hit counter joomla


Komende vieringen

 
 07 mrt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 14 mrt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 21 mrt 2021  10:00 uur:
ds. E.A.H. van Melle-Baaijens, Oudorp
 
 28 mrt 2021  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 02 apr 2021  19:30 uur:
ds. D.P. Jans

 

Er mogen 30 bezoekers aanwezig zijn tijdens de kerkdiensten op de zondagmorgen en de avondgebeden tijdens de veertigdagentijd op de woensdagavond. Voor alle diensten geldt, dat u zich moet aanmelden! Tel.: 06 47 92 26 95; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De diensten zijn ook online te volgen.

  

 

Zondag 7 maart, derde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 2: 13-25.

Woensdag 10 maart, 19.00 uur, avondgebed vanuit de Vrijheidskerk.

Zondag 14 maart, vierde zondag in de veertigdagentijd. Lezing: Johannes 6: 1-15.

Woensdag 17 maart, 19.00 uur, avondgebed

Zondag 21 maart, vijfde zondag in de veertigdagentijd. Voorganger: ds. Evelien van Melle-Baaijens. Op het leesrooster staat Johannes 12: 20-33.

Woensdag 24 maart, 19.00 uur, avondgebed

Zondag 28 maart, zesde zondag in de veertigdagentijd, Palmpasen. Lezing: Marcus 11: 1-11.

Woensdag 31 maart, 19.00 uur, avondgebed

Goede Vrijdag 2 april, 19.30 uur, Gezamenlijke dienst met de lutheranen; dienst van Woord en Gebed onder het kruis. We lezen over het lijden en sterven van Jezus. Er is een beeldmeditatie over een schilderij van Albin Egger-Lienz. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en Ds. Nielspeter Jans

Paaszondag 4 april, viering van de opstanding. Lezing: Johannes 20: 1-18. Een ander schilderij van Albin Egger-Lienz laat iets van het paasmysterie zien.

Zondag 11 april. Voorganger: ds. Noeme Visser. Op het leesrooster staat: Johannes 20:19 en 20: 24-30

Zondag 18 april. Voorganger: ds. Rudolf Kooiman. Op het leesrooster: Johannes 21: 15-24.

Zondag 25 april. Lezing: Johannes 10: 11-16, over de Goede Herder

 


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Nieuws uit de Vredestuin

Het is gelukt! Voordat de sneeuw en vorstperiode intrad (afgelopen februari) konden we alle nieuwe planten ter vervanging van de aangetaste buxus, nog inplanten. Diezelfde avond werd alles met een mooie witte isolerende en beschermende sneeuwdeken bedekt. Voor zover we nu kunnen zien heeft de nieuwe aanplant die koude periode goed doorstaan en beginnen de eerste struiken al uit te lopen. Overal komen inmiddels ook de voorjaarsbollen boven de grond en er zijn al vaste planten die in bloei staan.
Wat waren we blij met de spontaan aangeboden hulp en extra paar handen in de tuin de afgelopen tijd: dankjewel Ton, Tjeerd en Annie!

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

De PKN kerk heeft op 25 februari j.l. een advies afgegeven dat fysieke kerkdiensten weer mogelijk maakt voor maximaal 30 personen per zondagse eredienst en de Vespers op woensdagavond. We hebben als kerkenraad dit advies overgenomen.
Dat maakte ook een kerkenraadsvergadering weer mogelijk, uiteraard onder strikte voorwaarden: ruime zaal, aangegeven afstand, mondkapjes bij verplaatsen en hygiënische maatregelen.
En zo geschiedde: In 2021 de eerste vergadering van kerkenraad Zuid op 2 maart j.l. En... dusdanig vergaderen dat we allemaal weer om 21.00 uur thuis zijn.

Lees meer...

Vespers tijdens de 40-dagentijd

Ook dit jaar zal er iedere woensdagavond gedurende de 40-dagentijd weer een vesper gehouden worden in de Vrijheidskerk, te beginnen op woensdag 17 februari.
Het thema van dit jaar is ‘Ik ben er voor jou’, geïnspireerd op de zeven werken van barmhartigheid: de hongerigen eten en de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Elke week leggen we de focus op een Kerk in Actie-project en één van de zeven werken die bij dat project past.

