hit counter joomla


Komende vieringen

 
 20 okt 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 27 okt 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 03 nov 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 10 nov 2019  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


 

6 oktober: dienst in het teken van dierendag. Zie hiernaast.

 

20 oktober: We vieren samen avondmaal. Tijdens de dienst nemen we afscheid van ouderenpastor Albert Kozijn. Na afloop van de viering kunt u hem in gang en zaal zelf bedanken voor zijn inzet.

 

27 oktober: Afscheid en bevestiging ambtsdragers. We zingen allerlei liederen die voortkomen uit het hart van de kloostergemeenschap Iona, m.m.v. het dubbelkwartet o.l.v. Bert Rootmensen.

 

3 november: Doopdienst. Onze jongeren werken aan deze dienst mee.

 

24 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar m.m.v. onze zanggroep o.l.v. Cor Docter

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Uitje

Op dinsdag 22 oktober gaan onze tieners en hun ouders naar het Bijbels Museum in Amsterdam. We bezoeken daar een interessante tentoonstelling: Dit is mijn verhaal. Jongeren over geloof, hoop en inspiratie.

Lees meer...

Ouderen in ‘Zuid’

Inmiddels begin ik wat mensen te kennen in deze voor mij nieuwe gemeente. Wie dominee is voor 75+ doet veel huisbezoek. Soms bij de zeer sterken. Het is geen uitzondering om bij iemand te gast te zijn die ouder is dan 90 jaar. Het is mooi om dan de verhalen te horen over een lang leven, over een jeugd die zo anders was dan nu, in de jaren 30 en 40, over de oorlog, en het harde werken in de jaren erna.

Lees meer...

Open Huis

Op 25 september was er voor de eerste keer een ontmoetingsmiddag ‘nieuwe stijl’ in de Vrijheidskerk. De opkomst was goed! Naast vijf mensen van de organisatie, waren er ongeveer vijftien mensen van binnen en buiten de kerk aanwezig. Men zat gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (met gebak van Judith om deze start extra feestelijk te maken).

Lees meer...

Op weg naar een Groene Kerk deel 2

Nieuws uit de Vredestuin
We waren nog op weg naar Pasen toen we voor het laatst iets schreven over de Vredestuin.
Weet u nog? De kinderen hadden toen de wilgentenen hut gebouwd.
Ondertussen duiken we al bijna de herfst weer in, maar niet zonder te vermelden dat de tuin de hele zomer prachtig in bloei heeft gestaan! Het resultaat van de nieuwe beplanting met veel vlinder- en bijenplanten heeft letterlijk en figuurlijk zijn ‘vruchten’ afgeworpen.

Lees meer...

Toekomst Vrijheidskerk

Na de brainstormlunch op 7 april dit jaar zijn alle aangedragen ideeën gesorteerd en geclusterd. Uiteraard kan niet alles tegelijkertijd in werking worden gezet, maar onderstaand een opsomming van wat reeds loopt en wat in een latere fase aan de orde komt.
Wat is reeds gaande:

Lees meer...

Opknappen Vrijheidskerk

Na de nieuwe tafels en stoelen in de zalen is intussen ook een begin gemaakt met schilderwerkzaamheden. De muren van de zalen hebben een opfrisbeurt gehad en in zaal 5 is een prachtig digibord gekomen, waar vooral de Taakgroep Vorming en Toerusting heel blij mee zijn. In zaal 2 is een kleinere versie geplaatst op wielen, die zonodig ook in andere ruimtes gebruikt kan worden. De schermen worden al intensief gebruikt.

Lees meer...

6 oktober: we vieren dierendag

Kerkdienst 10.00 uur: Onze werkgroep Kerk en Dier houdt ons de realiteit én het visioen voor ogen. We zullen het hebben over biodiversiteit, de godgegeven veelsoortigheid van de schepping (en de bedreiging hiervan), onze eigen verantwoordelijkheid én over de schildering door de profeet Jesaja van een nieuwe aarde op Gods initiatief. Thema: ‘Véélsoortig!’ Als het technisch lukt, luisteren we naar een lied dat in de zeventiger jaren van de vorige eeuw populair was: ‘De laatste zeven dagen’ van D.C. Lewis.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Open huis in de Vrijheidskerk

U kunt elke week op woensdagmiddag de kerk binnenlopen. Om een praatje te maken, samen de krant te lezen, even in stilte in de kerkzaal te zitten of een spelletje te doen.
Koffie en thee staan voor u klaar. We ontmoeten elkaar In de hal van de kerk. Bij mooi weer in de Vredestuin.
We beginnen steeds om 14.00 uur. U kunt ook eerst een wandeling(etje) met ons maken en daarna nog even napraten.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 corrie van duinen 2

ds. Corrie van Duinen, pastoraat 75+
06 30 90 44 78
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.