hit counter joomla

Komende vieringen

 
 16 dec 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 23 dec 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 24 dec 2018  21:00 uur:
pastor A. Kozijn
 
 25 dec 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 30 dec 2018  10:00 uur:
ds. R.J. Blaauw, Heiloo
 
 06 jan 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 18 november: Iona-dienst m.m.v. het Vocaal Ensemble o.l.v. Bert Rootmensen. Thema: ‘Til een steen op en daar zul je mij vinden.’ Vorig jaar zongen we samen met Bert en zijn zangers tal van rake en frisse liederen uit het hart van Iona, die oeroude maar springlevende Schotse kloostergemeenschap. Ze smaakten naar meer en riepen om een nieuwe dienst. In de gezangen, gebeden en het gesproken woord licht de Keltische spiritualiteit op.
Centraal staat een vers uit het Tomas-evangelie: Logion (Spreuk) 77 ’Jezus zei: Ik ben het licht dat over het Al schijnt. Ik ben het Al. Uit mij kwam het Al voort en naar mij strekte het Al zich uit. Klief een stuk hout en daar ben Ik, til een steen op en daar zul je mij vinden.’
Wie de vreugde alvast wil proeven, wijs ik op Lied 975: 1 en 3

Zondag 25 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar, Gedachtenis der gestorvenen.
Thema: (T)rouw. We noemen de namen van hen die ons sinds advent 2017 ontvallen zijn. U kunt tot en met donderdag 22 november een naam aandragen van een naaste die in dezelfde periode gestorven is en van wie de naam elders niet genoemd wordt. Op de zondag zelf kunt u vanaf 9.15 uur een kaarsje aansteken voor hen die u wilt gedenken. Ook voor kinderen een troostvolle handeling.

Zondag 2 december: Advent I. In de adventsweken ontvangen we allerlei groeten. Bijbelse figuren treden steeds naar voren, brengen ons een groet en vertellen ons hun verhaal (cf. ons jaarthema: ‘Vertel me je verhaal’!). Op de eerste adventszondag is het de beurt aan Johannes de Ziener (die van het boek Openbaring). Hij brengt ons een HEMELGROET. Ook komt een vertegenwoordiger van de oecumene ons groeten aan het begin van het nieuwe kerkelijk jaar, zoals ook een van ons elders een groet zal gaan brengen. Het ligt gezien dit adventsthema voor de hand dat we zullen beginnen met een vredegroet. Lezing: Openbaring 4 en 5. Samen met de kinderen zingen we een projectlied. Een van hen zal bij het aansteken van de eerste kaars een adventsgedicht voorlezen.

Zondag 9 december: Advent II. Voorganger: ds. Bert Kramer. TOEKOMSTGROET door Johannes de Doper.

Zondag 16 december: Advent III, doopdienst. In deze dienst wordt er gedoopt. Een en al vreugde dus. Mede daarom: VREUGDEGROET door de profeet Sefanja. We lezen uit zijn boek blijde woorden: ‘Zing vrolijk, dochter van Sion! Juich, Israël! Wees blij en spring op van vreugde met heel uw ​hart, dochter van Jeruzalem!’

Zondag 23 december: Advent IV. We vieren samen avondmaal. WEES GEGROET. Maria en Elizabet ontmoeten elkaar (Lucas 1: 39-45) en Elizabet brengt Maria een groet vol verwachting. Begonnen we op de eerste advent met een vredegroet, op deze laatste adventszondag (eind groet al goed!) zullen we elkaar aan het begin van het avondmaal opnieuw groeten en elkaar de vrede van Christus toewensen.

Maandag 24 december, 21.00 uur: Kerstnachtviering m.m.v. een zanggroep. Na afloop in de hal: kerstbrood, Glühwein en chocolademelk. Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans.

