hit counter joomla


Komende vieringen

 
 01 aug 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 08 aug 2021  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude
 
 15 aug 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans en ds. Y. Bos
 
 22 aug 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans en ds. Y. Bos

  

Zondag 4 juli, lezing: Johannes 5:1-18, over de heling van de man bij het water van Betzata (ook wel Bethesda of Betsaida genoemd). In het ‘huis van genade’ (= Betzata) richt Jezus mensen op. Verheugd en dankbaar vieren we samen avondmaal.

Zondag 18 juli Lezing: Johannes 5: 36b-47. Passen de woorden en daden van Jezus wel bij wat in de wet van Mozes geschreven staat?

Zondag 25 juli Lezing: Johannes 6: 1-15. Er zijn meer dan vijfduizend mensen bij Jezus. Hoe deze mensenmassa te voeden? Met vijf broden en twee vissen? En wat te doen met twaalf lege manden?

Zondag 1 augustus Johannes 6: 16-21. De leerlingen van Jezus varen in het donker op het meer als het hard begint te waaien. Ze zijn bang, maar dan komt Jezus over het water naar hen toe.
We blikken op deze zondag ook vooruit naar de komende zomerdiensten over de ‘Ik ben’-uitspraken van Jezus.

Zondag 15 augustus Eerste van de gezamenlijke zomerdiensten met de lutheranen. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans.
‘Ik ben’. In het Johannesevangelie staan zeven uitspraken van Jezus die beginnen met de woorden ‘Ik ben’. Zo stelt Jezus zichzelf voor. Vandaag staan de eerste twee ‘Ik ben’-uitspraken centraal: ‘Ik ben het brood dat leven geeft’ (Joh. 6:35) en ‘Ik ben het licht voor de wereld’ (Johannes 8:12). We vieren samen avondmaal.

Zondag 22 augustus Tweede van de gezamenlijke zomerdiensten met de lutheranen. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans. Op deze zondag horen we Jezus drie keer over zichzelf spreken: ‘Ik ben de deur’ (Johannes 10:9), ‘Ik ben de goede herder’ (Johannes 10:11) en ‘Ik ben de opstanding en het leven’ (Johannes 11:25).

Zondag 29 augustus Derde van de gezamenlijke zomerdiensten met de lutheranen. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans. We luisteren naar de laatste twee ‘Ik ben’-uitspraken van Jezus: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven’ (Johannes 14:6) en ‘Ik ben de ware wijnstok’ (Johannes 15:8).


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Uit de wijkkerkeraad

Op 1 juni j.l. kwamen we bij elkaar met inachtneming van de anderhalvemeterafstandsregel wat leidde tot een groot carré qua opstelling. Niespeter opende de vergadering met het aansteken van een Japanse lamp als vorm van paaskaars en het tonen van twee bijbelse voorstellingen gemaakt door de Japanse kunstenaar Sadao Watanabe. Sadao getuigde van zijn geloof door het maken de jaarrekeningen van het College van Kerkrentmeesters en volkskunst en vond dat schoonheid zit in de eenvoud van het alledaagse.

Lees meer...

Overal hemel

Genesis
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. Zo begint de Bijbel. Althans in onze gangbare vertaling. Pieter Oussoren vertaalt dit eerste vers zó: ‘Bij begin is God gaan scheppen, de hemelen en het aardland’. ‘Hemelen’, meervoud. Een correcte vertaling, want zo staat het er: hemelen.
Is er dan meer dan één hemel? (Wie verliefd is weet dat er in elk geval een zevende is…) Ja, er bestaan meerdere hemelen, of beter gezegd: een hemel in tweevoud.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

De kerkenraadsvergadering van 11 mei j.l. werd voor een groot deel ingevuld met de vraag: ‘Hoe denken we over de kerk in de tijd na Corona? Een onderwerp waar je je gedachten over moet laten gaan, want hoe verloopt het kerkenwerk als er mogelijk minder mensen komen en wat vraagt dit van ons aanpassingsvermogen.
In vier groepjes hebben we hierover gebrainstormd en kwamen later bijeen om onze bevindingen te delen. Algemene mening is dat de kerntaken ‘vieren, leren, dienen en delen’ veelal hetzelfde blijven.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Wat was het toch een bijzonder jaar in de tuin met een wel heel grillige natuur. Eerst een lang aanhoudend koud voorjaar, waarbij we de vaste planten wel de grond uit wilden kijken. Dan ineens veel warmte met een enorme groeispurt van sommige planten die andere jaren wat bescheidener aanwezig waren en nu gelijk een groot stuk grond voor zichzelf opeisten. Dat moest hier en daar wel wat bij geregeld worden. Vervolgens enorme hoosbuien en rukwinden. Als plant of boom moet je er maar tegen bestand zijn. Met enige reserve liepen we de avond na die vreselijke storm dan ook het pad naar de tuin op: wat zouden we aantreffen?

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.