hit counter joomla


Komende vieringen

 
 01 nov 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans
 
 08 nov 2020  10:00 uur:
ds. N.W. Visser, Noord-Scharwoude
 
 15 nov 2020  10:00 uur:
ds. H. Ruitenbeek
 
 22 nov 2020  10:00 uur:
ds. D.P. Jans

 

 

De zondagen 2, 9, 23 en 30 augustus: zomerdiensten samen met de lutheranen. Deze diensten worden alle vier in de Vrijheidskerk gehouden. Voorgangers: ds. Yvonne Bos en ds. Nielspeter Jans. Vieren we op de 30ste avondmaal? U hoort hier nog over.

 

Zondag 27 september Over de droom van Nebudkadnessar

 

Zondag 4 oktober Feestelijke doopviering. Thema: ‘Allesomvattende liefde’

 

Zondag 11 oktober Verhaaldienst in het teken van Werelddierendag. Thema: ‘Applaus voor de Schepper’. ’s Middags wordt een film over de Waddenzee vertoond.


facebook

Gevraagd: Helpende handen

Vanaf 1 oktober is er geen betaalde beheerder meer in de Vrijheidskerk. Toch willen wij de meeste verhuur in de kerk en de zalen door laten gaan. De kerk moet immers een “levend gebouw” zijn. De werkzaamheden worden vooralsnog waargenomen door de twee kerkrentmeesters, die verbonden zijn aan de Vrijheidskerk. Daarbij kan wel wat hulp gebruikt worden. Wij zijn daarom op zoek naar gemeenteleden die willen bijspringen. Het gaat met name om het schoonhouden van de kerk en het inrichten en omzetten van de zalen en het helpen bij de catering. Heb jij, heeft u, tijd en zin? Laat het ons weten! En natuurlijk geldt ook hier: vele handen maken licht werk!
Aanmelden kan via de mail: Simon Binnendijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., en Marcelle van der Ploeg, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij het koffiedrinken na kerktijd.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Vrijwillig én ehrenamtlich

In het Duitse Wolgast staat een bezienswaardige kerk. Een bezoek zeker waard vanwege de architectuur (pure bakstenen-gotiek), maar vooral om de schilderijen die in het schip van de kerk hangen. De reeks wordt de ‘Wolgaster Totentanz’ genoemd. Hierover vertel ik in een volgend kerkblad meer. Waar het mij nu om gaat, is een zin die op de site van deze kerk staat. Deze zin:

‘Die Kirchenöffnung wird ausschließlich von ehrenamtlichen Mitarbeitern der Kirchengemeinde möglich gemacht. Für dadurch gelegentlich entstehende Abweichungen der Öffnungszeiten bitten wir um Ihr Verständnis. Herzlichen Dank.’

Lees meer...

Uit wijkkerkenraad - oktober 2020

De eerste vergadering na de zomer was 25 augustus j.l.
Nielspeter las een visioen voor van Yehekzel Landau, directeur van het centrum Open House in Ramle, Israël. Een huis waar Joden, Christenen en Moslims samen komen. Het visioen gaat over een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Het labyrint in de Bijbelse tuin van de Vrijheidskerk komt op de website ‘Labyrintwerk.nl’ te staan. Het is een interessante site met o.a. uitleg over de vele soorten labyrinten. Mevrouw Thea Verkerk, deskundige in dit onderwerp, woont dichtbij de Vrijheidskerk en is bereid een workshop of lezing te geven over (wereldwijde) labyrinten.

Lees meer...

Nieuws uit de Vredestuin

Het is al weer een tijdje terug dat we iets schreven over de tuin. Op de facebookpagina van de kerk zijn de berichten overigens wél doorgegaan.
Deze maand hebben we verdrietig nieuws uit de Vredestuin, maar gelukkig ook positief nieuws.
Laten we maar beginnen met het verdrietige nieuws, dan hebben we dat maar gehad.
Tijdens de hete periode in augustus zijn in anderhalve week tijd bijna alle buxushagen en bollen in de Vredestuin volledig kaal gevreten door de rupsen van de buxusmot. De buxus is niet meer herstellen en de enige optie is om ze definitief te verwijderen.

Lees meer...

Lapjes breien in coronatijd

In de paasbrief die bij iedereen in Zuid is bezorgd hebben wij de suggestie gedaan van restjes wol lapjes te breien van 20 x 20 cm. waarvan we dan na de inzameling dekentjes konden maken voor babies in Afghanistan.
Inmiddels hebben we 9 dekentjes in elkaar gezet (dat zijn 180 lapjes).
Zijn er nog mensen die nog breisels hebben, dan kunt u bellen naar mij 06 47 92 26 95. Wellicht kunnen we samen voor nog enkele dekentjes zorgen. Ik hoor het graag en kom ze halen. Het aantal is niet belangrijk.
En aan de dames die gebreid hebben, hartelijk dank natuurlijk.
Joke v.d. Bos.

