hit counter joomla


Komende vieringen

 
 10 apr 2020  19:30 uur:
ds. D.P. Jans en ds. Y. Bos
 
 12 apr 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 19 apr 2020  10:00 uur:
ds. R.J. Kooiman, Hoorn
 
 26 apr 2020  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo
 
 03 mei 2020  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.

 

In de komende periode zijn er geen diensten in de Vrijheidskerk. Wel wordt een kerkomroepdienst uitgezonden. Deze diensten beginnen gewoon om 10.00 uur, maar u kunt deze ook op een later tijdstip beluisteren. www.kerkomroep.nl

 

Zondag 29 maart: ds. Sibilla Verhagen

 

Zondag 5 april: ds. Sibilla Verhagen

  

Goede Vrijdag 10 april 19.30 uur: We lezen de kruiswoorden van Jezus. Cor Docter zal de Intrada en de zeven Sonatas van Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn (1786) ten gehore brengen. Voor en na de dienst heerst er stilte in de kerk. Deze stilte duurt voort tot op straat. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans

Paaszondag 12 april:  ‘Christus is waarlijk opgestaan!’

facebook

Paasbrief

Ontgrendeling
De meest ingrijpende lockdown eindigde in de paasnacht. Tot dan toe lag het Leven volledig stil. Doodstil. Buiten adem. Bewegingloos. Gekerkerd. Vergrendeld. Beklemd. Uitgestorven. Ter ziele. Leegte alom. Alle licht en lucht ontnomen. Down to earth.
Toen werd de zware steen weggerold. Ook van ons eigen hart. Uit de engte en de benauwenis, uit het (o, wonder!) ontgrendelde huis van de dood trad Christus naar buiten. Stralend. Door de hemel beademd. 

download de paasbrief om verder te lezen. 

Diensten rond Pasen

Het moderamen van Zuid heeft, in samenspraak met Yvonne Bos, besloten dat de Witte Donderdag-dienst in de Lutherse Kerk en de paasnachtdienst in de Vrijheidskerk NIET zullen doorgaan.
De doop zal op een zondag ergens in de zomer plaatsvinden.
Op Goede Vrijdag is er wel een dienst, die te beluisteren zal zijn op kerkomroep.nl en via Facebook.

Lees meer...

Corona en kroon

Altijd al gedacht dat er iets geks met me aan de hand is – ik ben, vrees ik, niet de enige die zo denkt… –, maar nu heb ik ontdekt wat er loos is. Ik blijk een man te zijn met maar liefst twee harten: een liturgisch hart en een pastoraal hart. Het ene loopt warm voor de eredienst; het andere is vol van mensen en hun zorgen. Mijn liturgische hart heeft de lezingen en de liederen lief. Vanuit dat hart bid ik en zing ik. Het juicht, wanneer de zondag aangebroken is. Het klopt sneller wanneer het orgel klinkt en de lector uit de Schriften voorleest.

Lees meer...

Door goede machten trouw en stil omgeven

Op Witte Donderdag is het precies 75 jaar geleden dat theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) in concentratiekamp Flossenbürg terechtgesteld werd. Tijdens de paascyclus besteden wij aandacht aan zijn gedachtegoed. Op Witte Donderdag zullen we ons bezinnen op goede machten die ons trouw en stil omgeven. Op Goede Vrijdag lezen we een bekend gedicht van hem, dat ik u hier al ter overweging aanbied.

Lees meer...

Lieve mensen in Alkmaar,

De afgelopen weken heb ik een golf aan mooie kaarten en goede woorden uit de gemeente ontvangen. Dat is hartverwarmend. En al die trouw, en dat meeleven, zijn krachtig, en bijzonder. Het is als het manna dat mij uit de hemel toevalt. Genoeg om van te leven, iedere dag weer opnieuw. 
De operatie vorige week was wel iets ingewikkelder dan de artsen hadden verwacht. Maar toen alle slangen eenmaal uit mijn lijf waren ging het rap beter. Ik herstel nu in zorghotel 'De Kim' in Noordwijk aan zee.

Lees meer...

Koffieschenken in de Vrijheidskerk

De Vrijheidskerk is een plek waar we allemaal met plezier na de dienst genieten van een kop koffie of thee en elkaars gezelschap. We willen deze traditie graag behouden en daarvoor hebben we extra koffiezetters nodig. Maar wat doet een koffiezetter zoal? Hieronder een beschrijving van de werkzaamheden:

Lees meer...

Uit de Wijkkerkenraad

De vergadering van wijkkerkenraad Zuid was 7 januari. Vlak na nieuwjaar, de oliebollen nog vers in het geheugen en zeker ook alle mooie kerstdiensten die we gehad hebben. Er kwamen zeer positieve reacties over de inloopmiddag op oudejaarsdag met aansluitend een vesper. Deze was in plaats van de oudejaarsdienst die in de avond werd gehouden. Een vollere kerk dan in de avonduren!

Lees meer...

Zanggroep Vrijheidskerk

Bij het opheffen van de cantorij van de Vrijheidskerk, zijn we doorgegaan als een ad hoc zanggroep. Dat wil zeggen een zanggroep die af en toe medewerking verleent bij bijzondere diensten, bijvoorbeeld een Taizédienst of een Kerst(nacht)dienst. Met een goed gevoel en veel ontvangen waardering zien we terug op de afgelopen Kerstmorgen; samen met fluit en trompet konden we een muzikaal extra aan de dienst geven.

Lees meer...

Open Huis

Op 25 september was er voor de eerste keer een ontmoetingsmiddag ‘nieuwe stijl’ in de Vrijheidskerk. De opkomst was goed! Naast vijf mensen van de organisatie, waren er ongeveer vijftien mensen van binnen en buiten de kerk aanwezig. Men zat gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (met gebak van Judith om deze start extra feestelijk te maken).

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Open huis in de Vrijheidskerk

Elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur staan de deuren van de kerk open om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te wandelen of een spelletje te doen. Het zijn gezellige uren. Soms sluiten de kinderen en de leiding van de club ook aan. Om even mee te sjoelen bijvoorbeeld. Ook in november en december gaan we door met deze middagen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Inloop op 15 maart gaat niet door!
Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 albert kozijn

dhr. Albert Kozijn, pastoraat 75+
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.