hit counter joomla


Komende vieringen

 
 05 juli 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 12 juli 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 19 juli 2020  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo
 
 26 juli 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Zondag 5 juli. De kerken mogen vanaf 1 juli tot 100 mensen ontvangen. De Vrijheidskerk staat dus weer voor u open! U bent van harte welkom. Begeleiders staan op u te wachten, vragen naar uw gezondheid, wijzen u op de klaarstaande handgel en begeleiden u naar de kerkzaal.
Voor degenen die (nog) niet ter kerke gaan, wordt de dienst via Facebook uitgezonden. Ook voor 12 juli geldt dit. Of we met deze uitzendingen zullen doorgaan, is nog de vraag. De diensten zijn natuurlijk altijd te beluisteren via kerkomroep.nl. 

 

De zondagen 2, 9, 23 en 30 augustus: zomerdiensten samen met de lutheranen. Deze diensten worden alle vier in de Vrijheidskerk gehouden. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans. Vieren we op de 30ste avondmaal? U hoort hier nog over.

 


facebook

Een hart onder de riem!

Graag wil ik u in deze moeizame periode een hart onder de riem steken. Of moet ik u een riem onder het hart steken? Wat hebt u liever? En hoe luidt de uitdrukking eigenlijk?

Lees meer...

De kerk op zondagmorgen

Wij volgen de richtlijnen voor erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten, zoals gepubliceerd door Protestantse Kerk in Nederland. Deze richtlijnen zijn uitgewerkt in het gebruiksplan.
De regelgeving is sterk aan verandering onderhevig. Dit gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.U kunt de actuele versie altijd hier downloaden.

De regelgeving is sterk aan verandering onderhevig. Dit gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.

Uit wijkkerkenraad - juni 2020

Het was even wennen, de fysieke wijkkerkenraadsvergadering na 3 maanden! Niet zozeer de leden en het vergaderen op zich, maar de afstand tussen elkaar. Een zeer ruime 1.5 meter was het. Nielspeter had de microfoon erbij nodig. We hebben allemaal onze persoonlijke ervaringen van de afgelopen tijd besproken. Het was fijn dit met elkaar te delen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

De inloop heeft een tijd stilgestaan en helaas kunnen we nog niet zeggen wanneer we weer beginnen. Zolang de anderhalve-meterafstand geldt moeten we dicht blijven. Dat spijt ons als gastvrouwen en alle mensen die graag komen. We laten weten hoe het verder gaat.

Bijbelse (ver)telkunst!

Over cijfers en letters (met name voor de bèta-christenen onder ons…)
Tijdens de dienst van 17 mei jl. beloofde ik u mijn rekenkunstige praatje nog wat uit te werken. Bij deze!
Alle berekeningen hadden die zondag te maken met de datum: 17-05-2020.
Eerst hadden we het over de 10 ‘heilige’ (= apart gezette, bijzondere) dagen.

Lees meer...

Kerk open

Vanaf maandag 18 mei zullen de kerkdeuren van de Vrijheidskerk openstaan op maandag- en woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur en vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur.
U bent dan welkom voor een kort bezoekje om even de stilte te ervaren in de kerkzaal, een lichtje aan te steken en zijn er mensen aanwezig voor een kort gesprek. Ook ligt er als gewoonlijk het voorbedenboek.
Alles op anderhalve meter afstand natuurlijk.

Lees meer...

Zanggroep Vrijheidskerk

Bij het opheffen van de cantorij van de Vrijheidskerk, zijn we doorgegaan als een ad hoc zanggroep. Dat wil zeggen een zanggroep die af en toe medewerking verleent bij bijzondere diensten, bijvoorbeeld een Taizédienst of een Kerst(nacht)dienst. Met een goed gevoel en veel ontvangen waardering zien we terug op de afgelopen Kerstmorgen; samen met fluit en trompet konden we een muzikaal extra aan de dienst geven.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Links naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 albert kozijn

dhr. Albert Kozijn, pastoraat 75+
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

/* */