Dinsdag 25 december: Eerste Kerstdag. Met een verbeelding van het geboorteverhaal van Jezus (voor jong en ouder), in het kader van ons jaarthema: ‘Vertel me je verhaal’. Zij die ons tijdens advent een groet brachten, treden opnieuw aan: Johannes de Ziener, Johannes de Doper, Sefanja en Elizabet. Zij groeten ons nog een keer: een hemelgroet, een toekomstgroet, een vreugdegroet en een wees gegroet. Zij nemen hun plaatsen in. Wat ons op kerstmorgen samenbrengt, krijgen we hierna te zien. We doen dan aan framing, inkadering. Hoe dat zal gaan? Kom maar allen tezamen en jullie zullen het zien! Voorgangers: pastor Albert Kozijn en ds. Nielspeter Jans.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Nieuws uit de Vredestuin

Er is al veel gezegd en geschreven over de herinrichting van de Vredestuin, dus ik wil het niet te lang maken.
Gelukkig hebben we de meeste nieuwe planten door de hete en droge zomer heen kunnen loodsen door elke avond te sproeien en wat zijn we dan gezegend met de vijver naast de tuin en de twee pompjes waarmee we de tuin van water konden voorzien.
Dit eerste seizoen konden we al 11 verschillende vlindersoorten tellen in de tuin en het zoemt van de bijen en hommels, waarbij het paarse tuinvak favoriet lijkt.

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 18

De kalender geeft 7 november aan. Het is al weer twee maanden geleden dat ik vogelvlucht 17 schreef. Twee maanden waarin gezinsleven, kerkleven, werk en ontspanning zich afwisselden. Begin oktober zijn we vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar de Belgische kust getogen en hebben we de “Koninklijke Baan” gereden. Een prachtige kustweg langs plaatsen als Cadzand, Knokke en De Haan. Vergane glorie afgewisseld door nieuwbouw, plaatsen waar je nooit gevonden wil worden en stekjes waar je gelijk verliefd op wordt.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk (4)

Reacties
In de vorige 'Zondags gaan we naar de kerk' schreef ik over de stilte vóór de dienst en vroeg ik u om reacties. Een drietal berichten kwam binnen (uit Zuid én Noord!). Met toestemming van de indieners citeer ik uit deze respons.

Een eerste reactie:
“Ik denk dat je wel weet dat ik een groot stilteminnaar ben. Lachen doe ik ook graag (want dat mag van God) en mensen ontmoeten doe ik ook graag (in hen zou ik God zelf kunnen ontmoeten).

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk (3)

In deze rubriek over liturgische zaken kaart ik deze keer een schier onoplosbaar probleem aan. Het gaat deze keer niet over een onderdeel van de zondagse eredienst – het smeekgebed, de verkondiging o.i.d. –, maar over iets wat hieraan voorafgaat: de minuten die we samen doorbrengen voor het begin van de dienst.

Lees meer...

Vooruitblijk

Met vreugde kijken we uit naar de tijd die voor ons ligt. Op allerlei terreinen is er gemeentewerk in uitvoering.
De taakgroep Vorming & Toerusting heeft opnieuw een boeiend programma samengesteld en een kleurrijke folder uitgegeven. Er is voor elk wat wils. De werkgroep Kerk en Dier legt het gedachtegoed van Albert Schweitzer in ons midden en roept op tot bezinning.

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 17

De kalender geeft 7 september aan. Het is al weer twee maanden geleden dat ik vogelvlucht 16 schreef. Twee maanden waarin de hitte voelbaar was, het gras aan de overkant geler bleek, een groot deel van Nederland vakantie vierde en waarin het relatief rustig was in onze gemeente. Ook een periode waarin we afscheid namen van gemeenteleden en hun nabestaanden mochten bijstaan.

Lees meer...

De goede herder

Kijkend naar de afbeelding achterin de Vrijheidskerk: De Goede Herder met een lam in de armen, dan denken we uiteraard aan de gelijkenis van Jezus, die met dit beeld duidelijk wil maken hoe God een mens dat van Hem en van de ‘kudde’ is afgedwaald, opzoekt en weer terugbrengt. Wat we echter met onze fysieke ogen op die afbeelding zien is een lam in de armen van de Goede Herder.

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 12 december. 9 januari, 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.