Nieuwe entree Vrijheidskerk

Na veel voorbereidend werk van de tuin/achtergevelgroep zijn we nu zover dat de voorgevel van de kerk een ander aanzicht krijgt.
Het ontwerp hiervan is vlak voor de zomer goedgekeurd door de wijkkerkenraad Zuid en de kerkrentmeesters.
Wat verandert er?
Om het achterterras vrij te maken voor andere doeleinden, zal de volgende stap zijn het realiseren van een doorgang vanuit de hal naar de tuin.
Aan de voorkant van de kerk tegen de bruine muur komt nu een fietsenstalling voor ongeveer 50 fietsen.

Lees meer...

Alle deuren open

Yehekzel Landau, directeur van het centrum Open House in Ramle (Israël), schreef een prachtige tekst, die ik graag aan u doorgeef. Zelf draag ik zijn woorden in mijn agenda dagelijks met me mee. Het Open House-Project is een plek waar Joden en Palestijnen elkaar ontmoeten.

Alle deuren open
Eens zullen alle deuren opengaan
en uit alle hoeken van behoud,
uit alle gesloten systemen,
zullen mensen tevoorschijn treden
om elkaar voorgoed te kennen en te dienen.

Lees meer...

Uit wijkkerkenraad

Dinsdag 7 juli j.l. was de laatste wijkkerkenraadsvergadering voor de zomer. Het was een waardevolle vergadering, waarin Nielspeter ons aan het begin uitleg gaf over tekeningen van Lilian (1874 - 1925) een joodse graficus en illustrator. Een interessant begin van de vergadering.
Veel activiteiten, georganiseerd door Vorming en Toerusting, kunnen niet of beperkt doorgaan i.v.m. het coronavirus. Er kunnen bijvoorbeeld geen sprekers van buitenaf worden uitgenodigd. 

Lees meer...

Dienst dierendag en fimmiddag

Ter gelegenheid van dierendag zal op zondag 11 oktober gastpredikant Hans Bouma (hij is 4 oktober verhinderd, vandaar) voorgaan in de dienst van de Vrijheidskerk dat als thema heeft: ‘Applaus voor de Schepper’.
Heel wat avonden werkten Jozua, Saul en Daniël aan een hymne, een lofzang voor de Schepper van deze aarde, de Schepper van alles wat leeft. Wat bezielde hen en welke rol speelde hierbij de zogenaamde Atonhymne, de Zonnehymne van de Egyptische koning Echnaton?

Lees meer...

De kerk op zondagmorgen

Wij volgen de richtlijnen voor erediensten en andere kerkelijke bijeenkomsten, zoals gepubliceerd door Protestantse Kerk in Nederland. Deze richtlijnen zijn uitgewerkt in het gebruiksplan.
De regelgeving is sterk aan verandering onderhevig. Dit gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.U kunt de actuele versie altijd hier downloaden (versie 07-07-2020).

De regelgeving is sterk aan verandering onderhevig. Dit gebruiksplan wordt bijgesteld zodra hier aanleiding voor is.

Kerk open

Vanaf maandag 18 mei zullen de kerkdeuren van de Vrijheidskerk openstaan op maandag- en woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur en vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur.
U bent dan welkom voor een kort bezoekje om even de stilte te ervaren in de kerkzaal, een lichtje aan te steken en zijn er mensen aanwezig voor een kort gesprek. Ook ligt er als gewoonlijk het voorbedenboek.
Alles op anderhalve meter afstand natuurlijk.

Lees meer...

Ontmoetingspastoraat

De afgelopen tijd heb je er al het één en ander over kunnen lezen: Ontmoetingspastoraat.
Wat het inhoudt? Eigenlijk precies wat het woord zegt: Samen iets ondernemen en elkaar ontmoeten. Er wordt al heel wat georganiseerd om elkaar te ontmoeten: samen eten in de Wijkplaats, koffie na de kerkdienst, jeugdgroep, tuingroep … nou ja noem maar op. Maar daarmee bereiken we niet iedereen en dat willen we nu juist wel: voor elk wat wils zeg maar. Want ontmoeting heeft de toekomst!

Lees meer...

Inloopmiddagen De Wijkplaats

De inloop heeft een tijd stilgestaan en helaas kunnen we nog niet zeggen wanneer we weer beginnen. Zolang de anderhalve-meterafstand geldt moeten we dicht blijven. Dat spijt ons als gastvrouwen en alle mensen die graag komen. We laten weten hoe het verder gaat.

online kerkdiensten

   

Link naar online kerkdiensten:


wie is wie?


nielspeter

Nielspeter Jans, predikant
072 515 76 25
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.