hit counter joomla

Kerkdiensten

 
 21 aug 2022  10:00 uur:
ds. B. Griffioen (NWZ)
 
 28 aug 2022  10:00 uur:
ds. A. Groenendijk (NWZ)
 
 04 sept 2022  10:00 uur:
ds. B. Appers, Castricum
 
 11 sept 2022  10:00 uur:
ds. J.C. den Hertog, Oudorp


facebook

Wijkgemeente Zuid - Vrijheidskerk

vrijheidskerkVrijheidskerk
Hobbemalaan 2a
1816 GD Alkmaar
072 - 511 09 36
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 


Uit de wijkkerkenraad

Op 5 juni was de laatste vergadering voor de zomerperiode. Cor stond aan het begin stil bij deze vakantietijd, tijd voor ontspanning en ook een tijd van rust in het kerkelijk jaar. Op 6 september pakken we de vergaderdraad weer op. Cor las een gebed voor de levensreis onderweg.
Zorg was en is er om de ziekte van Nielspeter Jans. Zijn herstel duurt lang. Van Albert Kozijn kwam een verheugend bericht. Na de chemokuur en de bestralingen bleek dat er geen vervolgtraject nodig is. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan. Anneke Janse de Jonge komt het moderamen nu tijdelijk versterken.
Zowel in wijk Noord als in wijk Zuid bestaat behoefte aan ondersteuning nu zij langere tijd zonder predikant moeten functioneren. De AK heeft daarom bij de mobiliteitspool voor predikanten een aanvraag ingediend voor een parttime ambulante predikant voor beide wijken.

Lees meer...

Gemeentezondag

Gemeentezondag Alkmaar Zuid
25 september 2022
Voorganger ds. Carina Kapteyn

Thema ‘Aan tafel!’ 
Van de Maaltijd van de Heer naar de tafel van verbinding
In de Bijbel - maar ook in de kerk - wordt vaak samen gegeten. Gasten worden ruimhartig genodigd, want samen eten schept verbondenheid. Het voedt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel. Want terwijl je met elkaar in gesprek bent, ga je elkaar met andere oren horen en met andere ogen zien.
Voor onze gemeentezondag hebben we dit thema op verschillende manieren uitgewerkt. U bent allen, jong en oud, van harte uitgenodigd!
Voor het slagen van deze dag hebben we uw en jullie medewerking nodig.

Lees meer...

Afscheid kindernevendienst

Afscheid

Vlak voor de vakantie zijn wij, Amélie en Matthias, met Sophia naar het park ‘De oude kwekerij’ geweest. Daar hebben we chips gegeten en wat gedronken. Ook hebben we gepraat over de kerk en over school.
Op zondag 3 juli was het afscheid tijdens de kerkdienst. Dominee Bert Griffioen gaf ons een mooie zegen mee en tijdens de kindernevendienst hebben we taart gegeten.
We hebben mooie cadeaus gekregen: de Bijbel in strip, een klein handje met een parel erin en een lekkere chocoladereep. Gelukkig hebben we ook pepermuntjes gekregen die we de tijdens de overdenkingen kunnen opeten.
We vonden onze tijd bij de kindernevendienst erg leuk en hebben goede herinneringen aan alle activiteiten. Bedankt aan iedereen die daar aan hebben mee gewerkt.

Groetjes, Amélie en Matthias

Werkzaamheden ds. Jans

nielspeterDe gezondheidstoestand van ds Jans is in de afgelopen weken helaas niet verbeterd. Reden waarom de bedrijfsarts heeft aangegeven dat het noodzakelijk is om de periode van volledig rust te verlengen tot zeker na de zomer. Dit nemen wij uiteraard over, vooralsnog voor een periode tot en met september. We beraden ons op noodzakelijke tijdelijke maatregelen. Nadere invulling van de diensten is te volgen via deze site, SV en de Zondagsbrieven.
We wensen Nielspeter rust en herstel.

Namens het moderamen,
Cor Docter

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.