hit counter joomla

Komende vieringen

 
 08 dec 2019  10:00 uur:
ds. C. van Duinen
 
 15 dec 2019  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar
 
 22 dec 2019  10:00 uur:
ds. M. Braamse, Alkmaar
 
 24 dec 2019  22:00 uur:
dhr. G. Kluft
 
 25 dec 2019  10:00 uur:
ds. P. Verhoeff, Alkmaar
 
 29 dec 2019  17:00 uur:
dhr. G. Kluft

 

Andere diensten in het totaaloverzicht.


Tijdens de afwezigheid van ds. Verhagen houden wij u hier op de hoogte van de planning van de kerkdiensten.


Vlogcatechese

Volg de vlogcatecheses van dominee Sibilla op Youtube.


facebook

Nieuwsbrief kinderen&kerk

Wist je dat er een nieuwsbrief kinderen&kerk is? Zo’n vier keer per jaar wordt deze via de email verspreid. Dus als je op de hoogte wil blijven van de activiteiten voor kinderen in en rond de Blije Mare, laat het aan Sibilla Verhagen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan kom je op de maillijst.

Ziekenzalving

In onze gemeente kennen we het niet zo goed: ziekenzalving. Maar ook bij ons is er natuurlijk de ervaring met ziekten op lichamelijk en geestelijk vlak. Daarbij mogen we geloven dat God betrokken is bij hen die door ziekte gebroken en beperkt leven. In onze kerk gebeurt het vaak dat we onze moeite in deze voorleggen in gebed, in ons persoonlijk gebed thuis, in een gebedsgroep en ook in de voorbede tijdens de zondagse vieringen. Maar met ziekenzalving zijn de meesten van ons minder vertrouwd.

Lees meer...

Pastoraat ouderen

Voor wijk Noord is er geen aparte ouderenpastor meer. Gezien de omvang van de wijkgemeente en de capaciteit van het pastorale team, werd dit niet mee nodig geacht. Als je het graag wilde was het al mogelijk om ook als 75plusser een keer bezoek van mij te krijgen, en zo nu en dan heb ik ook ouderen bezocht.

Lees meer...

Een levende adventskalender

Soms worden er mooie ideeën opgedaan op internet, op de website van de PKN bijvoorbeeld. Zo werd op deze site de Levende Adventskalender gevonden, een initiatief van de PKN Dinxperlo dat we graag overnemen.

Waar gaat het om en hoe werkt het?
Gemeenteleden worden uitgenodigd om elkaar te bezoeken in de adventstijd. Dat gebeurt bij mensen thuis, die zich daarvoor aanmelden. Een ontmoeting bij mensen thuis maakt het persoonlijk en verbindt ons met elkaar.

Lees meer...

Oliebollenactie 2019

Het is inmiddels een traditie geworden, de oliebollenactie op 31 december. Verleden jaar zijn er 1000 oliebollen verkocht en dit jaar willen we dat aantal graag weer halen. De opbrengst is dit keer voor een nieuwe koelkast in de keuken van De Blije Mare. Ook worden er weer appelbeignets verkocht (echte banketbakkerskwaliteit)

Lees meer...

Eindejaarsactiviteiten

Dit jaar zal er geen oudejaarsdienst plaatsvinden in de Immanuelkerk. We doen het dit jaar in een andere vorm. Zondag 29 december vindt er om 17.00 uur een eindejaarsviering plaats in de Immanuelkerk. Dit dus in plaats van de gebruikelijke viering op Oudjaarsdag.

Het gaat een bijzondere viering worden. We staan stil bij het oude jaar en kijken alvast vooruit.

Lees meer...

Nieuwe wijkkerkenraad

Na alle voorbereidingen van de afgelopen tijd, is op 1 oktober de nieuwe organisatiestructuur ingevoerd. Wijk Noord heeft nu een eigen wijkkerkenraad die 9 oktober voor het eerst bij elkaar is geweest.
Uit de kerkenraad is het leidinggevende team gekozen dat als moderamen zal acteren; een soort dagelijks bestuur. Het zijn Carine van der Eerden-Borsboom, Petra Kool, Sibilla Verhagen, Piet de Boer en Ferdinand Coehoorn. Hoe de onderlinge taken verdeeld gaan worden, zal binnenkort duidelijk zijn. 

Lees meer...

Pastorale ontmoeting

Pastorale ontmoeting: Ik denk aan
Voorafgaand aan het gedenken van overledenen in de dienst van 3 november, is er een pastorale avond, met als thema ‘Ik denk aan...’. De avond is op maandag 28 oktober om 19:30 uur in de Blije Mare. De bijeenkomst wordt geleid door ondergetekende en een pastoraal ouderling.

Lees meer...

Belevenissen van dominee Sibilla

Je hoeft geen dominee te zijn om het goede nieuws te verkondigen. Ik denk dat iedereen het kan, op zijn of haar eigen manier. En ik vermoed dat we het vaker en creatiever doen dan we zelf beseffen. Want dat zie ik aan onze dochter van negen. Zij verspreidt het evangelie op geheel natuurlijke wijze. Ook in de nauwelijks christelijke omgeving waarin zij opgroeit. Van haar klas op de protestantse basisschool zijn er twee klasgenootjes die ook naar een (andere) kerk gaan.

Lees meer...

Werktijden predikant

Soms bereikt mij wel eens gemopper over het feit dat ik niet aanwezig ben bij een activiteit. Dat vind ik vervelend. Want naar eer en geweten vul ik mij werktijd zorgvuldig in. Mijn werktijden zijn verdeeld over de doordeweekse dagen en de avonden van maandag tot en met donderdag. Op de avonden werken is niet heel fijn, want ik kom dan niet zo goed los van mijn werk.

Lees meer...

Peuterkerk 8 december

Er is weer Peuterkerk op 8december 16:00 in de Blije Mare. We doen het kerstverhaal. De viering duurt een half uurtje, en kinderen kunnen de hele tijd actief meedoen. De volwassenen zingen liedjes op bekende kinderwijsjes. Na de viering is er iets te drinken en kunnen de kinderen spelen. De Peuterkerk is voor de allerkleinsten een hele mooie manier van samen vieren.
Volgende Peuterkerk is op: 9 februari, 29 maart en onder voorbehoud 21 juni 2020. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wie is wie?


sibilla

Sibilla Verhagen, predikante
06 24 65 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.