hit counter joomla

Komende vieringen

 
 21 okt 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 28 okt 2018  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 04 nov 2018  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude
 
 11 nov 2018  10:00 uur:
ds. J.F. Idzenga, Alkmaar

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 7 oktober: Gemeenschappelijke dienst Noord-Zuid, mede voorbereid en uitgevoerd door jongeren. Thema (n.a.v. Alkmaars ontzet): Vrijheid. We gaan o.a. een aantal stellingen met elkaar bespreken. Voorgangers: ds. Sibilla Verhagen en ds. Nielspeter Jans.

Zondag 21 oktober: Tijdens het koffiedrinken na de dienst zullen Carolien en Tim Visser het verhaal vertellen over hun zeereis, hun zeilavontuur. Ook tijdens de dienst zal het over zee en water gaan. En zeker ook over ‘een scheepken onder…’

Zondag 28 oktober Nationale Bijbelzondag Lezing: Marcus 10: 46-52, over Bartimeüs, de blinde bedelaar, van wie de ogen ontsluierd werden.

Zondag 18 november: Iona-dienst m.m.v. het Vocaal Ensemble o.l.v. Bert Rootmensen. Thema: ‘Til een steen op en daar zul je mij vinden.’ Vorig jaar zongen we samen met Bert en zijn zangers tal van rake en frisse liederen uit het hart van Iona, die oeroude maar springlevende Schotse kloostergemeenschap. Ze smaakten naar meer en riepen om een nieuwe dienst. In de gezangen, gebeden en het gesproken woord licht de Keltische spiritualiteit op.
Centraal staat een vers uit het Tomas-evangelie: Logion (Spreuk) 77 ’Jezus zei: Ik ben het licht dat over het Al schijnt. Ik ben het Al. Uit mij kwam het Al voort en naar mij strekte het Al zich uit. Klief een stuk hout en daar ben Ik, til een steen op en daar zul je mij vinden.’
Wie de vreugde alvast wil proeven, wijs ik op Lied 975: 1 en 3

Zondag 25 november: Laatste zondag van het kerkelijk jaar. Thema: (T)rouw. We noemen de namen van hen die ons sinds advent 2017 ontvallen zijn. U kunt tot en met donderdag 22 november een naam aandragen van een naaste die in dezelfde periode gestorven is en van wie de naam elders niet genoemd wordt. Op de zondag zelf kunt u vanaf 9.15 uur een kaarsje aansteken voor hen die u wilt gedenken.

Zondag 24 september Voorganger: proponent Jerke de Vries
Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Nieuws uit de Vredestuin

Er is al veel gezegd en geschreven over de herinrichting van de Vredestuin, dus ik wil het niet te lang maken.
Gelukkig hebben we de meeste nieuwe planten door de hete en droge zomer heen kunnen loodsen door elke avond te sproeien en wat zijn we dan gezegend met de vijver naast de tuin en de twee pompjes waarmee we de tuin van water konden voorzien.
Dit eerste seizoen konden we al 11 verschillende vlindersoorten tellen in de tuin en het zoemt van de bijen en hommels, waarbij het paarse tuinvak favoriet lijkt.

Lees meer...

Zondags gaan we naar de kerk (3)

In deze rubriek over liturgische zaken kaart ik deze keer een schier onoplosbaar probleem aan. Het gaat deze keer niet over een onderdeel van de zondagse eredienst – het smeekgebed, de verkondiging o.i.d. –, maar over iets wat hieraan voorafgaat: de minuten die we samen doorbrengen voor het begin van de dienst.

Lees meer...

Vooruitblijk

Met vreugde kijken we uit naar de tijd die voor ons ligt. Op allerlei terreinen is er gemeentewerk in uitvoering.
De taakgroep Vorming & Toerusting heeft opnieuw een boeiend programma samengesteld en een kleurrijke folder uitgegeven. Er is voor elk wat wils. De werkgroep Kerk en Dier legt het gedachtegoed van Albert Schweitzer in ons midden en roept op tot bezinning.

Lees meer...

Wie wil meepraten?

‘De puberteit is de periode in het leven van tieners waarin ouders moeilijk beginnen te doen’ (Harvey Kurtzmann, 1924-1993).
Onlangs kreeg ik de vraag of het mogelijk zou zijn om een ontmoeting te organiseren voor ouders van pubers. De aanvrager heeft behoefte om er met anderen over te praten. Wat gebeurt er in de puberteit? En vooral: hoe moet je hierop als ouder reageren?

Lees meer...

Pastorale vogelvlucht 17

De kalender geeft 7 september aan. Het is al weer twee maanden geleden dat ik vogelvlucht 16 schreef. Twee maanden waarin de hitte voelbaar was, het gras aan de overkant geler bleek, een groot deel van Nederland vakantie vierde en waarin het relatief rustig was in onze gemeente. Ook een periode waarin we afscheid namen van gemeenteleden en hun nabestaanden mochten bijstaan.

Lees meer...

De goede herder

Kijkend naar de afbeelding achterin de Vrijheidskerk: De Goede Herder met een lam in de armen, dan denken we uiteraard aan de gelijkenis van Jezus, die met dit beeld duidelijk wil maken hoe God een mens dat van Hem en van de ‘kudde’ is afgedwaald, opzoekt en weer terugbrengt. Wat we echter met onze fysieke ogen op die afbeelding zien is een lam in de armen van de Goede Herder.

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

Inloopmiddagen Westerhout

Westerhout

Inloopmiddagen in Westerhout: van 14.00 – 16.00 uur. Ruimte 2 op de 2e verdieping, schuin tegenover de lift. Data: 6 juni, 4 juli, 8 augustus, 5 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


albert

Albert Kozijn, ouderenpastor
06 30 38 17 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.