatregelen doen we het dit jaar anders dan anders.

Lees meer...

Peuterkerk met kerst en in 2021

We gaan weer starten met de Peuterkerk! En we openen met het kerstverhaal op 13 december. We gaan ons best doen om dit coronaproof te laten verlopen en dat moet in de ruimte van de Immanuelkerk makkelijk kunnen. De volwassenen die geen huishouden vormen kunnen uit elkaar zitten, de kinderen mogen wel gezellig dichtbij en de zang zal, net als in de gewone zondagse viering van tegenwoordig, apart gedaan worden.

Lees meer...

Godly Play één keer per maand

Op zondag 20 september, 18 oktober en 15 november zal er tijdens de kindernevendienst Godly Play zijn. Helaas kan dit niet in de GP-ruimte, want daar kan niet voldoende afstand gehouden worden en is onvoldoende ventilatie, dus er wordt uitgeweken naar een grotere zaal. Dat brengt wel wat meer werk met zich mee doordat er materiaal neergezet moet worden. In december is er geen GP maar wel een adventsproject van Bijbel Basics.

ds. Sibilla Verhagen

Open Kerk

We missen veel in deze periode.
De kerkdiensten en het koffiedrinken.
We missen het gebouw en zo nog veel meer.
In Samen Verder zien we in de agenda staan: elke woensdagmiddag open kerk in De Blije Mare.
Vanuit de PKN Alkmaar Noord zijn we daarmee gestopt toen de Coronacris begon.
Onze katholieke broeders en zusters zijn echter gewoon doorgegaan met de Open Kerk op woensdagmiddag.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...

reserveer

I.v.m. coronamaatregelen kunnen de kerkdiensten door maximaal 70 30 personen bijgewoond worden. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via de knop hierboven.
Aanmelden kan tot de dag voorafgaande aan de kerkdienst 12.00 uur.
Mensen zonder internet kunnen zich aanmelden bij Petra, 06 13 21 23 70. Alleen op dinsdag-, woensdag- of donderdagavond na 18.00 uur.online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:


peuterkerk


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.