hit counter joomla


Komende vieringen

 
 02 feb 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 09 feb 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 16 feb 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 23 feb 2020  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


Zondag 19 januari Kana-zondag, over de derde dag, de zes kruiken en het blozende water. In de dienst krijgen onze gemeenteleden die na het groene licht van de kerkenraad een pioniersplek in Alkmaar beginnen (‘Linked-Up’), de zegen over hun missie. Tijdens het koffiedrinken presenteren zij hun visie en plannen.


Zondag 2 februari Afscheid en bevestiging van ambtsdragers


Zondag 9 februari Avondmaalsdienst m.m.v. het Interkerkelijk Koor Columba. Thema: ‘Een nieuwe koning die Jozef níet gekend had’ (Exodus 1:8b) Over de mensen van het Boek, hoe belangrijk hun stem is. We lezen eerst over de slavenarbeid van de Israëlieten (Exodus 1:1-14). Aan de andere kant van de Bijbel horen we Jezus zeggen: ‘Jullie zijn het zout der aarde en het licht der wereld’ (Matteüs 5:13-16).


Zondag 16 februari Taizéviering m.m.v. onze zanggroep. We zingen bekende liederen uit de kloostergemeenschap van Taizé en mediteren over een bijbeltekst. Door de veelvuldige herhaling van de liedteksten kun je afdalen naar een diepere laag. Je gaat mee in de stroom van de melodie en je hart vindt rust.

facebook

ds Corrie van Duinen

Tot haar en ons verdriet heeft ds. Corrie van Duinen zich deze week ziek moeten melden. Zo'n vier jaar geleden is bij haar een tumor verwijderd en deze is teruggekomen, ditmaal in de dunne darm. Het betreft een zeer uitzonderlijke vorm van kanker, welke wel operatief is te bestrijden, maar waartegen geen bestraling of chemotherapie mogelijk is. De officiële benaming is "gist".

Lees meer...

Ontlediging

‘Laat die gezindheid bij u zijn, welke ook in Christus Jezus was, die (…) Zichzelf ontledigd heeft en de gestalte van een dienstknecht heeft aangenomen en aan de mensen gelijk geworden is’ (Filippenzen 2: 5-6, NBG-vertaling).
Dit is wat God ons met Kerst heeft geschonken: een nieuwe gezindheid, een nieuwe innerlijke houding, een nieuw leven in de trant van zijn Zoon.

Lees meer...

Creativiteit is geen hobby

Het is een manier van leven.
Bij alles wat ik aan nieuwjaarswensen las trof mij de tekst van Zuster Mariella Oberndorff, een van de zusters Augustinessen van Sint-Monica. Zij schrijft in hun blad ‘Stad Gods’ onder het kopje ‘Een goed begin’ over de slogan “being creative is not a hobby. It’s a way of life”: “Is het niet aan ons allemaal om creatief te blijven, om voor elkaar juist die ruimte te scheppen waar mensen hun weg naar God kunnen gaan?

Lees meer...

Zanggroep Vrijheidskerk

Bij het opheffen van de cantorij van de Vrijheidskerk, zijn we doorgegaan als een ad hoc zanggroep. Dat wil zeggen een zanggroep die af en toe medewerking verleent bij bijzondere diensten, bijvoorbeeld een Taizédienst of een Kerst(nacht)dienst. Met een goed gevoel en veel ontvangen waardering zien we terug op de afgelopen Kerstmorgen; samen met fluit en trompet konden we een muzikaal extra aan de dienst geven.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad - jan, 2020

De vergadering van wijkkerkenraad zuid was 3 december 2019 en als u dit leest zijn we al weer in het nieuwe jaar 2020. Er werd veel besproken over de activiteiten rondom de advent en Kerst. Hopelijk heeft u van veel kunnen genieten. Zondag 1 december zijn we begonnen aan een nieuw kerkelijk jaar. Het was een mooie dienst met o.a. de cantorij van de Tercoulsterkerk in Heiloo.

Lees meer...

Hartentaal

Een van de liederen die de zanggroep op kerstmorgen zal gaan zingen, is een middeleeuws kerstlied. We noemen het oude lied naar zijn beginregel: ‘In dulci jubilo’. Wie de oorspronkelijke tekst doorneemt, ziet iets opmerkelijks: het bestaat uit Latijnse en Duitse woorden.

Lees meer...

Wat doen mij recht

Over wat er toe doet bij een rouwdienst
Regelmatig ben ik betrokken bij uitvaarten, en altijd weer is het anders, en tegelijkertijd ook heel herkenbaar. De rol van een predikant bij een uitvaart is vooral een begeleidende. De meeste nabestaanden doen dit immers vaak voor het eerst. Bij ieder familiegesprek ter voorbereiding van een rouwdienst leg ik aan het begin uit wat er toe doet, als we gaan praten over het hoe en wat. En dat helpt.

Lees meer...

Ontmoetingsbijeenkomst wijk M

Eerder is gemeld dat wijk M op 1 februari een ontmoetingsbijeenkomst zal gaan houden in de Vrijheidskerk. Hopelijk heeft u die datum al in de nieuwe agenda gezet. We kunnen elkaar dan ontmoeten en gezellig samen eten.

Als team hebben we het volgende plan bedacht. Wij zouden het leuk vinden wanneer u iets mee zou kunnen nemen wat voor u een speciale betekenis heeft. Misschien kunt/wilt u met ons delen waarom juist dat item een speciale betekenis voor u heeft.

Lees meer...

Over de zegen

In tegenstelling tot onze Rooms Katholieke broeders en zusters kennen wij in de Protestantse traditie geen rituelen op een ziekbed, of sterfbed. Tenminste, niet als formele gebruiken. In de praktijk is dat anders. Er ontstaat veel en kan veel in de relatie met iemand die ziek is, of weet dat hij of zij sterven gaat. Een heel bijzonder gebaar is dan het uitspreken van de zegen.

Lees meer...

Ouderen in ‘Zuid’

Inmiddels begin ik wat mensen te kennen in deze voor mij nieuwe gemeente. Wie dominee is voor 75+ doet veel huisbezoek. Soms bij de zeer sterken. Het is geen uitzondering om bij iemand te gast te zijn die ouder is dan 90 jaar. Het is mooi om dan de verhalen te horen over een lang leven, over een jeugd die zo anders was dan nu, in de jaren 30 en 40, over de oorlog, en het harde werken in de jaren erna.

Lees meer...

Open Huis

Op 25 september was er voor de eerste keer een ontmoetingsmiddag ‘nieuwe stijl’ in de Vrijheidskerk. De opkomst was goed! Naast vijf mensen van de organisatie, waren er ongeveer vijftien mensen van binnen en buiten de kerk aanwezig. Men zat gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (met gebak van Judith om deze start extra feestelijk te maken).

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Open huis in de Vrijheidskerk

Elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur staan de deuren van de kerk open om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te wandelen of een spelletje te doen. Het zijn gezellige uren. Soms sluiten de kinderen en de leiding van de club ook aan. Om even mee te sjoelen bijvoorbeeld. Ook in november en december gaan we door met deze middagen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 corrie van duinen 2

ds. Corrie van Duinen, pastoraat 75+
06 30 90 44 78
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.