hit counter joomla

Aanmelden voor de kerkdiensten is niet meer nodig


Komende vieringen

 
 31 okt 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 07 nov 2021  10:00 uur:
ds. S. Verhagen
 
 14 nov 2021  10:00 uur:
ds. A. Noordijk, Amsterdam
 
 21 nov 2021  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Op zondag 19 september laten we ons inspireren door het werk van groep Kunst in de Kerk, oftewel KinK. Zij zijn de aflopen tijd bezig geweest met het thema water. Water komt op vele manieren in de Bijbel en in ons leven voor. De viering doen we aan de hand van deze werken die deze maanden te zien zijn in de hal van de Blije Mare.


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.


facebook

Amaryllisbollen

Ja hoor, op veler verzoek hebben we weer Amaryllisbollen besteld. Met die mooie sneeuwwitte en bloedrode bloemen. Bloemen die uw kamer opfleuren of die u graag cadeau wilt geven. De opbrengst is voor de kerk. U doet toch ook weer mee?

Ze kosten slechts € 5.50 per stuk.
Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Tjalling Alkema 072 562 20 35,  Hans Tijsen 072 561 23 01

Afbeelding van Annette Meyer via Pixabay

Vanuit de wijkkerkenraad

Beste gemeenteleden,
Kijkt u ook terug op een goede start van ons kerkelijk seizoen? Heb jij ook weer zin in komend jaar?
De wijkkerkenraad vindt dat we terugkijken op een mooie startzondag op een prima locatie. De locatie was uitstekend geschikt om met meer gemeenteleden bijeen te komen, beter dan op dat moment in onze eigen kerkzaal kon.

Lees meer...

Pastorale ontmoeting:

Voorafgaand aan het Gedenken van Overledenen in de dienst van 7 november, is er een pastorale avond ‘Ik denk aan...’. De avond is op maandag 1 november om 19:30 in de Blije Mare. De bijeenkomst wordt geleid door ondergetekende en pastorale ouderling Marja Ligterink.
Iedereen die iemand mist in zijn of haar leven door een overlijden, is op deze avond van harte welkom.

Lees meer...

Bij de diensten

Per 26 september kunnen we weer zonder opgave in de viering komen. Er is geen coronapas of testbewijs nodig om te komen, de viering staat open voor iedereen. Wel wordt verwacht dat je met klachten thuis blijft maar dat is ieders eigen verantwoordelijkheid. In de kerkzaal wordt een gedeelte van de stoelen aan elkaar geschoven, dat zingt lekkerder, maar er is ook een gedeelte met 1,5 m afstand voor wie dat fijner vindt. Van veel kerkgangers hoor ik dat ze gevaccineerd zijn, we blijven goed ventileren en de verwachting is dus dat we zo veilig bij elkaar kunnen komen.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Na een zomervakantie begin ik weer opnieuw. Het schoolritme ben ik geloof ik nooit helemaal kwijt geraakt. Nu ben ik hier bijna zeven jaar dominee, dus zoveel nieuws onder de zon is er niet meer, zou je zeggen. En toch: na de zomer begin ik met een idee van opnieuw. Ik krijg nog steeds een licht opgetogen gevoel hierbij, misschien is het wel iets van nieuwgeboren. Nu ben ik van de week op kraambezoek geweest, dus wellicht speelt dat ook een rol. Maar het gevoel van nieuw na de zomer, is iets dat ik al heel lang heb. In mijn schooltijd begon ik altijd monter in een blanco schrift. Dat deed ik met het voornemen om dit keer heel netjes te schrijven en alles te vatten wat ik zou leren. Dat zijn van die onhaalbare eisen, dat wist ik wel, maar de wens was er toch. En is er nog steeds.

Lees meer...

Je geloofsverhaal delen

Jaarthema 2021-2022
De startzondag is geweest en we zijn begonnen met ons jaarthema ‘Mijn God is jouw God’. Een heel avontuur eigenlijk om met elkaar te praten over wat je eigenlijk geloofd, hoe je daartoe gekomen bent, en wat je daarin allemaal meegemaakt hebt in je leven. Daarom natuurlijk ook spannend, hoe zullen andere mensen daarop reageren, mag je zijn wie je bent geworden, mag je vertellen welke keuze je waarom gemaakt hebt en mag je ook laten zien hoe je soms waartegen hebt moeten vechten, waardoor en door wie je gekwetst bent, en waarom je en door wie je bent doorgegaan? Niet onbelangrijk lijkt me in hoeverre geloof, hoop en liefde je daarin geholpen hebben, of misschien juist niet. Het geeft niet, of juist het maakt heel wat uit; ik bedoel dat alles gezegd mag worden. We doen dit immers samen, en – zoals elders gezegd - de wijkkerkenraad zelf heeft er goede ervaringen mee.

Lees meer...

Alleen samen krijgen we eenzaamheid eronder.

Al bijna een jaar horen we een variant van deze slogan. Het geldt voor corona maar misschien nog wel meer voor het gevoel van eenzaam of alleen zijn.
Al bijna een jaar kunnen we elkaar niet of nauwelijks ontmoeten na een kerkdienst. Gezellig met een kop koffie erbij. Ook zijn er mensen die nauwelijks nog buiten durven komen, bang om besmet te raken.
Gelukkig wordt er veel naar elkaar omgekeken, wordt er gebeld. Helaas zijn er in onze gemeente ook mensen die niet of nauwelijks deze contacten hebben en zich eenzaam of alleen voelen. Nu willen we jouw hulp vragen.

Lees meer...

Pastoraat

Ook in deze tijd mogelijk
Voor wie behoefte heeft aan pastoraal contact, een bemoedigend gesprek of even op adem komen bij de ander, dat kan ook in deze tijd. Het kan via de telefoon, maar ook heel goed via beeldbellen als videowhatsapp of skype en dergelijke. Mijn eigen ervaring is dat er via beeldbellen waardevol contact kan zijn. Vergaderen met een grote groep via beeldbellen is lastig, maar één op één contact kan op deze manier prima.

Lees meer...


online kerkdiensten


   

Links naar online kerkdiensten:

koffiekopjelink: on-line koffiedrinken na de dienst


peuterkerk


wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.