hit counter joomla


Komende vieringen

 
 31 okt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 07 nov 2021  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude
 
 14 nov 2021  10:00 uur:
ds. H.R. Hummelen, Egmond Binnen
 
 21 nov 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

  

Zondag 24 oktober Voorgangers: ds. Bert Griffioen en ds. Nielspeter Jans.
Tijdens deze dienst zal collega Bert Griffioen, al een tijdje geestelijk verzorger in ons plaatselijk ziekenhuis, de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar, verbonden worden aan onze gemeente. Het is goed dat een ziekenhuispredikant zich uitgestuurd (‘gezonden’) en gezien weet door een gemeente die voor hem/haar een draagvlak en thuisbasis vormt. Hij wordt aan onze wijkgemeente verbonden als predikant met een bijzondere opdracht.

 

Zondag 31 oktober Hervormingsdag. Lezing: Johannes 9: 1-41, de genezing van een blinde. We nemen afscheid van organist Fred Lodder en bedanken hem voor zijn jarenlange muzikale inzet.

 

Zondag 21 november Laatste zondag van het kerkelijk jaar.
We noemen de namen van gemeenteleden die ons sinds advent 2020 ontvallen zijn. Ook kunt u de namen doorgeven van dierbaren die in het afgelopen kerkelijk jaar gestorven zijn en die elders niet genoemd worden (Margriet Binnendijk, 072 511 03 77 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Zoals het er nu uitziet, kunnen we ook weer rondom het doopvont en in het licht van de paaskaars lichten ontsteken (op gepaste afstand van elkaar). Vanaf 9.15 uur staan de kerkdeuren voor u open. Nadere info staat in het volgende kerkblad.


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Toekomst door ontmoeting

De wijkkerkenraad Zuid nodigt alle gemeenteleden van wijk Zuid van harte uit voor de bijeenkomst op 23 oktober die het vervolg zal zijn op de gemeenteavonden van 28 en 29 juni 2021. Elders op deze website wordt hiervan verslag gedaan.
“Toekomst”: wij bespreken met elkaar de uitkomsten van deze avonden, gaan na hoe we als gemeente van De Vrijheidskerk verder willen en kunnen gaan en wat daar voor nodig is. We vullen samen de wensen in qua haalbaarheid en bemensing.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

En dan, voordat je het weet, zijn we al in de nazomer en staat de herfst voor de deur.
In de tuin beginnen de laatste planten aan hun bloeiperiode. Anderen zetten mooie zaaddozen en de eerste druiven beginnen te rijpen.
De bijenboom vlak naast de containeropstelplaats (achter het bankje) bloeit dit jaar voor het eerst en de grote wit/crème bloemtrossen trekken met hun zoete geur heel veel bijen en hommels. Het is één van de laatstbloeiende bomen in de late nazomer en de herfst en de nectar van de bloemen hebben bijen hard nodig. Het geeft ze soms net dat beetje extra energie om de winter te overleven. Na de bloemtrossen volgen de rood-zwarte zaden die weer aantrekkelijk zijn voor de vogels.

Lees meer...

Herdenken verlicht

Samen herdenken, omkijken naar elkaar en samen stilstaan bij verdriet. Dat biedt troost.
Op maandag 1 november 2021 kunt u uw dierbaren die zijn overleden in het licht zetten. Wij nodigen u op deze herdenkingsavond uit om binnen te lopen, tussen 19 en 20 uur in de Vrijheidskerk en in de Vredestuin. We luisteren naar tekst en muziek en u kunt een kaars opsteken. Ook zullen de namen worden voorgelezen van hen die u wilt gedenken. Bij binnenkomst kunt u de naam opgeven.
Deze avond is bestemd voor mensen van binnen en van buiten de kerk. Iedereen is van harte welkom.
Deze avond komt niet in de plaats van de herdenking op de laatste zondag van het kerkelijk jaar, deze keer op 21 november 2021.
Op die zondag, noemen we de namen van gemeenteleden die ons sinds advent 2020 zijn ontvallen.

Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay

Gemeenteavonden in zuid

Op 28 juni is er een gemeenteavond gehouden voor alle 60-minners en op 29 juni voor alle 60-plussers. De opkomst was groot. Hieronder de samenvatting van de twee avonden. De antwoorden van de beide avonden zijn samengevoegd.

Inleiding
Er ligt een (Corona)crisistijd achter ons waar we nog steeds mee te maken hebben. Uit landelijk onderzoek blijkt dat 50% van de trouwe kerkgangers weer terugkomt in de kerk. 50% keert waarschijnlijk niet terug. De redenen zijn divers: blijven volgen van de online diensten van zowel de eigen gemeente of zappen naar andere kerkdiensten in den lande, niet regelmatige kerkgangers keren helemaal niet terug, mensen die twee jaar geleden moeite hadden om naar de kerk te komen vanwege hun fysieke gesteldheid lukt het nu helemaal niet meer. Ook hebben we te maken met een vergrijzende gemeente, zijn er zorgen omtrent de jeugd, zijn er hoge kosten van het kerkgebouw, huizen we misschien in een te grote kerkzaal.
Hoe verder in Alkmaar-Zuid?

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

Dinsdag 6 juli kwam de wijkkerkenraad voor de laatste keer voor de zomer bij elkaar.
Nielspeter opende de vergadering met het lezen van lied 984 “Gezegend die de wereld schept”. Het lied geeft in klare en eenvoudige taal betekenis aan het woord “Gezegend”. Opvallend in de tekst is het gebruik van de tegenwoordige tijd. Daarna zongen wij het lied en stak Nielspeter de paaskaars aan als teken van Pinksteren, troost en hoop.

Lees meer...

Overal hemel

Genesis
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. Zo begint de Bijbel. Althans in onze gangbare vertaling. Pieter Oussoren vertaalt dit eerste vers zó: ‘Bij begin is God gaan scheppen, de hemelen en het aardland’. ‘Hemelen’, meervoud. Een correcte vertaling, want zo staat het er: hemelen.
Is er dan meer dan één hemel? (Wie verliefd is weet dat er in elk geval een zevende is…) Ja, er bestaan meerdere hemelen, of beter gezegd: een hemel in tweevoud.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.