Lees meer...

Dagboekje voor de paastijd

In het moderamen is het idee geopperd een “soort dagboekje” te maken voor de paastijd. En met de paastijd bedoelen we dan de 50 dagen van Pasen naar Pinksteren. Aan u en jullie de vraag daarvoor gedichten, tekeningen, kleurplaten, foto’s, teksten, liederen aan te leveren passend in die periode, dus Pasen, Hemelvaart, Koningsdag, 4 en 5 mei, voorjaar, Pinksteren enz. Het boekje begint op 1e paasdag en eindigt met de start van de Week van de Oecumene, dat is dus Pinksteren.
Het wordt een boekje van de gemeente voor de gemeente, in totaal 600 stuks.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Bij het schrijven van dit stukje over de Vredestuin zijn de berichtgevingen over de weersvoorspellingen voor de komende week die van sneeuw, ijzel en vorst en wij hebben net de bestelling van planten ter vervanging van de aangevreten Buxus opgehaald bij de kweker… Misschien zit het mee, misschien valt het tegen, maar we hopen de planten voordat de aangekondigde sneeuwstorm roet in het eten gooit, nog te kunnen planten. U hoort nog of dat gelukt is.

Lees meer...

Houd de moed erin!

Beste gemeenteleden,
De kerk is gesloten; de activiteiten staan op een laag pitje; we houden afstand van elkaar; we voelen ons opgesloten in ons eigen huis; we moeten kinderen thuis lesgeven, terwijl het eigen werk ook doorgaat; we verlangen naar een aanraking; het virus grijpt om zich heen… Voor niemand is deze tijd gemakkelijk. Integendeel!
Wat ik tijdens het middaggebed op Oudjaar zei, herhaal ik hier: er is niet alleen licht aan het eind van de tunnel (wanneer we allemaal met een vaccin ingeënt zullen zijn), maar er brandt ook licht ín de tunnel, in onze duisternis. En dat is het licht van Christus.

Lees meer...

Uit de wijkkerkenraad

De kerkenraadsvergadering van 1 december 2020 was de eerste van het nieuwe kerkelijk jaar en de laatste van het jaar 2020. Toen hadden we nog geen weet van de lockdown die later in de maand zou volgen en waardoor elke ‘normale’ kerkdienst en bijeenkomst niet mogelijk zou zijn. Geen kerstfeest voor de jeugd en tieners, geen ‘generale repetitie’ van het hoorspel welke u op kerstmorgen zou horen. En geen samenkomsten, zelfs niet met 30 personen, op alle daaropvolgende kerst- en zondagen. Petje af, voor al diegene die hierin een beslissing hebben moeten nemen met respect voor alle maatregelen die het RIVM ons adviseerde.

Lees meer...

Kerkdiensten alleen online

Beste gemeenteleden,
Vanaf 19 december 2020 tot 19 januari 2021 zullen alle kerkdiensten in De Vrijheidskerk alleen online te volgen zijn via Facebook en Kerkomroep. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen.
Hoe dit werkt vindt u op de pagina 'Kerkdiensten'.
De kerkenraad wenst iedereen goede vieringen, gezegende kerstdagen en een goed en gezond nieuwjaar.
Namens de wijkkerkenraad Alkmaar-Zuid.

Takenpakket

De algemene kerkenraad heeft onlangs besloten, dat er in Zuid geen nieuwe kerkelijk werker meer zal worden aangesteld. Het werk dat pastor Albert Kozijn en later collega Corrie van Duinen hebben verzet, heb ik nu toebedeeld gekregen. Dit houdt concreet in, dat ik niet alleen pastor ben voor gemeenteleden onder de 75 jaar, maar voor iedereen! Ik pak deze taak met plezier op!
Dit betekent uiteraard wel, dat ik andere opdrachten minder intensief zal kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.