hit counter joomla


Komende vieringen

 
 08 dec 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 15 dec 2019  10:00 uur:
ds. A.T. Kramer, Heiloo
 
 22 dec 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 24 dec 2019  21:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 25 dec 2019  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 29 dec 2019  10:00 uur:
prop. J. de Vries, Alkmaar

 

Hier staan alleen de diensten in
De Vrijheidskerk. Geen dienst vermeld?
Misschien is er een gezamenlijk dienst,
kijk in het totaaloverzicht.


 

24 november: laatste zondag van het kerkelijk jaar, Gedachtenis der gestorvenen. M.m.v. de zanggroep van de Vrijheidskerk o.l.v. Cor Docter. Thema: ‘Onaantastbaar aanwezig’. In het licht van de paaskaars noemen we de namen van gemeenteleden die ons sinds advent 2018 ontvallen zijn. De naam van een overleden dierbare die elders niet genoemd wordt en die u wel wilt gedenken, kunt u tot en met zaterdag 23 november aandragen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vanaf 21 november: 072-5157625). We lezen over Daniël in de leeuwenkuil.

 

1 december: eerste advent. M.m.v. de cantorij van de Ter Coulsterkerk te Heiloo o.l.v. Gerard Leegwater. Een kind steekt de eerste adventskaars aan. We ontvangen ook een groet vanuit de oecumene. Tijdens de kinderuitleg gaan de kinderen vanaf deze zondag tot en met kerstmorgen een treinreis maken. Het gaat van Jeruzalem naar Bethlehem. Als ze deze zondag uit het raam kijken, zien ze enkel duisternis. Of…? Een medereiziger licht hen bij. We herkennen in hem de profeet Micha. Uit zijn boek lezen we het tweede hoofdstuk. In de adventsperiode en met kerst staat Micha op het leesrooster van de Raad van Kerken.

 

8 december: tweede advent. We vieren samen avondmaal. Micha 4:1-8 staat centraal: ‘Eens zal de dag komen!’ De kinderen turen uit hun treinraam en zien in de verte een stad. Micha heeft z’n verrekijker bij de hand.

 

15 december: derde advent. Voorganger: ds. Bert Kramer. ‘Er is jou, mens, gezegd, wat goed is’ (Micha 6:1-8). Geen duisternis zoals eerst, geen ver visioen zoals vorige week, maar mensen dichtbij. De kinderen zien rechtvaardigen voor zich en Micha laat zijn hart spreken.

 

22 december: vierde advent. M.m.v. het vrouwenkoor Indigo o.l.v. Marie Anne Pak. De kinderen zijn met hun laatste reisetappe bezig. Ze reizen ook ’s nachts, maar het wordt al bijna licht. Micha zegt het ons voor: ‘Ik blijf uitzien naar de Heer!’ (Micha 7: 1-7, 18-20). In de schemer ontwaren we een vrouw op een ezel.

 

Alvast over Eerste Kerstdag We zijn op onze bestemming aangekomen: eindstation ‘Betlehem-Centraal’. Het is daar een komen en gaan. Eén bijzondere trein arriveert: het is de trein van de liefde op het spoor van Christus. Stap maar in! Je hebt je leven lang vrij reizen.

Zondag 1 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
In het kader van Israëlzondag besteden we aandacht aan Grote Verzoendag (zie elders).
De kinderen die de basisschool en/of de kindernevendienst verlaten, krijgen de zegen.

Zondag 8 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans.
Dienst voorbereid door de plaatselijke werkgroep Kerk en Dier. We speuren naar mensen in de Bijbel die respectvol omgaan met dieren. De laatste in die rij is de Eerste: Jezus, de Goede Herder.
Kinderen wordt gevraagd hun dierenknuffels én doopdozen mee te nemen. Na de dienst worden we in de Bijbelse tuin geleid. Ook komt er een kort verslag van de Groene Kerkendag (die op zaterdag 7 oktober plaatsvindt). ’s Middags organiseert de werkgroep een inloopmiddag. We kijken dan naar de indrukwekkende film Saisons. Zie voor nadere info elders.

