hit counter joomla


Komende vieringen

 
 09 mei 2021  10:00 uur:
ds. L.T. Witkamp, Vinkeveen
 
 13 mei 2021  10:00 uur:
werkgroep eredienst
 
 16 mei 2021  10:00 uur:
ds. J.J.F. van Melle, Oudorp
 
 23 mei 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 mei 2021  19:30 uur:
Taizédienst
 
 30 mei 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Er mogen 30 bezoekers aanwezig zijn tijdens de kerkdiensten op de zondagmorgen en de avondgebeden tijdens de veertigdagentijd op de woensdagavond. Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De diensten zijn ook online te volgen.

  

 

Zondag 18 april. Voorganger: ds. Rudolf Kooiman. Op het leesrooster: Johannes 21:15-24.

Zondag 25 april Lezing: Johannes 10: 11-16 over de Goede Herder.

Zondag 2 mei, dienst tussen Koningsdag en 4 en 5 mei Lezing: Deuteronomium 4: 31-40 ‘De Heer, uw God, is een God van liefde (…) Ga de hele geschiedenis maar eens na!’ Het laatste lied van deze dienst zal Lied 708 zijn: ‘Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer!’

Zondag 9 mei Voorganger: ds. Theo Witkamp. We vieren samen avondmaal. Op het leesrooster staat Johannes 15: 9-17.

Donderdag 13 mei, Hemelvaart, 10.00 uur, morgengebed in en vanuit de Vrijheidskerk, verzorgd door de werkgroep Eredienst. Lezing: Handelingen 1: 1-11.

Zondag 16 mei, Wezenzondag Voorganger: ds. Ferdinand van Melle. Op het leesrooster staat Johannes 17: 14-26.

Zondag 23 mei, Pinksteren Lezing: Handelingen 2: 1-13, over de komst van de Heilige Geest.

Vrijdag 28 mei, Taizé-viering in het kader van de Feestweek van de oecumene (onder voorbehoud), om 19.30 uur in de Vrijheidskerk, verzorgd door onze werkgroep Eredienst. Thema: ‘Ga de weg van de kinderen van het Licht!’

Zondag 30 mei Lezing: I Korintiërs 2: 6-16 ‘Wat het oog niet heeft gezien en het oor niet heeft gehoord, wat in geen mensenhart is opgekomen, dat heeft God bestemd voor wie hem liefheeft.’

 


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Niet bij de pakken neerzitten!

Ja, ons wordt gevraagd, juist in deze coronatijd, de moed niet te verliezen. Het is doorzetten geblazen. We moeten niet bij de pakken neerzitten.
Waar komt deze laatste uitdrukking eigenlijk vandaan? ‘Niet bij de pakken neerzitten’ – je gebruikt deze formulering vaak om mensen te bemoedigen of om jezelf aan te sporen, maar wat zeg je eigenlijk, als je deze woorden in de mond neemt?

Lees meer...

Vlaggen

vlagVoor de ingang van de Vrijheidskerk staat een vlaggenmast. Op de dagen, die daarvoor in aanmerking komen, werd daar jarenlang de vlag gehesen door Piet. Na zijn ziekte heeft hij besloten deze taak neer te leggen. Wij bedanken hem voor zijn jarenlange trouwe dienst. Het is nu op zoeken naar iemand die deze taak over wil nemen. Voelt u zich geroepen, dan kunt u zich aanmelden bij één van de kerkrentmeesters van de Vrijheidskerk, Marcelle van der Ploeg en Simon Binnendijk.

Uit de wijkkerkenraad

In de kerkenraadsvergadering van 6 april j.l. blikten we terug op de paastijd.
Nielspeter had als intro op deze vergadering kopieën van treffende schilderijen en een interessant verhaal.
Er is tevens, in de tijdsspanne van 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren, een prachtig dagboekje verschenen voor gemeenteleden van De Vrijheidskerk. Een boekje met hoopvolle verwachtingen en mooie gedichten. Maar soms ook een verrassend recept en een leuke puzzel.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Inmiddels is in de tuin al het oude afgestorven plantenmateriaal gesnoeid. Het fijn hakselen is helaas nog niet gelukt omdat de bestelde hakselmachine al weken op zich laat wachten. Geduld is dus een schone zaak! Nu de afgestorven plantendelen verwijderd zijn ziet de aarde er heerlijk veelbelovend uit. Na de ingetogenheid van de stille week is er weer nieuw leven en een nieuwe toekomst! Het liefst zou je alle planten de grond uit willen kijken, maar na de twee zomerse dagen van 14 dagen terug is het goed dat de natuur er weer even een rem op zet door een nieuwe koude periode. Zo worden de planten alléén maar sterker en weerbaarder tegen storm, regen, droogte en ziekte.

Lees meer...

Kerkdiensten alleen online

Beste gemeenteleden,
Vanaf 19 december 2020 tot 19 januari 2021 zullen alle kerkdiensten in De Vrijheidskerk alleen online te volgen zijn via Facebook en Kerkomroep. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.
Hoe dit werkt vindt u op de pagina 'Kerkdiensten'.
De kerkenraad wenst iedereen goede vieringen, gezegende kerstdagen en een goed en gezond nieuwjaar.
Namens de wijkkerkenraad Alkmaar-Zuid.

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.