hit counter joomla


Komende vieringen

 
 19 apr 2019  19:30 uur:
ds. Y. Bos en ds. D.P. Jans
 
 20 apr 2019  21:00 uur:
ds. Y. Bos en ds. D.P. Jans
 
 21 apr 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 apr 2019  10:00 uur:
ds M. Visser, Heemskerk
 
 05 mei 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 12 mei 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Woensdag 27 maart, 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd

Zondag 31 maart: Vierde zondag van de veertigdagentijd, Doopdienst m.m.v. onze tieners. Aan het begin van deze feestelijke dienst (de zondag wordt ook wel ‘Klein Pasen’ genoemd) wordt Marcus Mahendra gedoopt! De bijbellezing gaat over de verloren zoon (Lucas 15: 11-32). Zo heet die jongeman immers al eeuwen. Maar kunnen we hem niet beter ‘de gevonden zoon’ noemen of ‘de ontvangen zoon’ of ‘het omarmde kind’? De dienst is samen met de tieners van De Vrijheidskerk voorbereid. Een dienst voor jong en ouder dus, van baby tot hoogbejaard.

Woensdag 3 april: 18.00 uur, Vesper en sobere maaltijd.

Zondag 7 april: voorganger: pastor Albert Kozijn; aansluitend een toekomstgericht gemeenteoverleg met lunch.

Woensdag 10 april: 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd.

Zondag 14 april: Palmpasen, de kinderen lopen met hun palmpassstokken door de kerk.

Woensdag 17 april: 18.00 uur Vesper en sobere maaltijd.

Donderdag 18 april: Witte Donderdag, Agapè-maaltijd in de Lutherse Kerk. Thema: ‘Tafelwoorden’.

Vrijdag 19 april: Goede Vrijdag, we lezen over de kruiswoorden van Jezus en bezinnen ons op zijn overgave/offergave. Thema: ‘Kruiswoorden’.

Zaterdag 20 april: Stille Zaterdag, Paasnacht, avondmaalsviering, belijdenisdienst. Thema: ‘Levenswoorden’. We wachten in stilte en waken bij het graf van Jezus. ‘Wachters op de morgen, hoever is de nacht?’ Dan wordt het licht bij ons binnen: de nieuwe paaskaars wordt aangedragen. Verheugd delen wij het oplichtend vuur. De Schrift wordt geopend. We lezen over het mysterie en het wonder van schepping en opstanding (zie het voorwoord ‘Alle begrip te boven’). We zingen het uit. Een van ons staat op en beaamt zijn doop. Hierna vernieuwen wij allen onze doopbelofte. We vieren Christus’ levende aanwezigheid met brood en wijn. ‘Christus, onze Heer, verrees. Halleluja!’ Thema: ‘Levenswoorden’.

Zondag 21 april: Paasmorgen. Vol vreugde bezingen wij in deze dienst de opstanding van Jezus. Thema: ‘Het Levende Woord’.

Zondag 28 april: ds. Visser uit Heemskerk gaat voor.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Brainstormlunch

Uitnodiging voor alle gemeenteleden in Alkmaar-Zuid
Zoals u hebt kunnen lezen, is het de bedoeling dat er twee wijkgemeentes worden gevormd, een rondom de Immanuelkerk en een rondom de Vrijheidskerk. De belangrijke vraag die we als toekomstige wijkgemeente Zuid met elkaar moeten beantwoorden is: hoe willen we de komende tijd in Zuid gemeente zijn?
Over deze vraag willen we graag met alle leden van de kerk, jong en oud en er tussenin, van gedachten wisselen. Wees hiervoor welkom op zondag 7 april 2019!

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 21

De kalender geeft 13 maart aan. Na de warme week waarin we naar hartenlust van het weer konden genieten, is het alweer geruime tijd: “Het regent, het zegent”. In die bewuste week hebben Marianne en ik een gezamenlijke wens in vervulling laten gaan. We hebben een snorscooter gekocht. Een tweedehandsje die officieel 25 kilometer per uur kan rijden, maar stiekem de 35 aantikt. Dus mochten jullie binnenkort een snorscooter met daarop een stel overjarige pubers, verstopt achter een groot windscherm, zien rijden, gewoon even zwaaien.

Lees meer...

Grijs plakband op de kerkvloer

Al enige tijd zijn er in de Vrijheidskerk op de vloer banen met grijs plakband te zien. Daaronder zitten tijdelijk de leidingen voor de nieuwe ringleiding. Over enige tijd worden de leidingen in de vloer gefreesd. Dat vormt de afronding van de verbetering van de geluidsinstallatie. Al maanden wordt daar aan gewerkt, grotendeels door vrijwilligers.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Op weg naar een groene kerk.
Met het zachte weer van de afgelopen tijd kunnen we de winter bijna vaarwel zeggen. In de Vredestuin begint ‘het nieuwe leven’ al op een aantal plaatsen zichtbaar te worden. De eerste voorjaarsbolletjes schieten uit de grond. De meest in het oog springende voorjaarsbloeiers zijn de mooie paarsblauwe Irissen.

Lees meer...

40-dagentijd "Een nieuw begin"

In de veertigdagentijd leven we toe naar het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds weer een nieuwe start kunnen maken en dat we zijn liefde mogen delen met anderen. Opnieuw beginnen is niet altijd makkelijk. Zeker niet wanneer je als kindslaaf moet werken, je familie is vermoord door gewelddadige milities, of wanneer je als ex-gevangene je leven weer wilt opbouwen.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk

Over het ordinarium en het proprium
Een zondagse eredienst kent meestal een vaste orde. Een kind steekt de tafelkaarsen aan. We gaan staan en zingen ons eerste lied. Hierna komt het welkom, de bemoediging en het drempelgebed. Dan treedt de diaken naar voren voor het smeekgebed, dat (behalve in de twee voorbereidingstijden advent en veertigdagentijd) gevolgd wordt door een glorialied. Dit alles hoort bij het vaste onderdeel ‘Voorbereiding’.

Lees meer...

Goede Vrijdag

Voor de dienst op Goede Vrijdag zou de werkgroep Eredienst graag allerlei ‘berichten van lijden’ van u en jullie ontvangen. Dat wil zeggen: krantenknipsels, foto’s, hartenkreten. We maken daar dan een collage van en plaatsen deze vooraan in de kerk. Zo blikken we op Goede Vrijdag op onze wereld-in-nood en horen we het verhaal van Christus’ lijden. Verhaal en collage horen bij elkaar: het is dezelfde pijn.

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 12 december. 9 januari, 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.