Zondag 15 oktober Voorganger: ds. Nielspeter Jans
Zondag 22 oktober Voorganger: ds. Hittjo Hummelen
Zondag 29 oktober Voorgangers: pastor Albert Kozijn, ds. Nielspeter Jans en de tieners van Zuid
Viering heilig avondmaal. Dienst rondom het thema ‘Omzien naar elkaar’.
Aan u/jullie allen wordt gevraagd een bloemetje mee te nemen naar de kerk. We stellen dan (hopelijk) flinke boeketten samen, die naar verschillende zorgcentra zullen worden gebracht.
Goed om alvast te weten: op zondag 19 november is er een bijzondere viering: zangers o.l.v. Bert Rootmensen zullen met ons Iona-liederen zingen. Op het Schotse eiland Iona werd in 1938 een oecumenische gemeenschap gesticht die zoekt naar nieuwe manieren om het evangelie vorm te geven. Tientallen liederen van Iona behoren ondertussen tot de geloofsschat van mensen uit heel de wereld. In het volgende kerkblad meer informatie.
facebook

Gemeenteavond 26 novenber

Uitnodiging voor de gemeenteavond op dinsdag 26 november in de Vrijheidskerk.
Iedereen is van harte welkom op de gemeenteavond die gehouden zal worden op dinsdag 26 november in de Vrijheidskerk. Aanvang 20.00 uur. Deze avond komen de begrotingen van het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen aan de orde.

Lees meer...

Over de zegen

In tegenstelling tot onze Rooms Katholieke broeders en zusters kennen wij in de Protestantse traditie geen rituelen op een ziekbed, of sterfbed. Tenminste, niet als formele gebruiken. In de praktijk is dat anders. Er ontstaat veel en kan veel in de relatie met iemand die ziek is, of weet dat hij of zij sterven gaat. Een heel bijzonder gebaar is dan het uitspreken van de zegen.

Lees meer...

Uit de Wijkkerkenraad - nov. 2019

De nieuwe Wijkkerkenraad Zuid is al weer twee keer bijeen geweest, op 1 en 29 oktober. De taken zijn als volgt verdeeld: Nielspeter Jans blijft voorzitter, Margriet Binnendijk blijft scriba en het moderamen zuid zal verder bestaan uit ouderling Geertje Visser en diaken Joke van den Bos. Afgevaardigde naar de Algemene Kerkenraad blijft Margriet Binnendijk.

Lees meer...

Uitje

Op dinsdag 22 oktober gaan onze tieners en hun ouders naar het Bijbels Museum in Amsterdam. We bezoeken daar een interessante tentoonstelling: Dit is mijn verhaal. Jongeren over geloof, hoop en inspiratie.

Lees meer...

Ouderen in ‘Zuid’

Inmiddels begin ik wat mensen te kennen in deze voor mij nieuwe gemeente. Wie dominee is voor 75+ doet veel huisbezoek. Soms bij de zeer sterken. Het is geen uitzondering om bij iemand te gast te zijn die ouder is dan 90 jaar. Het is mooi om dan de verhalen te horen over een lang leven, over een jeugd die zo anders was dan nu, in de jaren 30 en 40, over de oorlog, en het harde werken in de jaren erna.

Lees meer...

Open Huis

Op 25 september was er voor de eerste keer een ontmoetingsmiddag ‘nieuwe stijl’ in de Vrijheidskerk. De opkomst was goed! Naast vijf mensen van de organisatie, waren er ongeveer vijftien mensen van binnen en buiten de kerk aanwezig. Men zat gezellig te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (met gebak van Judith om deze start extra feestelijk te maken).

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

De jeugd van de Vrijheidskerk

Er is een nieuwe pagina op de website met informatie voor en over de jeugd van De Vrijheidskerk. Wat valt er allemaal te beleven voor de jeugd? De pagina is bereikbaar in het menu hierboven, onder Sectie Zuid.

 

Open huis in de Vrijheidskerk

Elke woensdagmiddag van 14 tot 16 uur staan de deuren van de kerk open om elkaar te ontmoeten, bij te praten, te wandelen of een spelletje te doen. Het zijn gezellige uren. Soms sluiten de kinderen en de leiding van de club ook aan. Om even mee te sjoelen bijvoorbeeld. Ook in november en december gaan we door met deze middagen.

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

Elke maand vindt er een inloopmiddag plaats in De Wijkplaats, georganiseerd door een enthousiast groepje dames. De middag wordt bezocht door een flinke groep mensen uit Oudorp, maar ook uit andere delen van de stad. De sfeer is altijd heel gezellig!

Lees meer...

wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 corrie van duinen 2

ds. Corrie van Duinen, pastoraat 75+
06 30 90 44 78
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.